Vantaan uudiskohteen ainutlaatuiset yhteiskäyttötilat lisäävät asumisviihtyvyyttä

Vantaan Martinlaaksossa Laajaniitynkujalla on kuusi M2-Kotien vuokrataloa. Viimeisin, A-talo, valmistui elokuussa 2023 ja asukkaat ovat päässeet asettumaan uusiin koteihinsa. Laajaniitynkujan talot ovat rakennettu vuosina 2018–2023 ja asuntoja on yhteensä 318 kpl.

Ainutlaatuisessa A-talossa on huomioitu asukkaiden yhteisöllisyyttä ja asumisviihtyvyyttä täysin uudella tavalla. Talon asukas- ja saunatilojen lisäksi talossa on työtiloja, kahvilamainen aulatila ja vierashuone. Yhteisöllisyys korostuu uudenlaisten Yhdessä-asuntojen kautta.

A-talon ainutlaatuiset yhteiskäyttötilat

Vastavalmistuneessa A-talossa on panostettu erityisesti asumisviihtyvyyteen, ja asukkaiden käytössä ovat hulppeat yhteiskäyttötilat. Ylimmässä kerroksessa on asukastila, missä voi järjestää omia juhlia tai muita tilaisuuksia. Kerroksessa on myös saunat, joita voi varata vaikkapa yhteistä saunailtaa varten. Isolta kattoterrasilta avautuvat näkymät Helsingin Kalasatamaan saakka.

A-talon ylimmässä kerroksessa sijaitsee asukastila.

Talon ensimmäisessä kerroksessa on kaksi työtilaa. Viihtyisiä työtiloja voi varata tarpeen mukaan muutamasta tunnista koko työpäivän ajaksi. Talon aulaan on rakennettu kahvilatyyppinen tila, jota asukaat voivat käyttää vapaasti.

Etätöitä voi tehdä talon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevissa työtiloissa.

Uniikin Laajaniitynkuja 5 A:sta tekee erillinen vierashuone, johon asukkaat voivat majoittaa yövieraita. Vierashuoneeseen mahtuu maksimissaan neljä yöpyjää kerrallaan ja se on sisustettu hotellimaiseen tyylin. Huoneessa on sängyt, kylpyhuone sekä keittiö ruoanlaittoa varten.

A-talon asukastila, työtilat ja vieraille tarkoitettu yksiö ovat kaikkien Laajaniitynkuja 5 talojen asukkaiden käytössä. Tilat ovat varattavissa 1.10. alkaen talon varausjärjestelmän kautta.

Uudenlaiset Yhdessä-asunnot

A-talon toisessa kerroksessa on kaksi yhteisasumiseen tarkoitettua Yhdessä-asuntoa. Kolmen ja neljän huoneen asunnoissa voi asua esimerkiksi perheenjäsenten tai kaveri-/opiskelijaporukan kesken. Asunnot ovat kooltaan 98,5 m2 ja 111,5 m2. Yhdessä-asunnoissa jokaisella asukkaalla on käytössään oma tilava huone, jossa on oma privaatti kylpyhuone. Tilavat yhteistilat sisältävät keittotilan, olohuoneen ja vaatehuoneen. Molemmissa asunnoissa on myös parvekkeet. Jokaiselle asukkaalle tehdään henkilökohtainen vuokrasopimus. Tutustu Yhdessä-asuntoihin.