Luontoelämyksiä kotiovella

Kannelmäki Helsingissä

Helsingin Kannelmäessä bongataan lintuja, palstaviljellään tai ihaillaan maisemia Malminkartanon täyttömäellä.

Missä: Kannelmäki sijaitsee Länsi-Helsingissä, Kehä I:n pohjoispuolella, Hämeenlinnanväylän kupeessa.

Kulkuyhteydet: Helsingin keskustasta perille pääsee paikallisjunalla, ja myös bussiyhteydet ovat hyvät. Autoilijat löytävät paikalle isoja teitä pitkin, Kehä I, Vihdintie ja Hämeenlinnanväylä ovat vieressä. Kauppakeskus Kaaresta on viiden minuutin ajomatka.

Miten luontoon: Alueen tuntumassa on useita vihrealuita, lähimpänä Kartanonhaka palstaviljelyalueineen ja koirapuistoineen. Kartanonhaan lammikon laituri on suosittu levähdyspaikka, ja Mätäjoelta voi bongata harvinaisia lintuja. Kannelmäestä pyöräilee kymmenessä minuutissa Keskuspuistoon tai Aino Achtén puistoon.

Muita vetonauloja: Kävelymatkan päässä on Malminkartanon täyttömäki, jonka ympäristössä voi maastopyöräillä, hiihtää, luistella tai pelata jalkapalloa. Mäen huippu toimii näköalapaikkana, ja portaat ovat kuntotreenaajien suosiossa. Kaarelan Ratsutalli sijaitsee Kaarelanpuistossa.

M2-Kotien asunnot: Pasuunakuja 1 ja Soittajantie 4 B

Ahvenisto Hämeenlinnassa

Ahveniston harju luonnonsuojelualueineen tarjoaa upean ulkoiluympäristön lyhyen matkan päässä Hämeenlinnan keskustasta.

Missä: Ahvenisto sijaitsee Hämeenlinnan läntisellä alueella kävelymatkan päässä keskustasta, aivan Ahveniston ulkoilualueiden läheisyydessä.

Kulkuyhteydet: Hämeenlinnan keskustasta ajaa autolla reilussa viidessä minuutissa tai kävelee 20 minuutissa. Useampi kaupunkiliikenteen bussi ajaa lähistölle.

Miten luontoon: Ahveniston alueella voi patikoida, hiihtää tai vaikka saunoa rantasaunassa ja uida avannossa. Kesäisin uimaan pääsee Ahvenistonjärven ja Kahtoilammen uimarannoilla.

Muita vetonauloja: Ahveniston maauimala rakennettiin olympialaisia varten ja on auki kesäisin. Alueelle keskittyvät lähes kaikki Hämeenlinnan liikuntapalvelut, kuten jäähalli, yleisurheilukenttä sekä jalkapallokenttä. Seikkailupuisto Flowpark tarjoaa kiipeilyhaastetta kaikenikäisille.

M2-Kotien asunnot: Rakuunankatu 3

Tutustu vapaana tai vapautumassa oleviin vuokra-asuntoihimme ja jätä hakemus!

Tammisto Vantaalla

Kahden joen haarakohta tarjoaa Vantaan Tammistolle luonnonläheisen sijainnin. Keskeltä pääkaupunkiseutua löytyy sekä tammimetsää että aitoa maalaismaisemaa.

Missä: Tammisto sijaitsee Vantaanjoen ja Keravanjoen haarassa Vantaalla, aivan Helsingin rajan tuntumassa.

Kulkuyhteydet: Julkisilla paikalle pääsee Helsingin keskustasta ja Jumbon kauppakeskuksesta. Tammisto sijaitsee aivan Tuusulanväylän kupeessa ja autolla sinne on helppo matka. Kävellenkin pääsee: Tammiston kauppatien suurten myymälöiden luota on parin minuutin matka.

Miten luontoon: Tammiston luonnosuojelualueelta löytyy kappale alkuperäistä tammimetsää. Läheinen Paloheinän ulkoilualue tarjoaa vaihtelevat maastot, ja siellä voi lenkkeillä, pelata golfia ja talvella hiihtää ja luistella. Kävelymatkan päästä avautuu Keskuspuisto, jota pitkin voi reippailla aina Töölönlahdelle saakka.

Muita vetonauloja: Haltialan kotieläintila tarjoaa palan maalaismaisemaa. Tuomarinkylän kartanolla voi ratsastaa, nauttia puistosta ja käydä vinttikoirien radalla.

M2-Kotien asunnot: Tammistonkatu 11, Tammistonkatu 21 ja Tammistonkatu 31

Petonen Kuopiossa

Petosen puistokaupunki tarjoaa 20 kilometriä puistokäytäviä ja hyvät mahdollisuudet liikkua jalan tai polkupyörällä.

Missä: Petonen sijaitsee noin 10 km Kuopion keskustasta etelään.

Kulkuyhteydet: Bussi kulkee Kuopion keskustasta ja muista kaupunginosista useita kertoja tunnissa, ja pyörätiet ovat hyvät. Moottoritien läheisyys on näppärää autoilijalle.

Miten luontoon: Petonen on urbaani alue, joka on rakennettu puistomaisesti etenkin kevyen liikenteen tarpeisiin. Laajoja vihrealueita ja puistokäytäviä löytyy n. 20 km verran. [AA1] Kesällä polskijoille on Kirveslahden ja Jynkänlahden uimarannat ja talvisin latuverkosto on kattava. Venesatamat tarjoavat suoran yhteyden Kallavedelle.

Muita vetonauloja: Urheilumahdollisuudet ovat monipuoliset: alueella sijaitsee Lippumäen uima- ja jäähalli, liikuntakeskus sekä Litmasen kenttä. Vajaan tunnin reippailumatkan (10 minuuttia autolla) päästä löytyy Savolanniemen laavu makkaranpaistoon.

M2-Kotien asunnot: Pyörönkaari 2, Pyörönkaari 8, Kypäräkatu 3

Etsitkö uutta kotia? Katso vapaat tai vapautumassa olevat asuntomme!

Lähteet: Helsingin kaupunki, Hämeenlinnan kaupunki, Kuopionkaupunginosat.fi, Kuopion kaupunki, Suomen luonnonsuojeluliitto, Vantaan kaupunki

Teksti: Krista Ahola

Kuvat: Helena Roschier, Vincente Serra, Markus Frey, Heikki Löflund