Espoo on kulttuurin ja urheilun kaupunki meren äärellä

Suomen toiseksi suurin kaupunki tarjoaa poikkeuksellisen monipuolisen kaupunkirakenteensa vuoksi jokaiselle jotakin aina lähiluonnosta erilaisiin aktiviteetteihin.

Kuva M2-Kotien talosta Espoon Suurpellossa

Reilut 280 000 ihmistä saavat nauttia luonnonläheisestä asuinympäristöstä hyvien kulkuyhteyksien varrella, vain parinkymmenen kilometrin päässä Helsingin keskustasta.

Muuttovoittopainotteinen Espoo sai 2018 reilut 4 500 uutta asukasta, eikä ihme. Suomen toiseksi suurin kaupunki tarjoaa poikkeuksellisen monipuolisen kaupunkirakenteensa vuoksi jokaiselle jotakin. Rauhaa rakastava voi suunnata Pohjois-Espoon metsiin luonnon äärelle, menoa ympärilleen kaipaava suunnistaa eteläisemmän Espoon kulttuuririentoihin tai ostosparatiiseihin.

Monipuolisesta Espoosta löydät niin hyvät palvelut ja liikenneyhteydet kuin luonnon rauhan.

Koti haussa Espoosta? Hae meiltä!

Espoo tarjoaa patikointireitit, maalaismaisemat ja kartanot

Espoon eteläosissa voit nauttia saariston ja rannikon virkistävistä maisemista, kulttuurista, tapahtumista tai shoppailusta makusi mukaan.

Pohjoisemmassa Espoossa virkistymistä luonnon äärellä tarjoavat järvet, patikointireitit, maalaismaisemat ja kartanot. Erityisesti Nuuksion kansallispuisto on erähenkisten suosiossa ja Oittaan ulkoilualue vetää paljon väkeä.

Nuuksioon suuntaavien kannattaa vierailla myös Suomen luontokeskus Haltiassa. Merellisessä ilmastossa viihtyvälle Länsi-Espoo tarjoaa maisemat suoraan Suomenlahden saaristoon ja saaristoveneillä pääsee tutustumaan lähiympäristöön.

Hyvät liikenneyhteydet Espoon solmukohdissa

Espoossa on hyvät joukkoliikenneyhteydet: muun muassa Leppävaarasta ja Espoon keskuksesta pääset liikkumaan junalla, Matinkylästä ja Tapiolasta metrolla ja muualta busseilla. Liikenneyhteydet paranevat tulevaisuudessa entisestään, kun Länsimetron jatko-osa Matinkylästä Kivenlahteen aikanaan valmistuu.

Espoon suurimmat kauppakeskukset Iso Omena Matinkylässä, Sello Leppävaarassa, Entresse Espoon keskuksessa ja Ainoa Tapiolassa tarjoavat monipuoliset palvelunsa kootusti ”saman katon alla”. Tapiolasta on myös hyvät liikenneyhteydet muualle Espooseen ja Helsinkiin.

Espoo on myös kulttuuri- ja urheilukaupunki. Tapiolan WeeGee-talossa sijaitseva modernin taiteen museo EMMA tarjoaa nykytaidetta ja designia. Kulttuurisuojeltu yhden salin elokuvateatteri Kino Tapiola puolestaan ripauksen historiaa elokuvien ystävälle. Vuosittain järjestetään myös kansainväliset Espoo Ciné elokuvafestivaalit. Espoon kulttuurikeskus, Espoon kaupunginmuseo sekä Espoon Kaupunginteatteri sijaitsevat kaikki Tapiolassa.

Teatteri Hevosenkenkä Mankkaalla tarjoaa kulttuuria lapsille ja lapsiperheille. Talomuseo Glims Bembölessä tutustuttaa historialliseen maalaisympäristöön. Espoo on tunnettu myös teknologiayritysten kotikaupunkina sekä Otaniemen Aalto-yliopiston kampusalueesta.

Tervetuloa Espooseen!

Tutustu vuokrakoteihimme Espoossa

Tags: , , ,

Mitä mieltä olit aiheesta?