Turkua ei turhaan kehuta Suomen parhaaksi kesäkaupungiksi. Kesäisin siellä aikaa viettäneet voivat varmasti allekirjoittaa tämän väitteen. Turun saaristo on upeudessaan aivan omaa luokkaansa ja sieltä löytyy nähtävyyksiä ja aktiviteetteja jokaiselle vierailijalle. Jokiranta on oiva paikka viettää kesäpäivää perheen tai ystävien kesken.

Turku on monella tapaa kompaktimpi pakkaus kuin vaikkapa Helsinki, ja edullisempi vuokrataso houkutteleekin useita katselemaan vuokra-asuntoja ja unelmoimaan mahdollisuudesta asua Turussa. Ei siis ole yllättävää, että useat ovat jääneet sille tielle ja nyt kutsuvat Turkua kodikseen. M2-Kodeilta löytyy Turusta laaja tarjonta kohtuuhintaisia ja viihtyisiä vuokra-asuntoja ympäri kaupunkia ja lähiseutuja.

55+

Signalistinkatu 4

Kaerla, 20360 Turku

61 m², 2H+K
Valmistumisvuosi: 2014
Kerros: 1 Talossa on hissi Vapautuu 1.11.2023
780 €/kk

Turku, Åbo, Tuba… Rakkaalla kaupungilla on monta nimeä

Turkulaiset ovat ansaitusti ylpeitä kotikaupungistaan ja useille ulkopaikkakuntalaisille on kutkuttavaa unelmoida, millaista olisi asua tässä Suomen entisessä pääkaupungissa. Turku on hurmannut useat monipuolisuudellaan. Turkulaiset ja kaupungissa vierailevat viihtyvät hyvin kaupungissa, josta löytyy mahtavat puitteet luonnon läheisyydessä oleskeluun kuin myös urbaanimpaan kaupunkitunnelmaan.

Turkua voi ehdottomasti suositella henkilölle, joka arvostaa ainutlaatuista yhdistelmää historiaa, kaupunkielämää, luontoa ja kulttuuritapahtumia.

Vuokra-asuminen Turussa

Turun hyviä puolia miettiessä ei tarvitse juurikaan ihmetellä miksi niin moni haluaa kutsua kaupunkia kodikseen ja etsiä kaupungista sopivaa vuokra-asuntoa. Turusta löytyy jokaiselle jotain ja kaupunki tarjoaa kaikille sen asukkaille kattavia palveluita. Turussa viihtyvät niin lapsiperheet, opiskelijat kuin eläkeläisetkin ja laaja ikähaarukka vahvistaa Turun ainutlaatuista kaupunkikulttuuria ja mainetta, joka on sanojensa veroinen. Moni kokee Turussa olevan omalaatuinen ja erityisen vangitseva tunnelma, jonka myötä monet siellä vierailleet ovatkin menettäneet sydämensä kaupungille.

Turun kaupunki on myös suunniteltu helppokulkuiseksi, sillä bussiliikenne toimii sujuvasti ja pyöräilijöille on mahdollistettu esteetön kulku pyöräkaistojen myötä. Yksityisautoilu on myös keskustan alueella helppoa, sillä parkkipaikkoja on lisätty viime vuosina runsaasti. Turku haluaa kaupunkina jatkuvasti kehittyä ja tarjota parempia palveluita asukkailleen. Turussa on ehdottomasti vuokra-asuntojen suhteen hyvä hintalaatu-suhde ja asuntoja löytyy kattavasti eri asuinalueilta.

Kaikki M2-Kotien talot

Vuokra-asunnot Turku

Omenatie 5

Moikoinen 20900 Turku

Valmistumisvuosi: 1999

Rivitalo, 10 asuntoa

Turun tuomat mahdollisuudet:

Turun saaristo

Kun keskustellaan Turusta, monelle tulee varmasti ensimmäisten ajatusten joukossa mieleen Turun sanoinkuvaamattoman upea saaristo.

