M2-Kotien asukkaat tyytyväisiä sujuvaan vuokraukseen

M2-Kotien tekemän asukaskyselyn mukaan uudet asukkaat ovat erittäin tyytyväisiä asunnon vuokraukseen ja muuttamiseen liittyviin palveluihin. Erityisen sujuvaksi koetaan vuokrasopimuksen allekirjoittaminen, asuntonäytöt ja avainten luovutus. NPS-suositteluindeksi kaikkien sisään muuton vaiheiden osalta on 61,5.

Asiakastyytyväisyyttä mitataan tekstiviestikyselyllä, joka lähetetään uusille asukkaille noin viikko muuton jälkeen. Erityistä kiitosta asukkaat antavat vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta, jonka arvosanaksi he antavat 9,5. Sopimus on ollut jo useiden vuosien mahdollista allekirjoittaa sähköisesti vahvan tunnistautumisen avulla. Asukkaista 80 prosenttia allekirjoittaakin nykyään sopimuksensa verkossa.  

”Tarjoamme jatkossakin mahdollisuuden myös henkilökohtaiseen asiointiin heille, jotka sitä toivovat”, kertoo M2-Kodit omistavan Y-Säätiö-konsernin asiakkuusjohtaja Eeva Tammisalo. 

Asuntonäytön ja avainten luovutuksen sujuvuuden arvosana on 8,7. Myös asuntonäytön yhteydessä annettujen tietojen arvosana on hyvä, 8,6. Asuntonäytöllä vuokrausneuvottelija kertoo tulevalle asukkaalle muun muassa alueen palveluista, vuokrasopimuksesta ja asukaseduista. 

”Sekä sopivan asuntotarjouksen tekemisessä että asuntonäytössä on kyse vuokrausneuvottelijan ammattitaidosta. Tämä tulos ilahduttaa erityisen paljon, koska olemme onnistuneet palautteen mukaan henkilökohtaisessa asiakaspalvelussa erinomaisesti”, Tammisalo sanoo. 

Nopeus ja joustavuus valtteja vuokrauksessa

Asunnon sijainti, vuokran määrä ja asunnon koko ovat selvästi tärkeimmät asunnon vuokraamiseen johtavat syyt. Neljänneksi tärkeimmäksi syyksi nousee se, että asuntoa on tarjottu nopeasti. 

“Asukkaat ovat selvästi tyytyväisiä siihen, miten nopeasti otamme yhteyttä ja miten joustavasti reagoimme heidän toiveisiinsa sekä elämäntilanteisiinsa”, Tammisalo toteaa. 

Asukaseduista vastaajat arvostavat eniten sitä, ettei vuokravakuutta peritä. Myös lemmikkien salliminen vuokrakodeissa on asukkaiden mielestä tärkeä etu, samoin maalietu sekä ilmainen nettiyhteys.  

Saunavuoron varaamisen sujuvuuden arvosana on 7,5 ja autopaikan varaamisen 8,3.  

”Olemme kuunnelleet asukkaiden palautteita, ja tämän suhteen parannamme palveluamme. Sähköiseen OmaM2-palveluun lisätään lähivuosina muun muassa mahdollisuus varata saunavuoro ja autopaikka”, kertoo Tammisalo.  

Nyt OmaM2-palvelussa voi tarkastella omia vuokranmaksutietoja, maksaa vuokran tai käyttää asunnonvaihtopörssiä, jossa M2-Kotien asukkaat voivat sopia keskinäisestä asunnonvaihdosta.  

Lainauksia asukaskyselystä:

”Toiveitani kuunneltiin ja joustavuutta löytyi. Kaikki on sujunut hyvin. Iso kiitos!” 

”Asuntoa tarjottiin nopeasti, ja yhteydenpito vuokranantajan kanssa sujui moitteettomasti ja helposti aina vuokrasopimuksen allekirjoitukseen asti. M2-Kodeista on syntynyt sellainen kuva, että vuokranantajaan on helppo ottaa yhteyttä ja asuminen on rentoa.” 

”Asunnon saanti ja esittely toimivat todella hyvin. Maalaustarvikkeet ovat todella kattavat, ja mikä parasta, huolto pelaa. Olen ennenkin asunut M2-Kotien asunnossa ja halusin takaisin.” 

”Kaikki oli melko helppoa ja yksinkertaista. Tälläinen ensikertalainenkin tunsi itsensä tervetulleeksi omaan ekaan kotiin. Sain hyviä neuvoja ja apuja ehkä vähän tyhmiinkiin kysymyksiin.”