M2-Kotien vuokravalvonta ja Kela yhteistyössä

Asumistuen voi ohjata suoraan vuokranantajalle.


M2-Kodit ovat mukana Kelan sähköisessä tiedonvälityksessä. Palvelu välittää vuokrasopimustiedot Kelaan sähköisesti ja näin Kela pystyy palvelemaan asiakkaitaan nopeammin.

Asumistuki voidaan maksaa suoraan vuokranantajalle vuokralaisen Kelalle antaman valtuutuksen perusteella. Vuokralainen voi antaa valtuutuksen asumistukihakemuksessa tai erikseen.

Jos vuokralainen laiminlyö vuokran maksamisen vähintään kahden peräkkäisen kuukauden ajalta, tuki voidaan maksaa suoraan vuokranantajalle. Vuokranantaja voi pyytää maksun siirtämistä itselleen. Ennen maksun siirtoa Kela kuulee asiassa tuensaajaa.

Myös perustoimeentulotuen asumiskuluja voidaan maksaa vuokranantajalle vuokralaisen Kelalle antaman valtuutuksen perusteella. Vuokralainen voi antaa valtuutuksen toimeentulotukihakemuksessa tai erikseen. Jos vuokralainen laiminlyö vuokran maksamisen vähintään yhden kuukauden ajalta, tuki voidaan maksaa suoraan vuokranantajalle. Vuokranantaja voi pyytää maksun siirtämistä itselleen. Ennen maksun siirtoa Kela kuulee asiassa tuensaajaa.

Tags: ,

Mitä mieltä olit aiheesta?