M2-Kodit – vuokra-asuntoja kaikille ja eri elämäntilanteisiin

M2-Kodit tarjoaa vuokra-asuntoja kautta Suomen ihmisille, jotka tarvitsevat kodin kohtuulliseen hintaan. M2-Kodeissa asuu monenlaisia asukkaita, joiden tarpeet ja toiveet vaihtelevat. Jotkut hakevat yhteisöllisyyttä, jotkut ensimmäistä omaa kotia  ja joillekin on tärkeää saada turvallinen ja vakaa asuinympäristö. Yhteistä kaikille M2-Kotien asukkaille on se, että he haluavat itselleen kodin, eivät vain asuntoa. Sen lisäksi, että M2-Kodit on koko kansan vuokranantaja, sillä löytyy myös asuntoja ja kohteita erityisryhmille.

Yhteisöllistä vuokra-asumista Jallukka-taloissa

Helsingin Jätkäsaaressa ja Tampereen Kalevassa löytyvät M2-Kotien Jallukka-talot, jotka mahdollistavat edullista asumista ja yhteisöllisyyttä musiikin ja teatteritaiteen parissa työskenteleville. Helsingin Jallukka on M2-Kotien ja Elävän musiikin yhdistys ELMU-säätiön yhteistalo, missä osa vuokra-asunnoista on suunnattu muusikoille ja musiikin parissa työskenteleville. Musiikki yhdistää asukkaita ja talon yhteisissä tiloissa löytyy myös harjoittelutiloja ja säilytystiloja soittimille.

Tampere on tunnettu teattereistaan ja siksi Kalevan kaupunginosaan on valmistunut oma Jallukka-talo, joka tarjoaa kohtuuhintaista asumista esittävien taiteiden parissa työskenteleville. Samoin kuin Helsingin vastaavassa talossa, osaan asunnoista asukasvalinnat tekee Elmu-säätiö ja osaan asuntoja voivat hakea myös muut.

Nämä kohteet tarjoavat mahdollisuuden tarjota edullista asumista musiikin ja esittävien taiteiden parissa työskenteleville. Elmu-säätiö vastaa kohteiden asukasvalinnoista omien asuntojen osalta ja M2-Kodit puolestaan omistaan. Asunnot ovat ARA-koteja, joten niiden asukasvalinnoissa noudatetaan varallisuusrajoja. Samanhenkisten ammattilaisten kanssa asuminen tarjoaa mahdollisuuksia rakentaa yhteisöllisyyttä ja vaikka järjestää talon yhteiset jammailusessiot kesäiltana.

Vuokra-asuntoja nuorten tarpeet huomioiden

Nuorten asuntotarpeita varten M2-Kodeilla löytyy vuokra-asuntoja, jotka on varattu alle 29-vuotiaille asukkaille. Näissä nuorille suunnatuissa taloissa voidaan ottaa paremmin huomioon asukkaiden sosiaalinen ja taloudellinen hyvinvointi. Nuorilla ei yleensä ole mahdollisuutta maksaa asumisesta paljon, joten M2-Kotien nuorten vuokra-asunnot tulevat tarpeeseen.

Tarjoamme asumisneuvontaa eri muodoissa ja M2-Kotien nettisivuilla löytyy paljon hyödyllistä tietoa asukkaille, jotka asuvat kenties ensimmäisessä omassa kodissaan. Myös nuorille suunnattujen talojen isännöitsijät osaavat ottaa nuorille suunnattujen talojen asukkaat paremmin huomioon ja auttavat asukkaita monissa arkisissa asioissa. Tärkeää on huomioida, että M2-Kotien asukkaat mahdollistaa mahdollisuuden edulliseen asumiseen niille nuorille, joilla saattaa olla maksuhäiriömerkintojä taakkanaan. Opastamme myös arkisissa asumisen kustannuksiin liittyvissä asioissa ja autamme asukkaitamme työllistymisessä.

Nuorten vuokra-asunnoissa hakijoiden tulee olla 18-29-vuotiaita ja vuokrasopimuksen mukaan pois täytyy muuttaa viimeistään 35-vuotiaana. M2-Kodeilla on yhteensä yli 600 nuorisoasuntoa yli kymmenellä eri paikkakunnalla.

