Talotoimikunnan määräraha

Jokaisella M2-Kotien kohteella on oma talotoimikunta. Se järjestää asukkaiden kesken asukasviihtyvyyttä lisäävää tekemistä ja tapahtumia. Resurssit jaetaan neliöiden mukaan.


0,046 e x m2 x 12 kk

Paljonko: Talotoimikunnan käytössä oleva rahasumma määräytyy talon neliöiden mukaan. Esimerkiksi 44 asunnon talossa, jossa on 2 427 neliötä, talotoimikunnan määräraha on 1 340 euroa vuodessa. Neliöt eivät kuitenkaan määritä kaikkea. Vuonna 2019 määräraha on pienemmissäkin taloissa vähintään 500 euroa.

Toimintasuunnitelma

Miten: Talotoimikunta laatii tulevan vuoden hankinnoista ja yhteisestä tekemisestä toimintasuunnitelman. Siitä käy ilmi, miten vuotuinen määräraha käytetään. Suunnitelmista voi poiketa tilanteen mukaan, mutta kun tapahtumat ja hankinnat on mietitty etukäteen, suunnitelmat myös toteutuvat varmemmin. Toimintasuunnitelma annetaan isännöitsijälle tammikuun loppuun mennessä.

Miten: Jokaisella talotoimikunnalla on käytössään S-ryhmän luottokortti, jolla voi tehdä toimintaan liittyviä ostoksia. Apua hankintoihin saa myös isännöitsijältä.

Yhteistä iloa

Kenelle: Määrärahat käytetään asioihin, joista on iloa kaikille. Tapahtumien järjestämisessä huomioidaan kaikenikäiset ja ne järjestetään niin, että mahdollisimman moni voi niihin osallistua.

Mitä: Hankitut tavarat säilytetään esimerkiksi kerhohuoneessa, johon kaikkien on helppo päästä. Talotoimikunta voi ostaa määrärahoilla vaikkapa pihagrillin tai ompelukoneen ja hankkia talkootarjoiluja ja kukkasipuleita istutettavaksi. Pihan kesäkukat ja mullat eivät kuitenkaan mene talotoiminnan määrärahoista. Talotoiminnan määrärahaa voidaan käyttää myös oman talon ulkopuolelle suuntautuvaan toimintaan ja retkiin, jos yhdessä näin päätetään.

Juttu on julkaistu joulukuun M2-lehdessä, tutustu koko lehteen.

Tags: , , , ,

Mitä mieltä olit aiheesta?