Pohjakuva

Paasikivenkatu 6-16 ja 20, Mukkulankatu 2-12

Kartano, 15110 Lahti

Tyyppi
1H+K
Pinta-ala
35,5 m²
Vuokra
535 €/kk
Vuokravakuus
0 €
Tila:
Ei vapaana
Sijaintikerros:
3

Talossa on hissi. Asunnossa on parveke.

Kohteen tiedot

Lahden Hakatorneinakin tunnettu talokokonaisuus sijoittuu kahteen kaupunginosaan. Paasikivenkadun 10-kerroksiset talot kuuluvat Kartanon alueelle, Mukkulankadun 4-kerroksiset talot taas sijaitsevat Kivimaan puolella. Hakatorneihin kuuluu yhteensä 13 taloa, joista seitsemän Paasikivenkadulla ja kuusi Mukkulankadulla. Talot ovat valmistuneet vuosien 1952−60 aikana. Perusparannusremontin talot ovat käyneet läpi vuosituhannen alussa. Asuntoja taloista löytyy useampi sata monenlaisiin elämäntilanteisiin ja -tarpeisiin.

Talot ovat nähneet monen lahtelaisen asukkaan elämää ja mahdollistavat suuren asuntomäärän puolesta paljon asukasviihtyvyyttä lisäävää yhteisöllistä toimintaa. Vuokraan sisältyy pesutupa kuivaushuoneineen. Paasikivenkatu 10 tiloista löytyy myös asukkaille maksuton mattopesula.

Tarjolla on erinomaiset yhteistilat, sillä asukastiloja löytyy perinteisemmän asukastilan lisäksi aina puutyöverstaasta, kuntosaliin, ompeluhuoneeseen ja metallipajaan. Käsityötä arvostaville talojen yhteiskäytössä on ikiomat kangaspuut. Asukkaat voivat suunnitella asukastilaan yhteistä tekemistä ja hankkia harrastusvälineitä. Talojen asukkaat ovatkin aktiivisia ja järjestävät yhteistä ohjelmaa ympäri vuoden. Voit aina liittyä mukaan tapahtumia suunnittelemaan!

Kartano ja Kivimaa asuinalueena

Suurin osa alueen taloista on kerrostaloja. Kartanon kaupunginosan nimi tulee Fellmanin kartanosta, jolla on pitkä historia alueella. Nykyään 1800-luvulla valmistuneessa kartanossa toimii Lahden historiallinen museo. Kartanon kaupunginosa sijaitsee kävelymatkan päässä keskustan palveluista. Puolen tunnin kävelymatkan päässä on Ankkurin Rantapuiston uimaranta. Pyörällä matka taittuu 10 minuutissa.

Lähellä on hyvät urheilumahdollisuudet aina Salpausselän hyppyrimäistä uimahalliin kuin urheilu- ja messuhalliin. Hyppyrimäkien juurella järjestetään vuosittain lastentapahtumia. Jos suksi kulkee, lähtee Finlandia-hiihto aivan vierestä. Jos ei laji suksien päällä innosta, voi aina liittyä kannustusjoukkoihin.

Kauppoja löytyy lähistöltä useampia, julkiset yhteydet ovat hyvät ja pyörällä pääsee liikkumaan näppärästi suuntaan, jos toiseenkin. Opiskeluja Kartanon alueella tarjoaa Salpausselän yläkoulu, ammatillinen oppilaitos koulutuskeskus Salpaus, Lahden lyseon lukio ja Lahden ammattikorkeakoulu. Kivimaalla opiskella voi Kivimaan koulussa. Kivimaan lähiuimahalli on Kivimaan uimahalli. Kivimaa sijaitsee Kartanosta katsottuna lähempänä Lahden satamaa.

Luontopolut löytyvät molempia kaupunginosia palvellen Salpausselän hyppyreiden luota. Vesijärven matkustajasatamassa tapahtuu erityisesti kesäaikaan. Sieltä pääset myös päiväristeilylle Vesijärvelle tai Päijänteelle. Vesijärvellä sijaitsevassa Enonsaaressa voit käydä uimassa, grillaamassa tai vaikka jäädä yöksi. Matkustajasatamasta on yhteydet myös Heinolaan tai Jyväskylään.

Hakatornien asunnot

Asuntoja taloissa on yhteensä 543. Ne ovat kooltaan 34–99 m2. Taloissa on yksiöitä, kaksioita sekä kolmioita ja neljän huoneen perheasuntoja niin yksin asuvien, pariskuntien kuin eri kokoisten perheiden tarpeisiin. Myös lemmikit ovat tervetulleita.

Paasikivenkadun taloissa on hissit, Mukkulankadun taloista hissi löytyy vain 2B rapusta. Paasikivenkadun sekä Mukkulankadun autoilijoille on vuokrattavissa pysäköintipaikkoja piha-alueelta sekä muutamia yksittäisiä autotalleja.

Vuokraan sisältyy 50 Mbit/s internet-yhteys, vesi ja talopesula. Asukkailla on yhteiskäytössä monenlaisia asukastiloja ja paljon yhteistoimintaa. Paasikivenkadun asunnoista lähes kaikista asunnoista löytyy huoneistokohtaiset parvekkeet (pl. 37 m2 yksiöt). Mukkulankadun asuntojen kaksioissa on huoneistokohtaiset parvekkeet. Yksiöt ovat parvekkeettomia. Osassa asuntoja on kauniita 50-60-luvun rakentamisen aikaa mukailevia ikkunasyvennyksiä. Talojen arkkitehtuurista vastasivat aikoinaan Eino Tuompo ja Mauri Karkulahti. Kaikkiin taloihin on varallisuusrajat.

Talon tiedot

Sijainti
Paasikivenkatu 6-16 ja 20, Mukkulankatu 2-12, Kartano, 15110 Lahti
Asuntojen lukumäärä
537
Energialuokka
E2007
Kohteen varastot
Irtaimistovarastot kylmä ullakko
Lastenvaunuvarastot
Ulkoiluvälinevarastot
Kylmäkellaritilat
Kohteen yhteistilat
Talosauna
Kuntosali
Talopesula
Ilmainen talopesula

Sijainti

Google maps

Vapaita yksiöitä Lahti

Katso myös muita asuntoja lähellä hakuehtojasi Muistathan, että voit myös hakea asuntoja, jotka eivät ole tällä hetkellä vapaana.