Näin järjestät syystalkoot

Syksyllä monien M2-Kotien talojen pihoilla kokoonnutaan yhteen talkoohommiin. Valtavaa urakointia kenellekään tämä ei tarkoita, sillä talkoissa tekemistä tärkeämpää on yhdessäolo.

“Talkoo-sana viittaa helposti siihen, että pitää kovasti urakoida yhdessä. M2-Kodeilla talkoot ovat kuitenkin vain yksi mahdollisuus koota talon nuoret ja vanhat yhteen ja nauttia yhteistiloista tai pihamaasta”, sanoo isännöitsijä Elina Tyni.

Talotoimikunnat pistävät talkoot pystyyn

M2-Kodeissa syystalkoista vastaavat talotoimikunnat. Talkoiden suunnitteluun voi kuitenkin osallistua kuka tahansa asukas.

Syystalkoot rahoitetaan talokohtaisesta toimintarahasta ja suunnitteluun osallistumalla pääsee vaikuttamaan siihen, miten raha käytetään.

Isännöitsijä-Elinan vinkit syystalkoiden järjestämiseen:

  1. Keksi talkoille jokin ihan oma nimi, mikä houkuttelee mahdollisimman monenlaisia ihmisiä yhteen.
  2. Suunnittele tekemistä, johon kaikki voivat osallistua. M2-Kodeilla pihatöistä huolehtii huoltoyhtiö, joten lehtien haravoiminen ei ole asukkaiden velvollisuus. Siksi perinteisen haravoinnin sijaan voi keksiä myös muuta tekemistä, kuten esimerkiksi kerhohuoneen siivouksen tai maalauksen.
  3. Lapsille on hyvä olla ohjelmaa, joka houkuttelee myös aikuiset paikalle.
  4. Mieti tai kysy asukkailta sopiva päivä, muista että sen ei tarvitse olla viikonloppu. Monet perheet ovat kiireisiä tai haluavat viettää omaa aikaa lauantaisin, joten paras päivä talkoille voi olla myös keskellä viikkoa. Mikäs sen kivempaa töistä palaaville vanhemmille kuin tietää, että iltaruoka on valmiina kaikille ja lapset löytävät naapureista leikkiseuraa.
  5. Tee kyselylomake, jolla pyydät asukkailta vinkkejä ruoan ja ohjelman valintaan. Kun asukkaat pääsevät itse vaikuttamaan, osallistuminen on houkuttelevampaa.
  6. Etsi talostasi osaamista. Jos joku on oikein kiinnostunut esimerkiksi puutarhanhoidosta ja pihallanne on istutusmahdollisuus, kysy haluaisiko hän tulla istuttamaan siemeniä kevääksi. Tai jos talossasi asuu kitaransoittaja, kysy haluaisiko hän tulla esiintymään muille asukkaille. Usein ihmiset innostuvat, kun pääsevät tekemään jotain sellaista, josta nauttivat muutenkin.
  7. Vietä hauska talkoohetki yhdessä naapureiden kanssa!