Miksi asun missä asun? M2-Kotien asukkaat kertovat

“Asumme mieheni kanssa kuudetta vuotta Lahden Hakatorneissa. Tätä ennen asuimme 45 vuotta Lahden Soramäenkadulla. Siellä alkoi olla liian mäkistä miehelleni, joten tänne tasaiselle oli kätevä muuttaa. Kaksiomme on talon yhdeksännessä kerroksessa. Näkymät ovat huikeat. Taloyhtiössä asuu myös entisiä työkavereitani. Siinäkin mielessä on mukavaa, kun oli tuttuja jo entuudestaan. Täällä on myös paljon yhteistä toimintaa, karaokea, kuntosalia ja bingoakin. Kesäksi laitan iloksemme kukkalaatikoihin punaisia pelakuita ja petuniaa.”

Salme Uusikallio, 78,
asuu M2-Kodissa Lahden Hakatorneissa.

Vilkas Kuopion tori vetää puoleensa paikallisia ja vierailijoita. Kuva: Kuopion kaupunki / Vicente Serra.

”Joulukuussa tulee 40 vuotta täyteen täällä Ankkuritiellä. Ensin asuimme tyttären kanssa seitsemän vuotta kaksiossa ja sitten muutimme kolmioon. Asuimme aiemmin Kuopion keskustassa yksityisellä vuokranantajalla, mutta hän tarvitsi asuntoa omaan käyttöön. Täällä on turvallista asua, ei tarvitse miettiä, lähteekö asunto alta, kunhan maksaa vuokransa ja elää säällisesti. Pidän siitä, että läpitalon kotimme on hyvin valoisa. Alkuun myös komerotilaa oli paljon, mutta aikojen saatossa tila tuntuu vähentyneen. Ties mikä on ne täyttänyt. Taloyhtiössä asuu myös jonkin verran ulkomaalaistaustaisia. He ovat olleet erittäin mukavia ja aktiivisia esimerkiksi talkoissa. Hyvin on pärjätty Savon murteellakin heidän kanssaan.”

Ritva Ahtonen, 72,
asuu M2-Kodissa Kuopiossa Ankkuritiellä.

”Halusin pienentää asumiskustannuksiani ja muutin Helsingin Kurvista Kannelmäkeen vähän yli viisi vuotta sitten. Minulla ei ollut mitään ennakkokäsityksiä Kannelmäestä alueena, ja olen viihtynyt erinomaisesti. Taloyhtiössä on mukava, yhteisöllinen tunnelma ja täällä asuu eri ikäisiä ihmisiä. Kannelmäestä on Helsingin keskustaan noin kymmenen ja Kurvista vähän yli kaksi kilometriä. Kannelmäestä kerkiää silti nopeammin keskustaan. Juna on Helsingin päärautatieasemalla 13 minuutissa. Jopa metrolla matka kestää kauemmin, kun laskee mukaan metrokäytävissä ja rullaportaissa kulkemisen. Lisäksi Kannelmäen palvelut ovat loistavat: kaikki arjessa tarvittava löytyy neliökilometrin sisällä.”

Tero Suomi, 55,
asuu M2-Kodissa Pasuunakujalla Helsingin Kannelmäessä.

Kiinnostaako M2-Kodeissa asuvien tarinat eri puolilta Suomea? Lue lisää M2-lehdestä!