Asumisviihtyvyyttä järjestyssäännöillä

Ajattelethan naapuriasi, kun

  1. olet järjestämässä vuosisadan kotibileitä. M2-Kodeissa saa elää, juhlia, harrastaa, remontoida ja rakastaa. Muista kuitenkin antaa naapureillesi yörauha kello 22–07 välttämällä kaikkea sellaista toimintaa, josta syntyy kovaa ääntä tai tärinää. Ja kyllä, myös bassovahvistin kuuluu edellä mainittuihin.
  2. mietit savukkeen sytyttämistä. Tupakointi on kielletty M2-Kotien yhteistiloissa ja sisällä asunnoissa vuokrasopimusehtojen mukaisesti. Jotkut kiinteistöistämme ovat täysin savuttomia, jolloin tupakointi on kokonaan kielletty kiinteistön alueella. Malta siis mielesi, ja sytytä savukkeesi tässä tapauksessa vasta tupakointia varten varatussa tilassa.
  3. grillimakkarahammasta alkaa kolottaa. Käytä grillatessa ensisijaisesti talon grillipaikkaa, jos sellainen on. Avotulen teko ja kertakäyttögrillien käyttö on kielletty. Parvekkeilla ja huoneistopihoilla on turvallisinta käyttää sähkögrilliä. Tärkeintä on aina paloturvallisuus. Vasta sen jälkeen listalla on ykkössija naapuruston parhaan grillikyljen valmistuksesta.
  4. saat vihdoin aikaiseksi tehdä suursiivouksen kotonasi. Käytä mattojen ja vuodevaatteiden tomutukseen sekä pyykin kuivatukseen niille varattuja tiloja. Suosittelemme muutenkin pesutuvan ja kuivaushuoneen käyttöä, jos sellainen löytyy talostasi. Näin vähennät kosteusvaurion riskiä asunnossasi, eikä joka kodin keskeisimmän sisustuselementin, kuivaustelineen, tarvitse olla esillä päivästä toiseen.
  5. ulkoilutat parasta ystävääsi. Huolehdi, ettei lemmikkieläimesi tee tarpeitaan kiinteistön alueelle. Lemmikit on pidettävä kytkettyinä, eikä niitä saa päästää lasten leikkipaikalle. Lintuja ja muita luonnonvaraisia eläimiä ei saa ruokkia M2-Kotien alueella.

Muista myös maalaisjärki! Älä siis jätä  tavaroita lojumaan rappukäytävään, vaan vie ne niille varatuille paikoille. Älä myöskään säilytä helposti syttyvää tavaraa verkkokellarissa. Autonkin paikka on pysäköintialueella, ei pelastustiellä. Lajittele lisäksi jätteet kestävämmän huomisen puolesta niille varattuihin astioihin.

Noudattamalla yhteisiä järjestyssääntöjä asumisviihtyvyys on jo hyvällä tolalla. Kaikilla on vielä mukavampaa, kun muistat moikata naapureita, auttaa apua tarvitsevia ja jutella rauhallisesti, jos jokin asia hiertää. Järjestyshäiriöistä ja mahdollisista puutteista talon turvallisuudessa kannattaa ilmoittaa isännöitsijälle. Ei siis huudella ensimmäisenä Facebookin keskusteluryhmissä 😉

Juttu on tehty M2-Kodit asukasneuvoston syyskuussa 2018 päivittämien järjestyssääntöjen pohjalta. Järjestyssäännöt löydät oman talosi ilmoitustaululta.

Teksti: Linda Mustakari / Kuva: Kaisu Jouppi