Ekoautoilua, yhteisiä ruokailtoja ja Angry Birds-puisto – Espoon Suurpelto yllättää

Suurpelto on yksi Espoon uusia, kasvavia asuinalueita, jonka palvelut kehittyvät jatkuvasti. Hyvä sijainti eri suuntiin vievien pääteiden välissä ja laajat viheralueet tekevät Suurpellosta houkuttelevan asuinalueen niin lapsiperheille kuin modernista asumisesta kiinnostuneille aikuisille. Listasimme viisi kiinnostavinta faktaa Suurpellosta.


  1. Luonnolle on tilaa. Alueen kaikkien kerrostaloasuntojen asuntojen parkkipaikat on sijoitettu maan alle, jotta katutasoon jää mahdollisimman paljon tilaa elämiselle. Lisäksi alueen 325 hehtaarin pinta-alasta n. 90 hehtaaria on kaavoitettu puistoiksi ja virkistyskäyttöön. Lapsille Suurpellossa on myös houkuttimena Angry Birds -teemainen leikkipuisto.
  2. Omaa autoa ei tarvita – sen voi vaikka lainata. Suurpelto pyrkii erottautumaan alueena pitkistä etäisyyksistä tunnetusta Espoosta rohkaisemalla autottomaan elämään. Alueella on testattu muun muassa yhden taloyhtiön yhteistä Ekoauto-sähköautoa ja lisäksi alueella toimivat yhteiskäyttöautopalvelu City Car Club ja ketterään autonvuokraukseen panostava 24Rent. Alueelta on bussiyhteydet Leppävaaraan, Kamppiin, Matinkylään ja Kivenlahteen. Kun Länsimetro valmistuu, Suurpellosta kulkee yhteysbusseja metropysäkeille. Lisäksi alueelle on kaavailtu 2020-luvulla pikaraitiovaunua.
  3. Innovatiiviset kierrätysratkaisut. Suurpelto on ollut Suomen ensimmäisenä testaamassa automaattista jätteenkeräysjärjestelmää. Alueella on oma jätteenkäsittelylaitos, joka tarkoittaa, että jäteautoja ei alueella näy. Jätteet kulkevat jokaisen taloyhtiön keräyslaatikoista maanalaisia putkia pitkin käsittelylaitokseen. Toimiva järjestelmä on Suurpellon jälkeen otettu käyttöön myös Helsingin Kalasatamassa ja Jätkäsaaressa.
  4. Kasvavat palvelut. Jatkuvasti kehittyvällä alueella on tällä hetkellä oma ruokakauppa ja loppuvuodesta 2017 alueelle avautuu uusi ostoskeskus. Suurpellossa on alusta asti osallistettu asukkaita alueen suunnitteluun ja kehittämiseen. Yhteisiä kokoontumisia järjestetään asukkaiden ja alueen kehittäjien kesken ja mukaan on otettu myös alueen yrittäjät.
  5. Yhteistä tekemistä muiden asukkaiden kanssa. Lisäksi alueella toimii oma Suurpelto-seura-asukasyhteisö sekä  Marttayhteisö, joka järjestää muun muassa käsityö- ja ruokailtoja asukkaiden kesken.

M2-Kodeilla on vuokra-asuntoja Suurpellossa osoitteissa Piilipuuntie 7, Piilipuuntie 9, Piilipuuntie 11 ja Klariksentie 2. Tutustu koteihimme ja hae jo tänään! 

Teksti: Aurora Airaskorpi

Kuvat: Espoon kaupunki

Tags:

Mitä mieltä olit aiheesta?