M2-Kodit mukana Hakunilan kehittämisessä

M2-Kodit, YIT, Sato ja As Oy Hiirakkokuja 6 ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen uusien asuntojen ja keskitetyn pysäköintilaitoksen suunnittelusta Hiirakkokujan alueelle.


Suunnitteilla olevalla Hiirakkokujan alueella on M2-Kotien, Saton ja As Oy Hiirakkokujan omistamia kiinteistöjä. Maanomistajat sekä YIT ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen alueen kehittämisestä yhtenä kokonaisuutena, mikä mahdollistaa kaikkien kannalta toimivien ratkaisujen suunnittelun esimerkiksi pysäköinnin osalta.

”Haluamme rakennuttaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja hyvien kulkuyhteyksien varrelle. Hakunila on kehittyvä ja mielenkiintoinen alue, jossa on tarvetta vuokra-asunnoille jatkossakin”, Y-Säätiö-konsernin omistaman M2-Kotien rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman sanoo.

Vuonna 2017 Vantaan kaupunki julkaisi Hakunilan kaavarungon, joka tavoittelee Hakunilaan merkittävää täydennysrakentamista ja keskustan kehittämistä. Nyt käynnistyvä Hiirakkokujan hanke on ensimmäinen tämän yhteistyön pohjalta käynnistyvä hanke.

M2-Kotien, YIT:n ja Saton tavoitteena on rakentaa uusia asuntoja monipuolisella hallintamuotojakaumalla. Alueelle suunnitellaan vapaarahoitteista omistusasumista, vapaarahoitteista ja korkotuettua vuokra-asumista sekä osuuskuntamallilla toteutettavia osaomistusasuntoja. Hakunilantien puolelle suunnitellaan kaupunkimaista katujulkisivua ja puiston reunalle läpikulun ja avoimet näkyvät mahdollistavia pistetaloja sekä keskitetty pysäköintilaitos asukkaiden käyttöön. Uutta kerrosalaa on tavoitteena rakentaa yhteensä noin 17 000 m2.

Alueen asemakaavoitus käynnistyy alkusyksyllä 2019.

Hakunila on kiinnostava alue muun muassa hyvien harrastusmahdollisuuksien ja kehittyvien joukkoliikenneyhteyksien ansiosta. Esimerkiksi monipuolinen urheilupuisto, läheinen Sipoonkorven kansallispuisto ja Håkansbölen kartanomiljöö tarjoavat mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon. Hakunilan liikenneyhteydet ovat toimivat ja suunnitteilla oleva pikaraitiotie Tikkurilan suuntaan parantaa joukkoliikenneyhteyksiä entisestään.

Tags: ,

Mitä mieltä olit aiheesta?