Helsingin Oulunkylässä Maaherrantiellä pilotoidaan uutta KotiCommu-mobiilisovellusta touko-kesäkuun aikana. Sovelluksen tarkoituksena on madaltaa asukkaiden kynnystä avun tarjoamiseen ja pyytämiseen.
KotiCommu-sovelluksen avulla asukkaat voivat tarjota esimerkiksi juttuseuraa tai kimppakyytiä, jakaa ylijäänyttä ruokaa tai lainata tavaroita naapureille. Palvelu madaltaa avun pyytämisen ja avun antamisen kynnystä, mahdollistaa merkityksellisen kohtaamisen ja tuo arjen avun helposti kaikkien taloyhtiöissä asuvien saataville. Asukkaita varten räätälöidyn sovelluksen taustalla on Commu ja palvelumuotoilutoimisto 2Loops. Kokeilu on osa Circular Green Blocks -hanketta.
22.4. pidetyssä kick off -tilaisuudessa Maaherrantien asukkaat pääsivät tutustumaan KotiCommu-sovelluksen käyttöön ja hyötyihin. Tilaisuus herätti kiinnostusta ja paikan päälle saapui asukkaita kuulemaan ja keskustelemaan uudesta pilottikokeilusta. Maaherrantien asukkaiden käytössä sovellus tulee olemaan kesäkuuhun saakka, jonka jälkeen tarkoituksena on kerätä palautetta ja kokemuksia sovelluksen käytöstä. ”Pohdimme voisiko tämä olla yksi uusi tapa lisätä asukkaidemme yhteisöllisyyttä ja naapuriapua kohteissamme”, iloitsee kestävän kehityksen asiantuntija Kaisa Nisula. ”Sovelluksen kautta asukkaamme voivat tarjota esimerkiksi siivousapua, lenkkiseuraa tai vaikkapa kitaran soiton opetusta toisilleen”, lisää Kaisa.
Asukkaille tarjottavien digitaalisten palveluiden kehittäminen on tärkeä osa vastuullisuustyötämme. Haluamme, että asukkaamme voivat hyvin taloudellisesti ja sosiaalisesti. KotiCommu-sovelluksen toivotaan lisäävän asukkaiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä.
Commu on kolmen nuoren yrittäjän perustama startup -yritys, jonka tavoitteena on tehdä auttamisesta ja avun pyytämisestä helpompaa. Commu on mobiilisovellus, jossa voi pyytää ja antaa apua lähialueellaan.
Circular Green Blocks – kestävät kaupunkikorttelit kiertotalouden liiketoiminnan ajureina -hanke (9/2021–8/2023) edistää kierto- ja jakamistaloutta asuinkortteleissa yhdessä taloyhtiöiden, yritysten ja kaupungin kanssa. Hanketta toteuttavat HSY, Forum Virium Helsinki, Aalto-yliopisto ja Metropolia Ammattikorkeakoulu.