Kysyimme suositussa juttusarjassa M2-Kotien asukkailta, mikä omalla asuinalueella on parasta ja mikä tekee kodista kodin.

Iina Virtalaakso, 37, asuu Oulun Järvitiellä

”Kotini sijaitsee luonnonläheisellä alueella, ja Pyykösjärvi on aivan kivenheiton päässä. Oulu on sopivan kokoinen kaupunki, ja täällä on hyvä pyöräilyverkosto. Se on minulle tärkeää, sillä pyöräilen esimerkiksi työmatkani.

Kotimme on aika pieni, mutta etelään avautuvien ikkunoiden ansiosta valoisa. Meille tehtiin parvekeremontti kaksi vuotta sitten, ja silloin saimme parvekkeelle lasitukset. Sen jälkeen siellä on ollut hyvä kasvattaa kaikenlaista. Esimerkiksi viime kesänä saatiin paprikasta ja chilistä hyvää satoa.

Viherkasvit tuovat viihtyisyyttä myös sisälle kotiin. Kohta alkaa loppua tila ikkunalaudoilta, kun olen haalinut jo niin paljon kasveja! Olen muun muassa kasvattanut avokadon ja taatelipalmun siemenestä asti itse.”

Tutustu asuntoihimme Oulussa

Oulun Nallikarin majakka on ollut alueen maamerkki jo vuodesta 1988. 
Oulun Nallikarin majakka on ollut alueen maamerkki jo vuodesta 1988.

Raija, 73, asuu Vantaan Laajaniitynkujalla

”Muutin Laajaniitynkujalle Kartanonkoskelta, jossa kotini oli aivan maan tasossa. Siellä oli hankala pitää terassin ovea auki, kun naapurustossa liikkuvat eläimet pääsivät sisään. Nyt asun 6. kerroksessa, aurinko paistaa, ja näköalat ovat huikeat lasitetulta parvekkeeltani. Parveke on ollut kesällä kovassa käytössä. Rakensin sinne kesäkeitaan kukkineen ja tomaatteineen.

Kotini on sen verran pieni, että sisustaminen vaatii kekseliäisyyttä. Esimerkiksi sohvan olen rakentanut sängystä tyynyillä. Yksi kotini hienoista yksityiskohdista on ikkunallinen wc. Se on niin valoisa, että siellä näkee öisinkin ilman valoja!”

Tutustu asuntoihimme Vantaalla

Laila Nygård, 69, asuu Kirkkonummella Volsintiellä

”Olen asunut lähes koko aikuisikäni Kirkkonummella. Muutimme tähän hissilliseen senioritaloon, kun mieheni kunto heikkeni. Hänen poismenostaan on nyt viisi vuotta. Olen nuoremmasta päästä asukkaita. Meillä on hyvä yhteishenki – se ei ole aina itsestäänselvää.

Harrastan luonnossa liikkumista, sienestystä ja marjastusta ja näihin on Kirkkonummella hyvät mahdollisuudet. Käymme myös muutamien naapureiden kanssa karaokessa.

Kotini on ihanan valoisa ja ilmava. Tänne sopivat tyylikkään pelkistetyt huonekalut, funkkis ylipäätään. Olen sisustanut kotini ruskealla ja valkoisella, jota väripilkut piristävät.”

Tutustu asuntoihimme Kirkkonummella

Medina Sara, 39, asuu Vantaan Valtuustokadulla 

”Muutin tokaluokkalaisen tyttäreni kanssa Vantaan Valtuustokadulle syksyn alussa. Kotimme on ihanan valoisa, siisti ja vastaremontoitu, huomattavasti laadukkaampi kuin saatoin kuvitella. Olen nimittäin aina luullut, että tämänhintaiset vuokra-asunnot olisivat huonompikuntoisia.

Muutin Suomeen yhdeksän vuotta sitten Argentiinasta. Kotimaani iloinen värimaailma näkyy kotimme sisustuksessa. Naapureihin emme ole vielä kerinneet tutustua, mutta talo vaikuttaa mukavalta ja hiljaiselta. Tyttäreni koulu on lähellä, on puistoja ja hyvät harrastusmahdollisuudet. Minullakin on lyhyt työmatka.”

Markku Hyvönen, 61, asuu Lahden Hakatorneissa 

”Kotini ikkunoista avautuu upea näköala Salpausselän hyppyrimäille asti. Vieraat sitä aina ihastelevat, mutta itse olen siihen jo tottunut. Olen asunut Hakatorneissa kahdessa eri taloissa. Muutin tänne jo vuonna 1995, kotoisin olen Kuhmosta. Parasta kodissani on sijainti, edullisuus ja hyvät naapurit. Täällä rappukäytävässä aina tervehditään. Luonteeltani olen tuttavallinen, tykkään jututtaa ihmisiä. Täällä kaikki sujuu. Esimerkiksi pesutupa on hyvä, ja seuraava pyykkivuoro minulla onkin varattu huomiselle aamulle heti kello seitsemäksi.”

Tutustu asuntoihimme Lahdessa

Juttu on alunperin julkaistu M2-Kotien asukaslehdessä 02/2019.

Tags: , , ,

Mitä mieltä olit tarinasta?