Biojätepussijärjestelmän käyttö laajenee pääkaupunkiseudulla

M2-Kodit kokeili vuonna 2018 uutta biojätepussijärjestelmää. Kymmenen kiinteistöä käsittäneestä kokeilusta saatiin positiivista palautetta ja järjestelmä otetaan nyt käyttöön laajemmin.

Jatkossa maksuttomia biojätepusseja sekä niille suunniteltuja muovikoreja jaetaan suurimpaan osaan Helsingin ja Vantaan M2-Kotien kiinteistöistä sekä myös osaan Espoon kohteista. ”Kokemukset kiinteistöissämme ovat olleet positiivisia, joten haluamme laajentaa käyttöä myös muihin kiinteistöihin”, kertoo M2-Kotien tekninen isännöitsijä Liisa Sunila.

Tavoitteena on parantaa talojen kierrätyskäytäntöjä sekä vähentää sekajätteen määrää.

Uudenlainen lajittelujärjestelmä helpottaa kierrätystä

Uudenlainen biojätepussi on valmistettu ympäristöystävällisistä materiaaleista ja se kestää perinteistä biojätepaperipussia paremmin kosteutta ja rasvaa. Pusseille tarkoitettu teline puolestaan helpottaa ilman kiertämistä ja vähentää hajuongelmia.

Asukkaat kiittävätkin järjestelmää: biojäte ei ala haisemaan, vaikka pussi ei täyttyisikään nopeasti. Positiivista palautetta on saatu myös pussien kestävyydestä, joka on helpottanut biojätteen kuljettamista jätehuoneeseen.

Jätteiden uusiokäyttö alkaa lajittelusta

Biojätteen lajittelu kannattaa, sillä jätteestä voidaan tuottaa uusiutuvaa energiaa ja multaa. Kiinteistöjen asukkaiden antaman palautteen mukaan uudenlaiset pussit ovat helpottaneet biojätteen lajittelua merkittävästi sekä lisänneet kiinnostusta myös muiden jätteiden kierrättämiseen.

Biojätepussijärjestelmä on osa asukkaita jätteiden lajitteluun kannustavaa Ekokompassi -ympäristöjärjestelmää, jonka myötä M2-Kodit on sitoutunut huomioimaan ympäristöä toiminnassaan.