Päivärannan uudiskohteen hakuaika alkaa

Kuopion Päivärannan uudiskohteeseen haetaan asukkaita marraskuussa. Uudet asunnot ovat yksiöitä, kaksioita, kolmioita ja neljän huoneen perheasuntoja. Muuttamaan uusiin koteihin päästään ensi vuoden maaliskuussa.

Osoitteeseen Vaahteratie 22, Kuopion Päivärantaan valmistuu ensi vuoden maaliskuussa kaksi uutta taloa, joihin on rakenteilla 39 uutta vuokra-asuntoa. Toinen taloista on 3-kerroksinen kerrostalo ja toinen 2-kerroksinen luhtitalo. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita, kolmioita ja neljän huoneen perheasuntoja.

Tulevien asukkaiden iloksi talosta löytyy lisämaksuttomat talosauna, talopesula ja kuivaushuoneet sekä asukastila, jossa voi järjestää niin asukkaiden yhteisiä kuin omiakin tilaisuuksia. Säilytystilojen puolesta asukkaita palvelevat asuntokohtaiset irtaimistovarastot sekä erillinen ulkorakennus ulkoiluvälineiden ja lastenvaunujen säilytykseen. Talojen viihtyisälle ja suojaisalle sisäpihalle valmistuu lasten leikkipaikka. Pysäköintipaikka on vuokrattavissa erikseen.

  • Yksiöt ovat 34,5−39 m2. Yksiöiden vuokrat ovat alkaen 554 €/kk.
  • Kaksiot ovat 42−54,5 m2. Kaksioiden vuokrat ovat alkaen 621 €/kk.
  • Kolmiot ovat 64,5−73,5 m2. Kolmioiden vuokrat ovat alkaen 895 €/kk.
  • Neljän huoneen asunnot ovat 81,5−92 m2. Vuokrat ovat alkaen 1042 €/kk.

Jokaisessa huoneistoissa on vakiovarusteena astianpesukone ja keraaminen liesi. Lattiat ovat tyylikästä ja helppohoitoista vinyylilankkua. Kylpyhuoneet ovat laatoitettuja. Asunnoissa on joko lasitetut parvekkeet tai oma terassipiha. Vuokraan sisältyy 50 Mbit/s internet-yhteys. Vesimaksu on 17 €/hlö/kk ja se tasataan kaksi kertaa vuodessa kulutuksen mukaan. Lemmikit ovat tervetulleita.

Talo ja kiinteistö on kokonaan savuton.

Hakuaika on auki 7.−20.11.

Tutustu asuntoihin ja jätä hakemus

Päiväranta asuinalueena

Päiväranta on viihtyisä ja vehreä asuinalue vain viiden kilometrin päässä Kuopion keskustasta. Asuinalueella on nykyisellään pääsääntöisesti pien- ja kerrostaloja. Erityisesti lapsiperheiden suosiossa olevalta alueelta löytyy oma lastenneuvola, päiväkodit, ylä- ja alakoulu sekä nuorisotalo.

Alueella on oma lähikauppa, postipalveluita tarjoava kioski, ravintola, apteekki, huoltoasema, koirapuisto ja kampaamoja. Suurempia ostostarpeita varten alueen asukkaita palvelee Päivärannan K-Citymarket.

Kallaveden rannan tuntumassa sijaitseva asuinalue tarjoilee asukkailleen luontoa ja rauhaa. Lenkkipolulle, rannalle tai veneilemään pääsee melkeinpä suoraan kotiovelta. Myös harrastusmahdollisuudet ovat hyvät. Päivärannassa on oma pallokenttä ja jääkiekkokaukalo.  Lähin uimaranta sijaitsee kilometrin eli kävelymatkan päässä Pieni-Valkeisella.

Jos on asiaa Kuopion keskustaan, ajaa sinne Päivärannasta autolla noin kymmenessä minuutissa. Linja-autolla sama matka vie  noin 20 minuuttia.

Näin haet asuntoa

Tutustu asuntoihin ja jätä hakemus sinua kiinnostaviin vaihtoehtoihin. Asukasvalinnat tehdään hakuaikana tulleiden hakemusten perusteella.

M2-Kotien vuokra-asunnot ovat ARA-asuntoja. Asukasvalintoihin vaikuttavat ARA-kriteerien mukaisesti asunnontarpeen kiireellisyys ja hakijatalouden varallisuus. Etusijalla ovat kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat ja pienituloisimmat hakijat.

Valinnat asukkaista tehdään hakuaikana tulleiden hakemusten sisällä niiden hakemusten kesken, joissa ARA-kriteerit täyttyvät ja joiden hakukriteerit vastaavat haettuja asuntoja. Oma tilanne asunnon tarpeen kiireellisyyden ja olemassa olevan varallisuuden osalta kannattaa täyttää hakemukselle mahdollisimman kattavasti.

Asukasvalinnat aloitetaan hakuajan päätyttyä. Asunnonhakijoihin, joille asuntoa voidaan tarjota, ollaan yhteydessä sähköpostitse marras-joulukuun aikana. Uusiin koteihin päästään muuttamaan ensi vuoden maaliskuun alussa.

Tutustu asuntoihin ja jätä hakemus

Lue lisää asunnon hakemisesta M2-Kodeilla.

Hakuaika on auki 7.−20.11.