Saaristo on henkeäsalpaavan vaikuttava, ja melkein loputtamilta tuntuvilla saarilla aika kuluu kuin siivillä. Siksi Turun saaristo on purjehtijan ja veneilijän paratiisi, ja alan harrastajat ovat innokkaita vierailijoita seudulla.

Vaikka itseltäsi ei vielä löytyisi omaa venettä, se ei ole ongelma, sillä Turun saaristoon pääsee eri risteilyaluksilla. Saaristossa kannattaa ehdottomasti vierailla, sillä se on ainutlaatuinen maailma, jossa kylät ovat idyllisiä ja luonnonläheisyys on vahvasti läsnä.

Ravintoloita kaikkien makuun

Turku on ansaitusti tunnettu loistavana ravintolakaupunkina ja erittäin laajasta kirjosta löytyy syötävää niin fine diningistä budjettiystävällisempään makuun.

Viime vuosina Turun ravintolatarjonta on kasvanut. Keskustan vanhat liiketilat, apteekki, pankki tai koulurakennus ovat saaneet uuden elämän persoonallisina uusina ravintoloina. Gourmet-ravintolat, street food ja monet uudet etniset ravintolat tekevät Turusta herkuttelijan paratiisin.

Ruokamaailmaa ja ulkona syömistä arvostavalle keskustan läheisyydessä asuminen on luultavasti ideaali vaihtoehto, mutta laadukkaita ravintoloita löytyy myös ympäri Turkua ja Turun saaristoa. Satamakaupunkina Turku tarjoaa toki kattavasti maukkaita mereneläviä.

Jos pidät enemmän kotona kokkailusta, on varteenotettava vaihtoehto käydä nappaamassa Turun Kauppahallista tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet maukkaan kotiaterian valmistamiseen. Turun Kauppahalli on itsessään myös upea ja perinteinen nähtävyys, joka tarjoaa paikallisia raaka-aineita ja tuotteita, joita myös matkailijat arvostavat.

Ostosmahdollisuudet Turussa

Usealle on varmasti tuttu tilanne, että olet muuttamassa ja löytänyt asunnon mieleiseltä asuinalueelta, mutta muuton jälkeen kämppä saattaa näyttää hiukan tyhjältä ja luultavasti tarvitsisi uusia huonekaluja ja kodin tekstiilejä. Tähän tarpeeseen löytyy Turusta useita sisustusputiikkeja ja kaikenkattavia ostoskeskuksia, mutta myös vaihtoehtoja kulutustietoiselle henkilölle, joka pitää ajan patinoimasta tyylistä ja second hand-myymälöistä.

Ostoskeskuksista nimekkäimpiä lienee Hansa-kortteli ja Skanssi, joista löytyy varmasti liikeitä tarpeisiin niin kodinkoneiden kuin huonekalujen parissa. Näiden ostoskeskuksien alla on liikkeitä jokaiseen makuun, ja siellä kierrellessäsi löydät varmasti täytettä uuteen vuokra-asuntoosi. Jos innostut enemmän pienistä putiikeista, idyllisiä sisustusliikkeitä löytyy ympäri Turkua, joissa on paikkallisten käsityötä tarjolla.

Turusta löytyy myös useita kirpputoreja ja kierrätyskeskuksia, jotka ovat ehdottomasti kiertelemisen arvoisia. Pienillä muutoksilla ja uusilla tekstiileillä voi suhteellisen vaivattomasti saada uudenlaista kodikkuutta vuokra-asuntoosi, joka tekee uuteen kotiin asettumisesta helpompaa.

