Myyrmäessä kokeillaan kestävän asumisen kummitoimintaa

Hankkeen tarkoituksena on kummiudella kannustaa asukkaita kestävään asumiseen. Käytännössä kummitoiminnassa asukastoimintaan yhdistetään neuvontapalvelut kestävästä arjesta.

Tänä keväänä toteutettavassa kokeilussa Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY ja M2-Kotien omistaja Y-Säätiö kehittävät yhdessä kummitoiminnan mallin.

Etsitkö kotia Vantaalta? Hae meiltä! 

Naapurustolle innostavaa ohjelmaa Kilterissä

Tarkoituksena on lisätä asukkaiden yhteisöllisyyttä ja ympäristötietoisuutta mukavalla yhteisellä toiminnalla. Kummitoimintaa tehdään Myyrmäen Kilterissä tänä vuonna elokuuhun asti.

M2-Kotien asukkaat muun muassa valitsevat keskuudestaan ympäristötiimin, joka toimii asukkaiden yhteisenä äänitorvena ja suunnittelee oman talon naapurustolle tarkoitettua ohjelmaa. Tapahtumien teemat liittyvät ruokaan ja biojätteisiin, viisaaseen kuluttamiseen ja kierrättämiseen sekä kestävään liikkumiseen ja lähiluontoon.

”Ensimmäisenä ovat käynnistyneet muun muassa ruokakurssit Marttojen kanssa!”, M2-Kotien asukastoiminnan koordinaattori Kaisa Nisula kertoo.

Tarkoituksena on monistaa ympäristötiimin mallia

Tarkoituksena on, että jatkossa M2-Kodit pystyy hyödyntämään tuloksia asukasyhteistyön kehittämisessä. Ajatuksena on myös monistaa hankkeessa käytettävää ympäristötiimimallia.

”Hankkeeseen on valittu kaksi erilaista kummikohdetta. Mukana on Myyrmäen Kilterin alueella sijaitsevat M2-Kotien kiinteistöt sekä Y-Säätiön omistama Rukkilan asumispalveluyksikkö Malminkartanossa”, kertoo Y-Säätiö-konsernin tekninen isännöitsijä Liisa Sunila.

Kummitoiminta on osa Ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelmaa.

Seuraa kummitoiminnan etenemistä!

  • Twitterissä @KestavanKummi
  • Instagramissa @kestavanasumisenkummi