Oletko sinä loistonaapuri?

1) Kantoavusta ystävyys

Laura kertoo: ”Naapuri, jota en tuntenut kovin hyvin, soitti ja pyysi kantoapua. Hän oli ostanut tori.fi:stä piirongin, eikä voinut kantaa sitä, sillä oli raskaana. Jouduin vastaamaan, että minäkin olen raskaana, mutta miehen voin lähettää kantoavuksi.

Saimme esikoisemme vajaan kuukauden välein, ja nykyään pojat ovat kuin kaksoset. Harva se ilta he ovat jomman kumman luona leikkimässä.”

Mitä voit oppia tästä? Jos tarvitset apua, pyydä sitä reippaasti naapurilta! Naapuria auttaessa tulee samalla tutuksi, ja joskus voi syntyä jopa elinikäisiä ystävyyksiä.

2) Suklaa tekee ihmeitä

Minttu kertoo: ”Remontoin asuntoani ja maalipurkin avattuani huomasin, että olin saanut kaupasta väärän värisen maalin. Autottomana pakkasin purkin isoon Ikea-kassiin ja heitin kassin olalle.

Heti pihalle päästyäni tunsin jotain outoa tippuvan jalalleni. Huomasin maalipurkin kannen auenneen. Maalit valuivat kassiin ja siitä reunan yli päälleni. Takille, kengille, housuille, paidalle, jopa käsilaukun sisään.

Naapuri näki kaiken ikkunasta ja tuli tarjoamaan talouspaperia ensiavuksi. Myöhemmin hän kävi tipauttamassa minulle postiluukusta Fazerin suklaalevyn lohdutukseksi.”

Mitä voit oppia tästä? Pidä aina kaapissa varalevy suklaata! Joskus naapuri voi olla sen tarpeessa.

3) Pahoittelu auttaa

Konsta kertoo: ”Olimme muuttaneet uuteen kotiin ja ihmettelimme, kun alakerrasta kuului koiran haukuntaa toistuvasti iltaisin. Eräänä päivänä kotiovellamme oli kassi. Siellä oli uimahalliin liput, karkkia sekä käsinkirjoitettu kirje.

Kirje oli ”koiralta alakerrasta”. Hän kertoi olleensa pari kuukautta sairaana ja haukkuneensa huonoa vointiaan. Kirjeessä pahoiteltiin häiriötä ja kerrottiin, että nyt sairaus on voitettu. Mukana oli koiran kuvakin.

Menimme lasten kanssa uimaan, ja kotiin palatessa rappukäytävässä tuli vastaan koira omistajineen. Lapsi tunnisti heti, että ”tuossa on se pipi koira”. Näin tutustuimme alakerran naapuriin.”

Mitä voit oppia tästä? Jokainen meistä voi joskus joutua tilanteeseen, jossa tahtomattaan aiheuttaa naapurille häiriötä. Koira on kipeä, remontti tuottaa ääniä tai vauva itkee koliikkia öisin. Pahoittelu tekee ihmeitä! Usein ihmiset ovat erittäin ymmärtäväisiä elämän ääniä kohtaan, kun tietävät häiriön syyn ja häiriötä pyydetään anteeksi.

4) Rakkautta hississä

Jyri kertoo: ”Eräänä kuumana kesäpäivänä olin tulossa kotiin ja näin, että hissin ovi oli menossa kiinni. Säntäsin painamaan kutsunappia ja ehdin juuri. Kun hissin ovi aukesi, näin edessäni isot kirkkaat silmät ja leveän, säteilevän hymyn. Lisäksi näin tumman, pehmeän turkin ja innokkaasti heiluvan hännän. Lopulta nostin katseeni ja tajusin, että sen emäntäkin oli tosi söpö.

Sulo-koira toimi hyvänä keskustelunavaajana, ja vaikka hissimatka ei ollut pitkä, siitä jäi hyvä fiilis. Pyysin Sulo-koiran emäntää kävelylenkille, ja siitä se sitten lähti. Nykyisin Anna-Kaisa on vaimoni, ja Sulon lisäksi meillä on nyt yhteisessä kodissamme kaksosvauvat.”

Mitä voit oppia tästä? Hissi on hyvä paikka vaihtaa pari sanaa naapurin kanssa. Ken tietää, vaikka lyhyestä kohtaamisesta löytyisi sielunkumppanuutta, tai jopa tuleva puoliso?

5) Juustokakkua kotiinkuljetuksella

Suvi kertoo: “Soitamme puolison kanssa bändissä ja tulimme kotiin räntäsateessa raahaten autosta soittimia, PA-kaappeja ja joululahjaostoksia. Naapuri tuli rapussa vastaan. Hetken kuluttua ovikellomme soi.

”Näytitte niin väsyneiltä, ettette varmasti heti jaksa laittaa ruokaa. Tässä teille pahimpaan nälkään”, naapuri sanoi ja ojensi pahvilautasella kaksi valtavaa palaa juustokakkua.”

Mitä voit oppia tästä? Pieni ystävällinen ele voi tehdä unohtumattoman vaikutuksen. Joskus saatat nähdä naapurin väsyneenä rapussa. Voisitko silloin tehdä jotain, joka ilahduttaisi tai auttaisi häntä?

Teksti: Krista Ahola / Kuva: Shutterstock

 

Lue tarinoita naapureista: