Uusia vuokra-asuntoja Tampereelle

Y-Säätiö-konserniin kuuluva M2-Kodit rakennuttaa yhteistyössä Elmu-säätiön kanssa vuokratalon Kalevaan. Uuteen taiteilijataloon tulee arviolta 35 ARA-vuokra-asuntoa, joista noin puolet on tarkoitettu M2-Kotien asukkaille. Loput ovat Elmu-säätiön hallinnoimia taiteilija-asuntoja.

M2-Kodit ja Elmu ovat aiemminkin rakennuttaneet yhdessä. Vuonna 2017 Jätkäsaareen valmistui Helsingin Jallukka, jossa muusikot ja M2-Kotien asukkaat asuvat samassa talossa. Eri kohderyhmien yhdistäminen on tuonut asukkailta paljon hyvää palautetta.

”Haluamme kokeilla samantyyppistä rakentamista muuallakin, sillä eri ryhmien yhteisasuminen on rikastuttanut talon asukastoimintaa. Lisäksi yhteistyö Elmu-säätiön kanssa on ollut sujuvaa, joten on hienoa päästä jatkamaan sitä”, projektipäällikkö Riku Lehtiö Y-Säätiö-konsernista kertoo. ”Nämä projektit myös osoittavat, että ARA-rakentaminen taipuu moneen.”

Pääosin 1950-luvulla rakennettu Tampereen Kaleva kehittyy asuinalueena ja laajenee uudisrakentamisen myötä. Uusi M2-Kodeille rakentuva talo sijaitsee Tampereelle rakentuvan uuden ratikkareitin varrella.

Kiinteistön suunnittelu aloitetaan syksyn 2018 aikana. Asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa arviolta vuonna 2020.