3 x kevätsiivous keittiön suosikeilla

Kodin kevätsiivous onnistuu hyvin keittiön kaapin vakiovarusteilla. Etikka, ruokasooda ja sitruuna ovat jokaisen perinnesiivoojan, ekoilijan, ja tarkan markan putsaajan lempituotteet.

Etikka. Vanhan kansan suosikkituote viinietikka taipuu miltei mihin tahansa siivoustehtävään. Ikkunanpesu: Sekoita spray-pulloon puolet vettä ja puolet kirkasta viinietikkaa, suihkuta ikkunoihin ja pyyhi sanomalehdellä. Samalla nesteellä hoitelet myös jääkaapin siivouksen.

Ruokasooda. Onko valkoisissa mukeissasi tummat reunat kahvin ja teen jäljiltä? Laita tiskirättiin ruokasoodaa, hankaa kevyesti, ja mukit ovat uuden veroiset. Soodalla puhdistat myös lavuaarin, pinttyneet kattilat ja jopa uunin. Kostuta kylmä uuni suihkuttamalla vettä runsaasti kaikille puhdistettaville alueille. Levitä ruokasooda niin, että se muuttuu tahnamaiseksi, ja anna vaikuttaa muutama tunti. Pyyhi huolella lopuksi.

Sitruuna. Raikas sitruuna on hyväntuoksuinen putsaustuote. Vaikka sen desinfioivista ominaisuuksista ei olla tieteessä päästy yksimielisyyteen, raikastavat vaikutukset ovat jokaisen havaittavissa. Sitruunaa voi käyttää esimerkiksi muoviastioiden ja ämpäreiden tunkkaisen hajun poistamiseen. Hankaa sitruunanpuolikasta muovipintaa vasten ja huuhtele.