Kävimme puistossa ja kurkistimme kameran kanssa pinkikvilteille. Kesäinen piknik syntyy hyvästä seurasta, ruoaksi kelpaa niin proteiinirahka kuin take away-lounas. Kahvia pitää olla.

Niina Manninen istuu nurmikolla, lehdet ja kirjat levitettyinä. Alustana on viltti ja sen päällä joogamatto.

”Tulin piknikille viettämään omaa rentoutumispäivää. Olen kesälomalla ja kävin aamulla juoksemassa ja päätin tulla puistoon syömään ja venyttelemään. Eväinä oli itse tehty kesäkeitto, proteiinirahka ja urheilujuoma. Kirjoja hain kirjastosta, yritän löytää kesäksi jotain luettavaa.”

m2_piknik_niina_kaisujouppi

Johanna Kuokkanen-Mutka, Aino Raunio ja lapsi Alvar Aarnio ovat pinkikillä ensimmäistä kertaa yhdessä. Molemmat naiset ovat äitiyslomalla, piknik on hyvä tapa viettää aikaa yhdessä.

”Kaikki tilaisuudet ovat parempia piknikkinä. Piknik sopii niin synttäreihin kuin pienellä porukalla kokoontumiseen. Ja piknikille on kiva tuoda myös pienet lapset, he voivat vapaasti pyöriä nurmikolla. Piknikillä pitää olla eväänä vähintään kahvia ja jotain naposteltavaa. Tänään toimme kahvit omassa termarissa ja jälkkäriksi porkkanakakkua. Lounaan haimme ravintolasta.”

m2_piknik_alvar_kaisujouppi
Johannan ja Ainon mukaan piknikviltti ja ruohikko ovat hyviä paikkoja pienille lapsille, kun on tilaa liikkua.

Paula Bello ja Teemu Oksanen tulivat puistoon suoraan työtapaamisesta. ”Pitää ottaa ilo irti hyvästä säästä. Piknik syntyy ihmisistä. Se, että istuu puistossa on jo itsessään piknik. Järjestämme piknikkejä myös talvisin. Helsingin talvipuutarhassa voi viettää piknikpäivää omin eväin. Olemme järjestäneet siellä myös synttäripiknikjuhlat. Kesäisin suosikkipaikkojamme Helsingissä ovat Vallisaari ja Koffin puisto. Toivoisimme, että voisimme joskus viettää piknikkiä yhdessä ulkomailla asuvien sukulaisten kanssa.”

m2_piknik_paula_teemu_kaisujouppi
Paulan ja Teemun piknik syntyy hyvästä jäätelöstä ja seurasta.

Olli Kilpi ja Anni Lehmijoki tulivat puistoon sulattelemaan lounasta. Tällä kertaa mukana ei ole eväitä vaan pariskunta keskittyy lähinnä rentoutumiseen. ”Olen menossa illalla töihin ja ajattelin siihen asti makoilla tässä”, sanoo Anni. Perinteinen piknik syntyy Ollin ja Annin mukaan ruoasta ja isosta viltistä. Ruokakassissa pitää olla ainakin viinirypäleitä, patonkia ja juustoa. Ruokaa tärkeämpi on kuitenkin alusta. ”Piknikin tulee olla maassa, penkillä tai pöydän ympärillä se ei ole sama asia”, pari toteaa. Puistoon voi tulla heidän mielestään yhtä hyvin yksin tai seurassa, minimivaatimus piknikille on ”semmoinen sää, että tarkenee”.

m2_piknik_anni_olli_kaisujouppi
Anni ja Olli tulivat puistoon viettämään iltapäivää.

Nelli Lehtonen ja Emma Elimäki ovat tulleet piknikille suoraan töistä hyvän sään kunniaksi. Heidän eväinään on tänään proteiinivanukasta, energiajuomaa ja kirsikkatomaatteja. ”Tärkeintä on, että on jotain ruokaa ja juomaa, ei sillä ole niin väliä mitä se on.”

m2_piknik_nelli_emma_kaisujouppi
Nellin ja Emman minimalistinen piknik syntyy kevyistä eväistä.

 

Teksti: Aurora Airaskorpi

Kuvat: Kaisu Jouppi

Tags:

Mitä mieltä olit tarinasta?