M2-Kodeille lisää asuntoja Pirkkalaan

Pirkkalaan, Loukonlahden kaupunginosaan valmistuu arviolta vuoden päästä M2-Kotien kohtuuhintaisia vuokrakoteja. Osoitteeseen Läpikäytävänkuja 4 rakennettava kuusikerroksinen kerrostalo sijaitsee hyvien palveluiden tuntumassa.

Rakennustyöt aloitetaan tällä viikolla. Asuntoja taloon tulee yhteensä 48.

Pirkkala on voimakkaasti kasvava alue Tampereen naapurissa. ”Haluamme rakentaa Pirkkalan kaltaisille kasvaville kaupunkialueille. Voimakkaasti kehittyvä Tampereen seutu tarvitsee myös kohtuuhintaisia vuokrakoteja”, Y-Säätiön rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman sanoo.

Kaikki M2-Kotien rakennuttamat vuokratalot ovat ARA-kohteita, eli ne ovat valtion tuella rakennettuja ja niiden vuokrat ovat säädeltyjä. Tämän vuoksi asukasvalinnoissa noudatetaan tarveharkintaa ja varallisuusrajoja.

Kohteessa toimii arkkitehtinä Lari Lehtonen Arkkitehdit Ahlström Oy:stä. Rakentamisesta vastaa KVR-urakoitsijana VRP Länsi-Suomi Oy.

”Tämä kohde on osa neljän kerrostalon rakentamishanketta halutulla ja hyvällä sijainnilla. Ensimmäiset asunnot ovat jo valmistuneet ja meidän on tarkoitus käynnistää seuraavan kerrostalon rakennustyöt vielä tulevana kesänä”, toimitusjohtaja Tomi Häikiö VRP Länsi-Suomi Oy:stä sanoo.

M2-Kodeilla paljon vuokra-koteja Tampereella ja lähialueilla

M2-Kodeilla on pian jo yli 20 vuokratalokohdetta Tampereen työssäkäyntialueella.

Uusia kohteita on Pirkkalan lisäksi rakenteilla parhaillaan Tampereelle, Nokialle ja Lempäälään:

  • Taiteilijatalo Jallukka valmistuu Tampereen Hervantaan kesäkuun alussa. Jallukka on uniikki taiteilijayhteisö muusikoille ja muille kulttuurialan toimijoille.
  • Nokian keskustaan valmistuu tänä vuonna yli 80 kohtuuhintaista ARA-vuokra-asuntoa. Osoitteeseen Kauppakatu 5 nousee kahdeksankerroksinen kerrostalo. Loistavalle sijainnille tulevaan taloon valmistuu 84 vuokrakotia.
  • Lempäälään rakennetaan uusia M2-Kotien vuokrakoteja. Osoitteeseen Manttaalitie 10 valmistuvan kerrostalon arvioitu valmistumisaika on keväällä 2022.