Näin syntyy kiva loma kotona

1. Sisusta kotisi viherkasveilla

Jos et matkusta kesällä etelän lämpöön, tuo tropiikin tunnelma kotiisi viherkasveilla ja kukilla. Käy kukkakaupassa tai poimi kesäkukat niityltä ja reunusta kotisi tai parvekkeesi vihreällä ja väreillä. Ripusta seinälle tai parvekkeelle valoköynnös kesän pimeneviä iltoja varten. Lue vinkit vihersisustamiseen.

2. Nuku yö ulkona

Suomen Ladun käynnistämä Nuku yö ulkona -kampanja rohkaisee ihmisiä viettämään yön luonnossa Luonnonpäivän kunniaksi. Teemaa voi jatkaa läpi kesän, heinä-elokuun lämpimät yöt voi viettää vaikka omalla parvekkeella, jos matka luontoon on liian pitkä. Vinkkejä parvekkeella yöpymiseen ovat netissä jakaneet niin bloggari Hildamaiida kuin 13-vuotias Otto Rantanen.

3. Syö aamiainen puistossa

Lomailuun kuuluvat olennaisesti hitaat aamut. Keitä kahvia termospulloon, hae kioskilta päivän lehti, nappaa piknik-viltti mukaan ja suuntaa lähimpään puistoon.

4. Perusta tekemisrinki ystävien tai tuttujen kanssa

Kokoa omista kavereistasi ja tuttavistasi ryhmä, jonka kautta jokainen voi ehdottaa yhteistä tekemistä esimerkiksi liikunnan tai kulttuurin ympärille. Ryhmä on helppo perustaa Facebookiin tai WhatsAppiin. Uutta seuraa voi etsiä myös kotimaisesta naapureita yhdistävästä Nappi Naapurista tai deittailusovellusten ystävyysversioista. Esimerkiksi kännykkäsovellukset Tinder ja Bumble tarjoavat omat versionsa ystävien kohtaamiseen.

5. Järjestä kotisi uudelleen

Ota siivoushitiksi noussut KonMari -opas avuksi, tyhjennä kotisi turhista tavaroista ja vaihda koti lomatunnelmaan muuttamalla järjestystä. Vaihda tyynyihin kesäisemmät värisävyt ja ota aamulla käyttöön ne astiat, jotka yleensä jäävät kaapin perälle. Kun syöt aamiaista yhtäkkiä olohuoneessa ja heräät päivään uudelta puolelta huonetta, arki tuntuu astetta jännittävämmältä.

Teksti: Aurora Airaskorpi

Kuva: Shutterstock