Kulttuurikaupunki Turku

Turusta ja kulttuurista puhuttaessa, ei voida olla mainitsematta Ruisrockia, joka on viime vuosina noussut huippusuosituksi tapahtumaksi. Ruisrock on nimensä mukaisesti rockfestivaali, joka kokoaa kolmeksi päiväksi kaikki Suomen parhaimmat artistit ja ulkomaiset vahvistukset Ruissaloon, jossa on vuodesta toiseen aurinkotakuu ja uskomattoman hyvä meininki. Älä kuitenkaan anna nimen häiritä, sillä Ruisrock tarjoaa kattavasti artisteja eri urbaanin musiikin lajien parista, ja viime vuosina esimerkiksi rap-artistit ovat vahvistaneet suosiotaan ja valloittaneet päälavoja. Ruisrock sopiikin kaikille – lapset ovat tervetulleita ja senioreille on taattu ilmainen sisäänpääsy, jos 70-vuoden rajapyykki on jo saavutettu.

Jos kaupunkifestivaalit ovat enemmän lähellä omaa sydäntäsi, Turusta löytyy myös kesällä pidettävä Down by The Laituri -festivaali, joka järjestetään Aurajoen vieressä ja hurmaa urbaanilla kaupunkitunnelmallaan. Näillä festareilla pääset tutustumaan tunnettuihin suomalaisiin artisteihin, ja ehkä myös löytämään uusia musiikkituttavuuksia.

Tunnettujen festivaalien lisäksi, Turusta löytyy toki paljon muitakin kulttuuritapahtumia ympäri vuoden, esimerkiksi Samppalinnan kesäteatteri on saavuttanut kulttiaseman turkulaisten kesäohjelmassa ja on jokaisen teatteriystävän lempiasioita Turussa. Kulttuurin parissa harrastusmahdollisuuksia löytyy Turusta rajattomasti. Turun kaupunki myös tukee kulttuurikehitystä ja tarjoaa kursseja ja työpajoja, joihin voit mennä kokeilemaan jotain aivan uutta – vaikka terapeuttista keramiikkakurssia tai luovaa maalaamista.

Kaupungin tunnetuimpia maamerkkejä Turun tuomiokirkon lisäksi on Turun linna, missä vierailun pitäisi olla jokaisen historiasta kiinnostuneen bucket-listalla. Turun linnaa pidetään yhtenä Suomen merkittävämpänä rakennuksena, ja nähtävyytensä lisäksi sieltä löytyy historiallinen museo ja kahvilaravintola.

Kummal puol jokkee? Turun lämmin tunnelma

Monelle asumispäätöstä pähkäilevälle saattaa kynnyskysymyksenä olla kaupungin ilmapiiri ja ihmiset, ja kuinka uuteen kaupunkiin muuton jälkeen sopeutuisi. Turkua voi myös tässä mielessä hyvin suositella, sillä kaupungissa on erittäin miellyttävä ilmapiiri ja vaikka murre saattaisinkin aluksi kuulostaa erikoiselta, huomaamattasi suustasi voi vähitellen lipsahtaa tunnettuja murresanoja kuten ”maar” tai ”simmottis”.

Turusta puhuessa varmaan yksi käytetyimmistä fraaseista taitaa olla ”Täl puol vai tois puol jokkee”, joka kuvastaa kaupungin kahta eri osaa, jossa toisessa sijaitsee Kauppatori ja toisessa Turun tuomiokirkko. Aurajoella sijaitsevat jokilaivat ovat myös suosittuja illanviettokohteita.

Ruotsin risteilyt

Jos tuntuu että maisemanvaihdos voisi olla tarpeen, Turun ehdottomia valttikortteja on sieltä länsinaapuriimme suuntaavat Ruotsin risteilylaivat. Risteilyt ovat toki suomalaiselle kokemus itsessään, mutta esimerkiksi viikonloppumatka Turusta Tukholmaan on vaivatonta ja vieläpä suhteellisen edullista. Risteilyt tarjoavat irtiottoa arjesta ja samalla pääset ihailemaan upeita saaristomaisemia.

Turusta pääsee kätevästi tekemään myös päiväretkiä lähiseudun viihtyisiin kaupunkikohteisiin, kuten Raumalle, Uuteenkaupunkiin tai viikonloppumatkalle Ahvenanmaalle.