Uuteen vuokrakotiin Kuopioon

M2-Kodit Kuopio Vanhankallionkatu 5
Vanhankallionkatu 5:n puukerrostalot.

Saaristokaupungin Rautaniemi sijaitsee hyvien ulkoilumahdollisuuksien ja palveluiden läheisyydessä. Ympärillä oleva vesistö luo asumiselle luonnonläheiset puitteet. Alueella on kauppoja, päiväkoteja, kouluja ja lastenneuvola.

Matkaa Kuopion torille Saaristokatua pitkin on noin seitsemän kilometriä. Bussilla keskustaan matkustaa 25 minuutissa. Saaristokaupunkiin pääsee Haapaniemen kautta Saaristokatua pitkin tai valtatie 5:n kautta.

Vanhankallionkatu 5:een valmistuu toukokuussa 2021 kaksi ainutlaatuista nelikerroksista massiivipuurunkoista kerrostaloa. Talot rakennetaan puuelementeistä ja puu näkyy myös porraskäytävissä ja muissa sisätiloissa. Taloissa on hissit.

M2-Kodit Vanhankallionkatu 5 sisäluonnos
Vanhankallionkatu 5:n huoneiston mallikuva.

Asuntoja on yhteensä 48. Ne ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Asunnot ovat kooltaan 31,5−64 m². Asuntojen lattiat ovat parkettia ja puu näkyy myös muissa pinnoissa. Asunnoissa on astianpesukone, keraaminen liesi, laatoitettu kylpyhuone, jossa on paikka pyykinpesukoneelle. Kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke.

Vesimaksu on 17 €/hlö/kk ja se tasataan kaksi kertaa vuodessa kulutuksen mukaan. Vuokraan sisältyy saunamaksu, pesutuvan käyttö ja DNA:n 10 Mbit/s internet-yhteys.

Talot ovat savuttomia. Tupakointi on sallittu erikseen merkityillä paikoilla kiinteistön pihalla. Lemmikit ovat tervetulleita.

Molemmissa taloissa on irtaimistovarastot, ulkoiluvälinevarasto, tila lastenvaunujen säilytykseen ja kuivaushuone. B-talossa on lisäksi pesutupa, sauna ja kerhotila, jotka ovat molempien talojen asukkaiden käytössä.

Sähkötolpallisia autopaikkoja löytyy 53. Yksi paikka on liikuntaesteisille, neljä autopaikkaa on tarkoitettu sähköautoille. Autopaikka maksaa 12 €/kk. Talossa on varallisuusrajat ja asukasvalinnoissa noudatetaan ARAn edellyttämää tarveharkintaa.

Vanhankallionkatu 5:n huoneistot

HuoneistotyyppiKokoVuokraHuoneistojaPohjapiirros (esimerkki)Kalustettu pohjapiirros (esimerkki)
1 h+kt31,5 m2494-544 €8 kplAvaa pohjapiirrosAvaa kalustettu pohjapiirros
1 h+kt36,0 m2559-576 €16 kplAvaa pohjapiirrosAvaa kalustettu pohjapiirros
2 h+kt48,0 m2660-680 €16 kplAvaa pohjapiirrosAvaa kalustettu pohjapiirros
3 h+k64,0 m2835-859 €8 kplAvaa pohjapiirrosAvaa kalustettu pohjapiirros

Olisiko Vanhankallionkatu 5:ssä sinun uusi kotisi? Hae asuntoa!

Vuokra-asunnot Kuopio

Pohjois-Savossa sijaitseva lämminhenkinen Kuopio on monien suomalaisten suosikkikaupunki. Leppoisa elämäntyyli, upea luonto ja monipuolinen kaupunkielämä vetävät asukkaita puoleensa. Suinkaan unohtamatta legendaarisia kalakukkoja ja savolaista huumoria!

Esimerkkejä Kuopion asuntotarjonnastamme

Papinkuja 3

Pappilanmäki, Kuopio
kerrostalo, valm. 2012

Esimerkkihuoneistoja:

1 h + kk, 33,5−35 m², alk. 612 €
2 h + kt, 45,5−51 m², alk. 734 €
3 h + kt + s, 62−70 m², alk 924 €

Lue lisää

Papinkuja 7

Pappilanmäki, Kuopio
Kerrostalo, valm. 2010

Esimerkkihuoneistoja:

1 h + kk, 32,5−34,5 m², alk. 612 €
2 h + kt, 39,0−55,5 m², alk. 685 €
3 h + k, 67,5−70,0 m², alk. 947 €
4 h + k +  s, 87,5 m², alk 1130 €

Lue lisää

Pyörönkaari 2

Litmanen, Kuopio
kerrostalo, valm. 1991

Esimerkkihuoneistoja:

1 h + kk, 30−31 m², alk. 449 €
2 h + k, 41−56 m², alk. 544 €
3 h + k, 69,5 m², alk. 692 €

Lue lisää

Miksi asua Kuopiossa?

 Kaunis kesäpäivä Kuopiossa. Kuopiossa on paljon nähtävää ja koettavaa.

