Hyvä naapuruus on yhteistä tekemistä ja avunantoa

Miten hyvä naapuruus näkyy asukkaidemme mielestä heidän taloissaan?

M2-Kodit - mitä on hyvä naapuruus?

M2-Kodit hyva naapuruus

Yrjö Kalmanlehto, 66, asuu Tampereella Mummunkujalla

”Talossamme asuva rouva kertoi olevansa joulun yksin kotona, joten kutsuimme vaimoni kanssa hänet meille jouluaatoksi. Olemme kaikki aika vilkkaita, joten juttua riitti, ja ystävyytemme on vain syventynyt sen joulun jälkeen. Rouvan lapset asuvat ulkomailla ja ovat tulossa kesällä vierailulle äitinsä luo. Aiomme mennä silloin siirtolapuutarhamökkiimme asumaan ja tarjota kotimme heille majapaikaksi. Tuntuu hyvältä, kun voimme tarjota tällaista naapuriapua.”

”Ystävyytemme on vain syventynyt sen joulun jälkeen.”

M2-Kodit hyva naapuruus

Raili Koivukoski, 71, asuu Helsingissä Juutinraumankadulla

”Talossamme on hyvä yhteishenki. Joka toinen maanantai meillä on asukasilta talvipuutarhassa eli talomme ylimmän kerroksen monin kasvein sisustetussa kerhotilassa. Juomme teetä ja rupattelemme rennosti, mukana ovat aina myös Sohvi-koira ja Zahrakissa. Sohvin omistaja on seinänaapurini, ja autan välillä koiran hoidossa ja ulkoiluttamisessa. Olen myös pitänyt talon lapsille satutunteja.”

M2-Kodit hyva naapuruus

Eero Lampinen, 60, asuu Turussa Hippoksentiellä 

”Pihallamme on grillikatos, jonka luona vietämme paljon aikaa naapureiden kanssa. Juomme kahvia, grillaamme kaikenlaisia herkkuja ja pelaamme mölkkyä ja petankkia. Välillä järjestämme kisojakin! Kesällä lähdemme talon porukalla tutustumaan Lounais-Suomen Jätehuollon tiloihin. Se kannustaa varmasti kierrättämään. Naapureiden kesken on suunnitteilla myös retket Biologiseen museoon ja Turun yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan.”

Etsitkö uutta kotia? Tutustu vapaisiin asuntoihimme!

Juttu on julkaistu alunperin M2-lehdessä 01/2020. Tutustu M2-lehteen!

Tags: , , ,

Mitä mieltä olit aiheesta?