Vuokra-asuntoja aikuiseen makuun

Haluaisitko asua talossa, missä keskiössä ei ole lasten leikkikenttä ja asukkaiden sosiaalinen elämä ei pyöri hiekkalaatikon ympärillä? M2-Kodeilla löytyy vuokra-asuntoja taloissa, joiden asukasvalinnat lähtevät 55 vuodesta ylöspäin. Kyseessä eivät ole kuitenkaan mitkään uinuvat palvelutalot ja senioriasunnot, vaan ne on tarkoitettu aikuisesta asumisesta pitäville ihmisille.

Taloissa on toki otettu huomioon, että niissä voi asua myös vanhempana ja silloin kun oma liikkuminen saattaa vaatia hissiä ja esteettömyyttä. Ja jos asukkailla on erityistarpeita, voi kunta auttaa asentamaan asuntoon apuvälineitä. Aikuisen asumisen kohteet antavat mahdollisuuden asuinympäristöön, missä asuminen on rauhallisempaa, pihapiiri on rakennettu aikuisten ehdoilla ja asuminen on edullista.

Aikuisen asumisen kohteita löytyy tällä hetkellä Hämeenlinnassa, Tampereella, Kirkkonummella, Turussa, Lappeenrannassa, Helsingissä ja Pirkkalassa. Asukasvalinnoissa noudatetaan ARA-sääntöjä ja niissä on varallisuusrajat.

 

Oma asunto auttaa pääsemään kiinni normaaliin elämään

M2-Kodit tarjoaa vuokra-asuntoja myös niille, jotka haluavat päästä paremmin kiinni normaaliin arkeen ja elämiseen. Silloin kun sinulla on koti ja vakautta asumisessa, on helpompi keskittyä oman hyvinvoinnin parantamiseen. M2-Kodeilla on Espoossa talo, jonka asukasvalinta perustuu mielenterveys- ja päihdekuntoutumiseen. Tulokset asumisesta ovat olleet positiivisia ja asukkaat ovat päässeet takaisin normaalimpaan elämään.

Järvenpäässä puolestaan M2-Kodeilla on talo, jonka toisen rapun asunnoista kodin itselleen ovat saaneet kuntoutujat ja toiseen rappuun valitaan muita asukkaita. Talon kuntoutuvat asukkaat pääsevät asumaan mahdollisimman normaaleissa oloissa yhdessä muiden talon vuokralaisten kanssa, mikä myös edesauttaa kuntoutumista. Samassa talossa sijaitsee myös kansalaistoiminnan keskus Värtsi, joka toimii kohtaamispaikkana kaikille talon asukkaille. Talon asukkaille Värtsi ja yhteistyö alueen oppilaitosten kanssa on tarjonnut mahdollisuuden saada mielekästä tekemistä ja edesauttanut kuntoutumista.

Vakaat asuinolot ja oma koti on yksi kuntoutumisen perusedellytyksiä. M2-Kodit tarjoaa mahdollisuuden rakentaa arkea ja elämää uudelleen ilman lokerointia ja sulkemista omiin kohteisiin. Vaikka asiaan liittyy usein ennakkoluuloja ja epäilyksiä, ei esimerkiksi Järvenpään kohteessa ole ilmennyt isompia ongelmia, vaan vuokralaiset viihtyvät talossa samaan tapaan kuin muissakin kohteissamme. Asumisessa kannattaa välttää ennakkoluuloja ja kerrostalossa asuminen vaatii yhteispeliä ja naapureiden huomioon ottamista.

Vuokra-asuntoja kaikille ja kaikissa elämäntilanteissa

M2-Kotien vuokra-asuntoja löytyy moneen lähtöön ja niissä asuu kymmeniä tuhansia ihmisiä, jotka kutsuvat niitä kodeikseen. Haluamme, että ihmisillä olisi mahdollisuus edulliseen asumiseen ja että taloissamme olisi hyvä asua. Olitpa sitten tamperelainen freelance-näyttelijä, helsinkiläinen rokkari, eläkkeelle jäävä turkulainen, mielenterveyskuntoutuja Järvenpäästä, ensimmäiseen omaan kotiin muuttava nuori tai ihan vain uutta kotia etsivä lapsiperhe, tarjoaa M2-Kodit sinulle koteja.