Kuopio on mukavan kokoinen kaupunki, sillä asukkaita on noin 119 000 ja lääniä löytyy tarpeeksi väljään asumiseen. Suomen yhdeksänneksi suurin kaupunki on useille tuttu erityisesti Puijon näkötornista, Kuopion torista, savolaisten omalaatuisesta huumorista sekä klassisista kalakukoista.

Kotiutuminen kaupunkiin on erittäin helppoa, sillä erilaisia vuokra-asuntoja löytyy vaihteleviin elämäntilanteisiin. Sen lisäksi kuopiolaiset vastaanottavat uudet asukkaat avoimin sylin. Kun kaipaat elämääsi leppoisaa tunnelmaa luonnon ympäröimänä, on Kuopio oiva valinta kotikaupungiksi.

Käy tutustumassa M2-Kotien vuokra-asuntoihin Kuopiossa ja pääset heti fiilistelemään, että millaista olisi asua tässä ainutlaatuisessa kaupungissa!

Ainutlaatuinen tunnelma

Luonnon ympäröimä

Monipuoliset palvelut

Kasvava kaupunki

 

Kehittyvä kaupunki

Kuopio on kovaa vauhtia kehittyvä kaupunki joka sopii kotikaupungiksi kaikille, vauvasta vaariin. Lapsiperheet, opiskelijat kuin myös seniorit viihtyvät hyvin tässä Savon helmessä.

Kaupungista löytyy opiskelijoille paljon tekemistä, sillä Kuopio on tunnettu niin Suomessa kuin kansainvälisesti opiskelijakaupunkina. Itä-Suomen yliopisto ja Savonia-ammattikorkeakoulu houkuttelevat nuoria Kuopioon nauttimaan vilkkaasta opiskelijakulttuurista.

Kuopion kaupunki panostaa myös laajasti kansainväliseen toimintaan, jonka tavoitteena on parantaa hyvinvointia kuopiolaisille. Tämä tarkoittaa muun muassa keskustelua kansainvälisten asiantuntijoiden kanssa, kulttuurivaihtoa ja liiketoimintamahdollisuuksien kasvattamista Kuopiossa. Kuopiossa on kansainvälinen ja mukaansatempaava tunnelma, joka kertoo kasvavan kaupungin potentiaalista. Työpaikkoja löytyy kaupungista hyvin ja yrittäjät viihtyvät Kuopiossa.

Kuopion kattavat palvelut

Kuopion Tori on tunnelmallinen kohde, jossa jokaisen täytyisi käydä maistamassa kalakukkoa.

Kuopio on viime vuosina kasvattanut suosiotaan asukkaiden keskuudessa. Moni ulkopaikkakuntalainen on päättänyt muuttaa Kuopioon kaupungin monipuolisuuden vuoksi.

Nähtävää löytyy monenlaiseen tarpeeseen. Puijon näkötorni on suorastaan klassikkonähtävyys, sillä 75 metriin kohoavasta tornista avautuvat näkymät ovat lumoavat. Tornista löytyy myös Puijon Torniravintola,  jossa pääsee ruokailun yhteydessä nauttimaan maisemista sekä ravintolan tunnelmasta.

Kuopion tori on nähtävyys jo itsessään ja se lukeutuu kuopiolaisten lempipaikkoihin. Sympaattisten kojujen lisäksi torin kupeesta löytyy Kauppahalli. Tori kuhisee iloisia ihmisiä erityisesti kesäisin ja siellä kannattaa piipahtaa vaikkapa kahvilla tai syömässä. Täältä löydät takuuvarmasti kalakukkoa, jota Kuopiossa vieraillessa täytyy kaikkien päästä maistamaan!

Kuopio on mainio ravintolakaupunki, sillä vaihtoehtoja löytyy gourmet-ruoasta perinteikkäämpiin kuopiolaisravintoloihin. Kuopion Satamasta löytyy paljon ravintoloita  ja satamasta pääsee myös kätevästi risteilemään Kallavedelle.

Kuopion seikkailupuistot ovat myös hyviä tapoja liikkua vaikkapa koko perheen voimin. Myös Kuopion kotieläinpiha on ihana kohde jossa pääsee tutustumaan eläimiin. Aktiviteetteja ja liikuntamahdollisuuksia löytyy kaupungista rajattomasti vuodenajasta riippumatta.

Puijon näkötorni

Kuopion tori

Ravintola- ja kulttuurikaupunki

Kulttuuria kaupungista löytyy myös rutkasti. Kuopio tanssii ja soi- sekä Anti contemporary art -festivaalit  järjestetään Kuopiossa vuosittain. Museoita löytyy kattavasti ja museo-kortin avulla voit käydä tutustumassa halutessasi vaikkapa kaikkiin. Hyvä kohde aloittaa on Kuopion korttelimuseo,  josta löytyy kirjailija ja kauppias Minna Canthin salonki.

Veden ympäröimä kaupunki

Kuopio on järvien ympäröimä kaupunki. Kuopiolaiset nauttivat veden läheisyydestä ja luonnosta.

Kuopio on vesistöjen ympäröimä kaupunki, sillä noin neljäsosa kaupungin pinta-alasta on vesistöä. Luonto on kuopiolaisten elämässä vahvasti läsnä ja kaupunkilaiset viettävätkin paljon aikaa ympäröivässä luonnossa. Kallavesi on Kuopion suurin järvi, sen lisäksi alueelta löytyy paljon muita järviä ja lampia. Kalastuksesta tai veneilystä kiinnostuneille löytyy siis varmasti omaan makuun sopivia vesistöjä.

Retkeily- ja luontoreittejä on myös kaupungissa paljon. Puijon luonnonsuojelualue, Rauhalahden ja Neulamäki-Vuorilammin ulkoilureitit ovat useiden kuopiolaisten suosikkiretkeilykohteita.

Ulkoilupaikkoja löytyy kaikentasoisille retkeilijöille ja luonnossa liikkuessa pääset nauttimaan Pohjois-Savon puhtaasta luonnosta, raikkaasta ilmasta ja monipuolisista näkymistä. Kesäisin on erityisen miellyttävää viettää aikaa Kuopion luonnossa telttailen ja vaikkapa marjastaen.

Tahko on myös suosittu matkailukeskus, jossa pääsee talvisin laskettelemaan ja kesäisin muun muassa maastopyöräilemään ja harrastamaan frisbeegolfia.

Kuopio onkin varsin ideaali kaupunki luonnossa viihtyville, jotka kuitenkin arvostavat kaupungin monipuolisia palveluita. Kaupungin keskeinen sijainti mahdollistaa myös helpon kulkemisen toisiin kaupunkeihin ja paikkakuntiin. Rautatieaseman varrella sijaitseminen mahdollistaa Etelä-Suomeen, kuin myös Pohjois-Suomeen matkaamisen vaivattomasti.

Vuokra-asuminen Kuopiossa

Kuopio on vienyt monien sydämet valloittavana kotikaupunkina, sillä kaupungissa on kohtuulliset vuokrat, erilaisia asuinalueita ja leppoisaa elämäntyyliä. Hintataso on selvästi alhaisempi kuin muissa suuremmissa kaupungeissa Suomessa.

Kuopion asuinalueet ovat monipuolisia ja vaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun.

Vuokra-asunnot Kuopion keskustassa ovat kaupungin ytimessä viihtyvien mieleen. M2-Kotien valikoimista löytyy asuntoja Pappilanmäestä, Kelloniemestä, Pirtistä ja Litmasesta.

Pappilanmäki sijaitsee keskustan läheisyydessä. Upeat näkymät Puijolle houkuttelevat useita etsimään vuokra-asuntoa tältä alueelta. Pappilanmäki on mainio yhdistelmä kaupunkielämää sekä luonnonläheisyyttä, mikä vetää puoleensa kaikenlaisia ihmisiä. Myös lapsiperheet viihtyvät alueella hyvin, sillä palvelut löytyvät läheltä ja kulkemaan pääsee helposti kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä.

Kelloniemi on luonnonläheinen ja rauhallinen alue, joka löytyy 4 kilometrin päässä keskustassa. Täältä on mahtavat näkymät Kallavedelle, ja asuinalue on rauhallinen ja miellyttävä paikka asua.

Pirtti on hieman kauempaa löytyvä kaupunginosa, joka on n. 10 kilometrin päässä keskustasta. Asuinalueelle rakennetaan vilkkaaseen tahtiin uusia asuntoja ja alue on hyvin lapsiperheille sopiva, sillä sieltä löytyy koulu ja päiväkoti.

Litmanen sijaitsee Kuopion eteläosassa ja on tunnettu varsin rauhallisena asuinalueena. Täältä löytyy niin kerrostaloja kuin omakotitaloasutusta.

Vaihtoehtoja löytyy varmasti jokaiselle ja Kuopion maltilliset asuinkustannukset mahdollistavat viihtyisät ja hyväkuntoiset vuokra-asunnot. Vuokrakoti löytyy taatusti kaikille, olipa hakusessa sitten perheille, kimppa-asumiseen tai yksin asumiseen sopivat vaihtoehdot.

Etäisyydet ovat lyhyitä Kuopiossa, joten valitsitpa minkä tahansa asuinalueen, on kulkeminen kaupungissa vaivatonta. Olit liikkeellä sitten kävellen, pyörällä, omalla autolla tai hyvin toimivilla julkisilla kulkuvälineillä, ei sinun tarvitse kuluttaa arjessa juurikaan aikaa paikasta toiseen siirtymiseen.

Monipuolisia asuinalueita

Erilaisia vuokra-asuntoja

Matalat asumiskustannukset

Seuraava vuokrakoti Kuopiosta?

Jos seuraavan vuokra-asuntosi osoite kuuluisi olla Kuopiossa, tutustu M2-Kotien vuokrakoteihin.  Vaihtoehtoja löytyy monenlaisiin tarpeisiin ja sinulle sopiva vuokra-asunto löytyy valikoimasta taatusti. Lähetä hakemus pikimmiten ja voit olla nopeammin kuin uskotkaan nauttimassa leppoisasta elämästä uudessa vuokra-asunnossasi Kuopiossa!