Mistä löytyy leskirouva Vesterbergin kauppalaiva? Muun muassa tätä arvoitusta ratkottiin M2-Kotien asukkaiden kevätretkellä Suomenlinnassa täydellisissä piknik-olosuhteissa.

M2-ranneke käteen Helsingin Kauppatorin laiturilla ja sitten kipuaminen matkustajia odottavan siipiratasalus Vispilän yläkannelle. M2-Kotien Pääkaupunkiseudun ja Tampereen alueryhmien järjestämä asukastapahtuma on alkamassa täydellisessä kesäsäässä.

Innosta puhkuvat lapset juoksevat kannella edestakaisin, ensimmäisiä eväitä nostetaan esiin ja aurinkolaseja kaivellaan laukun kätköistä. Kello 10 törähtää Vispilän torvi lähdön merkiksi, ja matka kohti Suomenlinnan Kuninkaanporttia alkaa.

Kaikenikäiset retkeläiset, yhtä lailla lapsiperheet, pariskunnat ja ystävykset kuin vanhemmatkin asukkaat ovat hyväntuulisia ja se kuuluu myös kommenteista:

“Tosi kiva, että tällaisia järjestetään!”, “Miten ihana päivä meille osuikaan!”, “Olemme ensimmäistä kertaa M2-Kotien järjestämällä retkellä ja osallistumme varmasti myös jatkossa!”, “Kaikki ovat niin hyvällä tuulella ja hymyileviä. Johtuu varmaankin tästä säästä!”

M2-Kotien lapset ratkaisevat arvoituksia

Kun Vispilä kiinnittyy Kuninkaanportin laituriin, lapsiperheet kiiruhtavat jo seikkailukierrokselle. Kauppias Vesterberg on kuollut ja jättänyt leskelleen, rouva Vesterbergille arvoituksia täynnä olevan kirjeen. Ratkaisemalla arvoitukset pitäisi löytää kauppalaiva, joka takaisin leskelle elannon.

Mutta pistääkö kilpaileva kauppias, katala herra Nylkijä kapuloita rattaisiin?

M2-Kotien lapset auttoivat rouva Vesterbergiä (oik) etsimään kadonnutta kauppalaivaa yhdessä Kaisa-neidin (keskellä) kanssa.

Onneksi paikalla on M2-Kotien lapsia, jotka auttavat rouva Vesterbergiä arvoitusten ratkaisemisessa! Taskulampuille tulee tarvetta esimerkiksi Suomenlinnan muureihin rakennetuissa kasemaateissa, granaatinkestävissä tähystys- ja ampumapaikoissa. Kasemaatin kätköistä löytyy muun muassa jalokiviä ja kuhmun päähänsä saanut laivan kapteeni.

M2-ranneke avasi ovet museoihin

M2-rannekkeella jokainen Suomenlinnan retkelle osallistunut sai syödäkseen kasvishernekeittoa ja jälkiruoaksi meheviä muffineja.

Sää suosi pääkaupunkiseudun ja Tampereen M2-Kotien järjestämää kevätretkeä. Yhteysalukset kulkivat Kauppatorin ja Suomenlinnan väliä tiuhaan ja useampi sata M2-Kotien asukasta levittäytyi päivän aikana tutkimaan Suomenlinnaa, sen museoita ja luontoa.

Tapahtumassa oli katsottavaa ja koettavaa kaikenikäisillä, lapsiperheistä vanhempaan väkeen.

M2-ranneke avasi ovet niin Suomenlinnan historiasta kertovaan museoon, Sotamuseon Maneesiin ja Tykistömaneesiin kuin Ehrensvärd-museoon. Siellä pääsi kurkistamaan, miltä linnoituksen päällikön koti näytti 1700-luvulla. Monet vierailivat myös museoksi muutetussa sukellusvene Vesikossa, joka oli käytössä 1930- ja 1940-luvuilla.

M2-Kotien kevätretki Suomenlinnaan kiinnosti erityisesti lapsiperheitä. Espoon Suurpellossa asuva Om Kalthonm Goma (vas) oli tullut retkelle naapureittensa Aula A.Esmailin, Abbas Fadhilin ja Fadhil Al-Enzin kanssa.

Koko retken kohokohta oli lounas Suomenlinnan muurien suojassa, Kustaanmiekan rantavarustuksen tanneralueella.

Soppatykkiin oli keitetty maukasta kasvishernekeittoa ja jälkiruokana oli Uuras-työllistämisohjelman tarjoamia herkullisia, kauniisti koristeltuja muffineja. Moni oli ottanut retkiviltin mukaansa ja nautiskeli ihanasta lämmöstä alkukesän vehreydessä.

Leppoisasta puheensorinasta erottui suomen- ja ruotsin kielen lisäksi ainakin viroa, venäjää, turkkia, arabiaa ja englantia. M2-Kodeissa asutaan monikulttuurisesti!

Mutta miten kävi rouva Vesterbergin kauppalaivan, löytyikö sitä? Eipäs kerrotakaan, vaan ollaan hipihiljaa, jotta jännitys säilyy myös seuraaville seikkailukierrokselle osallistuville.

Täydellinen piknik-sää! Martinlaaksossa asuvat Damian Kissanga (vas) ja Oliver Kissanga nauttivat auringosta.

Kiinnostuitko? M2-Kodit järjestävät erilaisia koko perheen tapahtumia ympäri vuoden. Tietoa oman alueesi asukastapahtumista löydät täältä.

Teksti: Leena Filpus

Kuvat: Kirsi Tuura

Tags: , , ,

Mitä mieltä olit tarinasta?