Kodin merkitys korostuu, kun elämä ympärillä mullistuu. M2-Kodit auttaa alkuun uudessa elämäntilanteessa. Kun Kaisu Kauppinen ja Eero Kiukkonen muuttivat Tanskasta Suomeen, he halusivat kodin läheltä metsää.

Kaisu Kauppisen, 32, ja Eero Kiukkosen, 30, kodissa ei ole yhtään pahvilaatikkoa. Huonekalut ovat löytäneet paikkansa, ja jääkaapin oveen on liimattu Finnish Nightmares -postikortteja. Olohuoneen seinällä roikkuu trumpetti.

Mistään ei huomaa, että pariskunta on muuttanut Helsingin Talinrannan M2-Koteihin vasta kaksi kuukautta sitten Tanskan Aarhusista.

”Tuli koti-ikävä”, Eero sanoo.

Kaisu ja Eero muuttivat Tanskaan vuonna 2017, kun Eero pääsi suorittamaan musiikin maisteriopintoja Aarhusin yliopistoon. Kaisu sai töitä suomalaisesta Classic Pizza -firmasta. Kaisu oli asunut opiskeluaikoina Budapestissa, mutta Eerolle opiskeluvaihto ulkomailla oli ensimmäinen.

Kahden vuoden poissaolo sai katsomaan Suomea uudelleen tavalla.

”Opin, miten paljon tykkään tästä kotimaasta. Ikävöin täällä olevia ihmisiä, mutta ihan puhtaasti tätä paikkaakin. Kaipasin suomalaista suorasukaisuutta”, Eero sanoo.

Kivointa kotiinpaluussa on ollut ystävien näkeminen ja asioiden hoitamisen helppous.

Etsitkö uutta kotia? Tutustu asuntoihimme!

Pyöräilystä tuli tapa

Ensimmäisen vuoden pariskunta asui Eeron koulun kautta järjestyneessä kaksiossa, toisen vuoden paikallisen opiskelija-asuntosäätiön asunnossa kymmenen kilometrin päässä keskustasta.

Vaikka kulttuurierot eivät olleet suuria, eteen tuli välillä yllätyksiä.

”Ensimmäisenä syksynä esimerkiksi kävimme postissa maksamassa vuokraamme käteisellä”, Kaisu sanoo.

Kaisu ja Eero tykästyivät Aarhusissa siihen, että tanskalaiset pyöräilivät kaikkialle ja pitivät pyöräteistä hyvää huolta. Suomessa hyviä pyöräteitä on tullut ikävä.

”Tanskassa pyöräily oli osa liikennettä. Suomessa se on välttämätön paha. Jalankulkijoiden seassa ajaminen on ollut välillä haastavaa”, Eero sanoo.

Metsän kaipuu

Tanskassa vuokrat olivat Suomea kovemmat ja monessa asunnossa oli vähintään kolmen kuukauden vuokratakuu. Eero ja Kaisu eivät ole vieläkään saaneet omaansa takaisin.

”Siksi oli iso plussa, että M2-Kodeilla ei ollut takuuta”, Kaisu sanoo.

”Oli iso plussa, että M2-Kodeilla ei ollut vuokratakuuta”

Pariskunta palasi Suomeen, kun Eeron opinnot päättyivät. He saivat asunnon M2-Kodeilta kuukauden etsintöjen jälkeen. Talinrannan kodissa viehätti rauhallinen sijainti, luonnon läheisyys ja pyöräilymatka keskustaan.

”Täällä metsä näkyy, kun katsoo ulos ikkunasta. Tanskassa sitä piti lähteä asiakseen etsimään”, Eero sanoo.

Kaisusta parasta uudessa kodissa on se, että hetkeen ei tarvitse lähteä.

”Tässä ollaan toistaiseksi. Ei ole enää väliaikaisuuden tunnetta.”

Hae vuokrakotia!

 

Tags: , , ,

Mitä mieltä olit tarinasta?