Asukashaku Järvenpään Taiteilijataloon alkaa

Järvenpäähän kulttuurihistoriallisesti arvokkaalle Pöytäalhon alueelle valmistuu syksyllä 2023 6-kerroksinen Taiteilijatalo. Talossa on 50 vuokra-asuntoa, joista 20 vuokrataan esittävän taiteen ammattilaisille.

Talon julkisivussa ja porraskäytävien seinillä nähdään paikallisen taiteilijan Susanna Aution grafiikkakuvia.

  • Yksiöt ovat 30,5 m2. Yksiöiden vuokrat ovat alkaen 575 €/kk.
  • Kaksiot ovat 40,5–45,5 m2. Kaksioiden vuokrat ovat alkaen 690 €/kk.
  • Kolmiot ovat 65–68 m2. Kolmioiden vuokrat ovat alkaen 963 €/kk.
  • Neljän huoneen asunnot ovat 76–76,5 m2. Neljän huoneen asuntojen vuokrat ovat alkaen 1093 €/kk.

Jokaisessa huoneistossa on vakiovarusteena keraaminen liesi, astianpesukone ja tyylikäs mustan värinen komposiittiallas. Keittiön vakiovarusteena on jääkaappipakastin, isommissa asunnoissa tilaa on varattu myös toiselle kylmälaitteelle. Lattiat ovat laminaattia. Asunnoissa on lattialämmitys ja mahdollisuus lattian viilennykseen kuumilla keleillä. Kylpyhuoneessa on tyylikäs laatoitus ja tilaa pyykinpesukoneelle sekä kuivausrummulle. Asunnoissa on lasitetut parvekkeet ja ikkunoissa sekä ikkunaovissa on sälekaihtimet. Talon ylimmässä kerroksessa sijaitsee neljä parvellista ateljeeasuntoa, joissa huonekorkeus yltää jopa viiteen metriin.

Vuokraan sisältyy 50 M internet-yhteys. Vesimaksu on 17 €/hlö/kk ja se tasataan kaksi kertaa vuodessa kulutuksen mukaan. Lemmikit ovat tervetulleita.

Tarjolla on erinomaiset yhteistilat ja asukkaiden iloksi talosta löytyy talosauna, talopesula ja kuivaushuoneet sekä asukastila hyvillä säilytysmahdollisuuksilla. Asukastilan voi varata myös lyhytaikaisesti työtilaksi taiteen tekemiseen.

Talo on savuton ja tupakointi on kielletty koko kiinteistön alueella.

Asuntojen hakuaika on 15.5.–28.5.

Hae asuntoa

Pöytäalho asuinalueena

Myllytie 14 sijaitsee Pöytäalhon asuinalueella, jonka keskeinen sijainti palvelee monia tarpeita. Kävelyetäisyydeltä löytyvät terveyskeskus, kirjasto, isot ruokakaupat, juna-asema ja keskustan monipuoliset palvelut. Susheistaan tunnettu Järvenpään Citymarket on lähin suuri ruokakauppa.

Juna-asemalle kävelee 10 minuutissa ja junamatka Helsinkiin kestää vain puoli tuntia. Junayhteyksien lisäksi Järvenpäässä on helppo liikkua polkupyörällä tai omalla autolla. Tuusulanväylää pitkin pääsee Helsinkiin, eikä Lahden seudullekaan ole pitkä matka.

Myllytiellä on panostettu taiteeseen. Taidemäkenä tunnetulta alueelta löytyy Taitelijatalon lisäksi hirsihuvila Villa Cooper sekä Järvenpään taidetalo.

Lapsiystävällisestä Pöytäalhosta löytyy ympärivuorokautinen päiväkoti. Lähistöllä on myös ala- ja yläaste. Urheilemaan pääsee lähellä sijaitsevaan Järvenpään uima- ja liikuntahalliin. Tenniksen taitajille löytyy tennishalli 7 minuutin pyöräilymatkan päästä. Naapurikunta Keravan kyljessä Sipoon puolella sijaitsee Talman laskettelukeskus.

Järvenpää tarjoaa mahdollisuuksia myös ulkoilualueiden puolesta. Tuusulanjärven ympäri kulkee asfaltoitu pyörätie, joka soveltuu pyöräilyyn, lenkkeilyyn ja vaikkapa rullaluisteluun. Talvella järven jäällä kulkee suosittu retkiluistelureitti. Kahden kilometrin päässä kotoa on Tervanokan uimaranta pukukoppeineen ja ulkosuihkuineen. Vain 10 minuutin pyöräilymatkan päästä löytyy kesäisin auki oleva Jean ja Aino Sibeliuksen koti Ainola.

Näin haet asuntoa

Tutustu asuntoihin hakuajan alettua ja jätä hakemus sinua kiinnostaviin vaihtoehtoihin. Asukasvalinnat tehdään hakuaikana tulleiden hakemusten perusteella.

M2-Kotien vuokra-asunnot ovat ARA-asuntoja. Asukasvalintoihin vaikuttavat ARA-kriteerien mukaisesti asunnontarpeen kiireellisyys ja hakijatalouden tulot kyseessä ollessa ARAn lyhyen korkotuen kohde. Etusijalla ovat kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat ja pienituloisimmat hakijat.

Esimerkkejä tulorajoista (bruttotulot):

  • 1 aikuinen, 3540 €/kk
  • 2 aikuista, 6020 €/kk
  • 1 aikuinen ja 1 lapsi, 4190 €/kk
  • 2 aikuista ja lapsi, 6670 €/kk
  • 2 aikuista ja 2 lasta, 7270 €/kk

Jos ruokakuntaan kuuluu enemmän kuin yksi 18 vuotta täyttänyt aikuinen, korotetaan tulorajaa 2 480 eurolla kutakin aikuista kohden.

Valinnat asukkaista tehdään hakuaikana tulleiden hakemusten sisällä niiden hakemusten kesken, joissa ARA-kriteerit täyttyvät ja joiden hakukriteerit vastaavat haettuja asuntoja. Oma tilanne asunnon tarpeen kiireellisyyden ja tulojen osalta kannattaa täyttää hakemukselle mahdollisimman kattavasti. Taiteilijoille suunnattua asuntoa hakiessa tulee hakemukselle liittää myös ansioluettelo, josta käy ilmi taiteen alojen ammatillisuus.

Asukasvalinnat aloitetaan hakuajan päätyttyä. Asunnonhakijoihin, joille asuntoa voidaan tarjota, ollaan yhteydessä sähköpostitse kesä-heinäkuun aikana. Muuttamaan uudet asukkaat pääsevät elo-syyskuun vaihteessa.

Lue lisää asunnon hakemisesta M2-Kodeilla.

Hakuaika on auki 15.5.–28.5.