Tulossa satoja uusia ja uudenveroisia M2-Kotien asuntoja

Rakenteilla on lähes 700 asuntoa ympäri Suomea. Lisäksi yli 300 asuntoa saa uudet pinnat, kodinkoneet ja kylpyhuoneet Koti kuntoon -remonttien yhteydessä.

M2-Kodit rakentaa tänä vuonna satoja uusia koteja, kuvassa kevääällä valmistuva Kuopion ensimmäinen puukerrostalo.
Kuva Kuopioon valmistuvista puukerrostaloista.

Uusia vuokrakoteja ympäri Suomea

Tavoitteena on rakentaa uusia koteja kasvukeskuksiin, joissa kohtuuhintaisista asunnoista on pula. Tänä vuonna uusia kohteita valmistuu Kuopioon, Tampereelle, Nokialle, Helsinkiin, Jyväskylään, Tuusulaan ja Espooseen. Rakenteilla on lisäksi vuonna 2022 valmistuvat talot Espoon Vermonniittyyn, Vantaan Martinlaaksoon ja Lempäälän keskustaan.

Kuopioon toukokuussa valmistuvat kaksi taloa ovat Pohjois-Savon ensimmäiset puukerrostalot. Talot rakentuvat Kuopion tällä hetkellä nopeimmin kasvavalle asuinalueelle Saaristokaupunkiin. Asuntoja taloihin valmistuu yhteensä 48. Lue lisää.

Tampereen Kalevaan valmistuu alkukesästä Helsingin Jätkäsaaren Jallukan sisar, esiintyvien taiteilijoiden talo. Asuntoja taloon rakentuu 39, joista 22 asunnon asukasvalinnasta vastaa M2-Kodit. Loppujen asuntojen vuokrauksesta vastaa Elmu-säätiö. M2-Kotien asunnot vuokrataan esiintyville taiteilijoille, Elmu-säätiön asunnot ovat musiikkialan ammattilaisille. Lue lisää.

Alkusyksyllä uusia koteja on tulossa Helsingin uudelle, urbaanille asuinalueelle Pohjois-Pasilan Postipuistoon. Taloon valmistuu 62 asuntoa, jotka ovat yksiöitä, kaksioita ja neljän huoneen huoneistoja. Lue lisää.

Nokian keskustaan osoitteeseen Kauppakatu 5 nousee kahdeksan kerroksinen kerrostalo. Loistavalle sijainnille nousevaan taloon tulee 84 uutta vuokrakotia. Lue lisää.

Loppuvuodesta uusia vuokrakoteja, uudella betonirakentamisen tekniikalla on tulossa Tuusulan Hyrylään. Tuusulan palveluiden äärelle valmistuu kaikkiaan 89 M2-Kotien vuokra-asuntoa. Lue lisää.

Jyväskylään rakentuvalle uudelle Kangasrinteen asuinalueelle valmistuu 52 uutta kotia. Alue on luonnonläheinen ja kulttuurihistoriallisesti arvokas. Lue lisää.

Vuoden viimeinen uudiskohde valmistuu loppuvuodesta Espoon Friisinmäkeen. Rakenteilla olevat kuusi luhtitaloa tullaan vuokraamaan 18–29-vuotiaille nuorille. 56 asunnon vuokrauksesta vastaa osittain M2-Kodit ja osittain Espoon kaupunki. Lue lisää.

Hakuaika vuoden ensimmäisinä valmistuviin uudiskohteisiin alkaa helmikuun aikana. Kuopion puukerrostalojen hakuaika on 1.–20.2. Tampereen Kalevan taiteilijatalon hakuaika alkaa 8. helmikuuta.

Kaikki M2-Kotien rakentamat uudiskohteet ovat ARA-kohteita, eli ne ovat valtion tuella rakennettuja ja niiden vuokrat ovat säädeltyjä. Tämän vuoksi niiden asukasvalinnoissa noudatetaan tarveharkintaa sekä varallisuusrajoja.

Koti kuntoon-remontit jatkuvat

Koti kuntoon-remontteja tehdään moniin asuntoihin, kuvassa remontoitu asunto Helsingin Naavapolulta.
Kuvassa Koti kuntoon-remontoitu asunto Helsingin Naavapolulta.

Asumisviihtyvyyttä parantavat laajat kodin peruskunnostusremontit jatkuvat. Tänä vuonna uusia Koti kuntoon -remontteja alkaa Helsingissä, Vihdissä, Jyväskylässä ja Oulussa. Lisäksi parhaillaan käynnissä olevat remontit sijaitsevat Helsingin Malminkartanossa, Herttoniemessä ja Tampereen Hervannassa.

Malminkartanon Naavapolulla ja Herttoniemen Laivalahdenkaaren kohteissa on vapautumassa vastaremontoituja asuntoja kevään aikana. Hakemuksen kohteisiin voi jättää jo nyt.

Lue lisää Koti kuntoon -remonteista.


Mitä mieltä olit aiheesta?