M2-Kotien asukastapahtumat järjestetään porukalla

Marilyn ja Olivia, Luhtajoen ratsutilan ponit, jaksavat odottaa rauhallisesti, kun niiden selkään kapuaa uusia ratsastajanalkuja. Ratsutilan yrittäjä Tea Blom ja opettaja Maria Maijala käyvät jokaisen kanssa läpi ratsastuksen perusasioita: Ratsastajan ryhtiä ja eteenpäin suunnattua katsetta, suitsia ja miten poni ylipäätään saadaan liikkeelle.

Ja sitten mennään, turvallisesti talutuksessa! Meno näyttää niin mukavalta, että muutama lastensa ensikosketusta ratsastukseen videoiva vanhempikin kysäisee, josko hekin pääsisivät kokeilemaan itselleen uutta lajia.

Tämä on juuri M2-Kotien asukastapahtumien tarkoitus: Tuoda naapuruksia yhteen viettämään kivaa päivää ja rohkaista heitä kokeilemaan uusia asioita. Kenties joku löytää uuden harrastuksen itselleen.

Atte Korkala kokeili sulkapallon pelaamista Sulkapalloliiton MiniSulkis-ohjauksessa.

Pienellä rahalla iso ilo

Tapahtumassa päästiin kokeilemaan runsaasti erilaisia lajeja, kuten sulkapalloa, frisbeegolfia, melontaa, suppailua ja kiinalaista aamuvoimistelua taijia. Päivän aikana pääsi myös saunaan ja uimaan sekä syömään lounasta ja grillaamaan makkaraa. Osallistuminen oli kaikille ilmaista.

Vaikka Kuusijärvellä oli paljon erilaisia aktiviteetteja, tapahtuman kokonaishinta oli hyvin kohtuullinen.

“Kulut jaettiin Vantaan, Espoon ja Helsingin alueiden kesken samassa suhteessa kuin tapahtumassa oli kunkin kaupungin M2-Kotien kohteista osanottajia”, sanoo Pia Luostarinen, yksi asukastapahtuman järjestäjistä.

Pia on myös M2-Kotien Vantaan alueryhmän puheenjohtaja ja valtakunnallisen asukasneuvoston varapuheenjohtaja.

Taiji on alunperin kiinalainen taistelulaji, mutta nykyisin sitä harjoitellaan pikemminkin mieltä ja kehoa rentouttavana liikuntana. Guleed Ahmed oli lajin parissa ensimmäistä kertaa, mutta liikkeet sujuivat hänellä pehmeästi kuin vanhalla tekijällä.

Tapahtumat asukkaiden toiveiden mukaan

Vantaalaiset vastasivat Kuusijärven järjestelyistä. Pian lisäksi tapahtumaa oli suunnittelemassa muun muassa Juha Säkkinen, Leinelän Puunhaltijankujan talotoimikunnan puheenjohtaja ja Vantaan alueryhmän jäsen.

“Minusta on mielenkiintoista olla mukana järjestämässä yhteisöllisiä tapahtumia ja tekemistä. Ja kun itse on mukana, pääsee vaikuttamaan, minkälaisia tapahtumista tulee”, Juha sanoo.

“On tärkeää, että asukastoiminnassa on eri ikäisiä ja erilaisista asioista kiinnostuneita ihmisiä mukana. Silloin tapahtumista tulee myös varmemmin isompaa joukkoa kiinnostavia. Toki tämä vaatii vähän viitseliäisyyttä ja vapaa-aikansa käyttämistä yhteisiin asioihin”, Pia jatkaa.

Pääkaupungin M2-Kotien asukkaiden ulkoilupäivä järjestettiin Vantaan Kuusijärvellä jo toista kertaa. Kuusijärvi on monelle pääkaupunkiseutulaiselle tuttu sauna- ja uimapaikka, mutta siellä järjestetään myös monenlaisia tapahtumia. Sipoonkorven kansallispuiston kupeessa sijaitsevassa keitaassa on tekemistä vuoden ympäri.

“Tämänvuotinen tapahtuma oli helppo järjestää tutulla sabluunalla. Kuusijärvellä ollaan tottuneita tapahtumanjärjestäjiä. Meidän tarvitsi vain ruksia listasta, mitä aktiviteetteja halusimme mukaan”, Pia ja Juha sanovat.

Anna Kurttu kävi melomassa inkkarikanootilla poikiensa Fomá Gogolevin ja Ivan Gogolevin kanssa.

M2-Kotien asukastoimintaan ovat kaikki tervetulleita

Laki yhteishallinnosta vuokrataloissa määrää, että asukkailla on oltava päätösvaltaa ja vaikutusmahdollisuuksia asumistaan koskevissa asioissa. M2-Kotien mallissa asukkaat voivat osallistua oman talon asukaskokoukseen ja mennä mukaan talotoimikuntaan. Sen lisäksi kaikki ovat tervetulleita oman M2-Kotien alueensa alueryhmän toimintaan.

Aluetoiminnan tavoitteena on lisätä yhteenkuuluvuutta ja tutustuttaa asukkaita toisiinsa. 12 alueryhmää eri puolilla Suomea kokoontuu säännöllisesti ja suunnittelee tapahtumia ja yhteistä tekemistä M2-Kotien asukkaille. Jokaiselle alueelle on budjetoitu vuotuinen määräraha alueellisten tapahtumien järjestämiseen.

Olemalla aktiivinen pysyy kuulolla uusista tapahtumista ja suunnitelmista. Ellei sitten innostu itsekin aktiiviksi!

Nyt syksyllä järjestetään asukaskokoukset ja valitaan uudet talotoimikunnat. Alueryhmistä saa tietoa kokouksissa isännöitsijältä tai ottamalla yhteyttä M2-Kotien asukashallinnon koordinaattoriin Kaisa Nisulaan.

Makkarat maistuivat myös Kuusijärven tilaisuuden järjestäjille, Juha Säkkiselle ja Pia Luostariselle.

Näin M2-Kotien Kuusijärven tapahtumaa kommentoitiin

“Tämä on niin hienoa, kun järjestetään tapahtumia, joihin koko perhe voi osallistua.”

“Hienoa päästä kokeilemaan hittilajeja, joita ei ehkä kehtaisi käydä yksinään kokeilemassa tai jotka ovat kalliita.”

“Täällä löytyy kaikille tekemistä, eikä kenenkään tarvitse kokkailla, kun ruoka on valmiina.”

“Tämä on minusta hyvä esimerkki M2-Kotien yhteisöllisyydestä: Ollaan samaa porukkaa. En tiedä, onko muilla vuokranantajilla samanlaista systeemiä, että asumisen ongelmissakin saa apua. Mutta tämä on hyvä.”

Lue lisää M2-Kotien asukastoiminnasta asukasneuvoston puheenjohtajan, Jukka “Jukkis” Koskisen haastattelusta.