Tiinan ja Jessen kodissa Vantaan Laajaniitynkujalla keittiö on kodin sydän. Talossa asuu myös todella mukavia naapureita, joiden kanssa tulee juteltua käytävässä ja pihalla.

Koti valoisilla huoneilla ja uusilla pinnoilla

Tiina Alanko kertoo, että keittiö on heidän kotinsa sydän. Siellä kokoonnutaan usein kahvittelemaan ja pölisemään. Jesse tarvitsee hoitajia koko ajan. Varamummo Maija Iitiä kaataa kahvia Tiinan ystävälle Vuokko Lietolahdelle. Tiina puolestaan tarjoaa kakkua Loivahoivan hoitajalle Päivi Mörtille.

”Tämä on ensimmäinen uusi asunto, jossa olemme koskaan asuneet. Valoisia huoneita ja uusia pintoja osaa arvostaa nuhruisten vanhojen nurkkien jälkeen. Asuimme 18 vuotta Varistossa. Kun asuntomme meni remonttiin, haimme uutta M2-Kodeilta. Olin juuri eronnut ja kaipasimme nopeasti uutta kotia. Ajattelin, että heitämme kamat sisään. En ajatellut, että jäisimme, mutta olemmekin kotiutuneet tänne.

Kulkuyhteydet ovat hyvät ja talossa asuu tosi mukavia ihmisiä. Juttelemme aina käytävässä ja pihalla. Työskentelen erityisluokalla kehitysvammaisten lasten ja nuorten kanssa, mutta päätyöni on olla omaishoitaja. Pojallani Jessellä on Downin syndrooma. Meille asumisessa tärkeää on rauhallinen normaali arki. Viikonloppuisin katsomme leffoja, kuuntelemme musiikkia ja Jessen kaverit käyvät yökylässä. Kun on sateista ja synkkää, käperrymme sohvannurkkaan ja poltamme kynttilöitä.”

Etsitkö uutta kotia? Tutustu asuntoihimme!

Keskiaikapäivät irroittavat arjesta

Lisäksi Jesse ja Tiina harrastavat keskiaikapäiviä. Siellä pääsee irti arjesta. Tiinaa historia on aina kiinnostanut ja Jessestä on mukava pukeutua. Ensi kesäksi Tiina suunnittelee ompelevansa hänelle käärmeennahkakuosisen sepän essun. Illat Tiinalla ja Jessellä menevät rentoutusmusiikin parissa ja kirjoja lukien. Se rauhoittaa ja pysäyttää päivän kiireet. Kodin lähellä on kirjasto, jossa Tiina ja Jesse käyvät usein.

M2-Kodit Näin minä asun Jesse
Jesselle keskiaikapäiville pukeutuminen on irtiotto arjesta.

ASUKAS: Tiina Alanko, 53, ja Jesse Nieminen, 22

ASUINPAIKKA: M2-Kotien asunto Vantaan Laajaniitynkujalla

ASUNTO: 3h+k, 66 m²

MUUTTANEET TALOON: lokakuussa 2018

 

Juttu on julkaistu toukokuun M2-lehdessä. Lue koko lehti digiversiona! 

Teksti: Emmi Laukkanen Kuvat: Susa Junnola

Tags: , , ,

Mitä mieltä olit tarinasta?