Tarjoamme uusille asukkaillemme kierrätysastian kevään ajan

Haluamme tarjota kestävää ja vaivatonta arkea asukkaillemme. Osa kotitalouksien kestävää arkea on kierrättäminen. M2-Kotien uusille asukkaille suunnatun kokeilun tarkoituksena on tukea ja kannustaa asukkaitamme kierrättämään. Pitkän tähtäimen tavoitteenamme on hiilineutraalius.

M2-Kodeille muuttavat asukkaat saavat jatkossa uutena asukasetuna monikäyttöisen kierrätysastian. Asukasedun lajitteluastiaksi valikoitui SmartStore™ Collect -kierrätysratkaisu, joka mahdollistaa kotitalousjätteen lajittelun ja säilytyksen tyylikkäästi. Kierrätysratkaisu on asukkaille maksuton.

Alkuvuodesta alkavan kokeilun tarkoituksena on parantaa asukkaidemme kierrätysmahdollisuuksia kodeissaan. Asukasetu koskee kokeiluvaiheessa M2-Kotien asukkaita, jotka muuttavat uuteen kotiinsa 1.1.2022 tai sen jälkeen. Asukasetu sisältää yhden SmartStore™ Collect -astian / talous. Kokeilu kestää kevään ajan.

 

Kuvassa SmartStore™ Collect -kierrätysastia.
SmartStore™ Collect -kierrätysastia.

Asukkaidemme palaute on meille tärkeää

Alkukeväällä 2021 teetetyn M2-Kotien asukaskyselyn mukaan asukkaiden kierrättämistä ja roskien lajittelemista hankaloittaa tilanpuute kotona. Haasteita kierrätyksessä koettiin etenkin niissä asunnoissa, joissa lajittelupisteitä ei ole riittävästi. Kyselystä saadun palautteen pohjalta haluamme varmistaa, että tulevaisuudessa jokaisella on mahdollisuus monipuoliseen kierrättämiseen omassa kodissaan.

Miksi kierrättää?

Oman kotitalousjätteen kierrättämisellä voi itse vaikuttaa energian ja luonnonvarojen säästämiseen. Mitä enemmän asukkaat lajittelevat, sen edullisempaa jätehuolto on. Jos lajittelu jää väliin, talon huoltokulut nousevat ja sitä kautta mahdollisesti myös vuokrat.

Kotitalousjätteellä tarkoitetaan asumisessa syntyvää jätettä. Kotona syntyvät jätteet voi lajitella seuraavasti: biojäte, paperi, kartonki, pahvi, metalli, lasi ja muovi. HSY:n jäteoppaan avulla voit helposti tarkastaa mihin jätelajiin mikäkin kotitalousjäte kuuluu ja kuinka se tulee oikeaoppisesti lajitella. Tarkista kuntasi lajitteluohjeet, jätelajien nimet voivat vaihdella.

Kun jätteet lajitellaan oikein, niitä voidaan hyödyntää tehokkaimmin teollisuuden raaka-aineena tai jätevoimaloissa sähkön ja kaukolämmön tuotannossa. Biojätteestä puolestaan kompostoidaan multaa ja valmistetaan biopolttoainetta.

Lähde: Hsy.fi