Uusia M2-Kotien vuokra-asuntoja Jyväskylän Kangasrinteeseen

Vain neljän kilometrin päähän Jyväskylän keskustasta, Kangasvuoren kaupunginosaan valmistuu uusi Kangasrinteen asuinalue. Aiemmin historiallisena Kangasvuoren sairaalana ollut alue on kaavoitettu uudelleen ja rakennustyöt on aloitettu. Alueelle valmistuu viihtyisä ja monimuotoinen asuinympäristö, joka tarjoaa luonnonläheistä asumista metsän vieressä ja Jyväskylän keskustan palveluiden tuntumassa.

Kangasrinteeseen on asuntojen lisäksi suunnitteilla päiväkoti ja muita lähipalveluita. Huhtasuon terveyskeskus sekä yhtenäiskoulu ovat vain muutaman sadan metrin kävelymatkan päässä. Uudisrakentamisen lisäksi Kangasvuoren suojellut sairaalakiinteistöt kunnostetaan alueen kulttuurihistoriaa vaalien.

Kangasrinteen alueen päärakennuksena toimii vanha sairaalakiinteistö Kangashovi, joka kunnostetaan moderniksi ja monipuoliseksi tilaksi esimerkiksi päiväkotiryhmien käyttöön. Kangasvuoren luontopolku on vain lyhyen kävelymatkan päässä.

Osoitteeseen Huhta 9a rakentuu 52 ARA-vuokra-asuntoa

Yleishyödylliseen Y-Säätiö-konserniin kuuluva M2-Kodit on mukana alueen rakennushankkeessa. Alueelle rakentuva M2-Kotien vuokratalo täydentää valmistuessaan Kangasrinteen monipuolista asuntotarjontaa. Osoitteeseen Huhta 9a valmistuvaan kerrostaloon rakentuu 52 erikokoista ARA-vuokra-asuntoa.

Kaikki M2-Kotien rakentamat uudiskohteet ovat ARA-kohteita, eli ne ovat valtion tuella rakennettuja ja niiden vuokrat ovat säädeltyjä. Tämän vuoksi niiden asukasvalinnoissa noudatetaan tarveharkintaa sekä varallisuusrajoja.

Talon rakennustyöt on aloitettu ja sen arvioitu valmistumisaika on syksyllä 2021. Rakennuttajana toimii VRP Keski-Suomi Oy.

Y-Säätiö-konserniin kuuluva M2-Kodit pyrkii uudiskohderakentamisellaan tarjoamaan moderneja asuntoja, joihin ihmisillä on varaa. Kangasrinteen uudiskohde tukee säätiön strategiatavoitetta, jonka pyrkimyksenä on turvata asukkaiden hyvinvointi tarjoamalla kohtuuhintaista ja laadukasta vuokra-asumista kasvukeskuksista.

M2-Kodeilla on myös muita vuokra-asuntoja Jyväskylässä, kuten esimerkiksi vuonna 2020 valmistunut Suomen ensimmäinen massiivipuurunkoinen kerrostalo Palokassa.