Opettele uusi taito netissä

1. Youtube on neuvovien videoiden aarrearkku

Nettivideopalvelu Youtubea on pidetty paikkana, jossa viihdytään musiikki- ja huumorivideoiden äärellä. Viime vuosina sinne on ilmestynyt yhä enemmän harraste- ja opastussisältöjä. Youtube-videoiden avulla voi harjoitella melkein mitä tahansa spagaatin tekemisestä villasukan neulomiseen. Parasta on, että videoiden katseleminen ei maksa mitään.

Parhaiten Youtube-videot sopivat katsomalla opittavien taitojen harjoitteluun. Tärkeintä on löytää itselle sopiva opettaja, joka selittää tarpeeksi tarkasti ohjeet ja näyttää videolla kaiken tarvittavan.

Kokeile näitä:

2. Mielenrauhaa ja hyvinvointia kännykkäsovelluksella

Hyvinvoinnin ja terveyden parantamiseen keskittyvät sovellukset ovat viime vuoden hitti. Sovellusten kanssa pitää olla tarkkana, sillä niitä käyttäessä voi epähuomiossa joutua maksamaan jostain.

Monesta sovelluksesta saa ladattua ilmaisversion, joka tarjoaa maksullisia lisäominaisuuksia. Osa sovelluksista on kertamaksullisia tai niissä on maksullinen kuukausi- tai vuosijäsenyys.

Kokeile näitä:

  • Sleep Cycle -sovellus mittaa unta ja herättää uinujan hänelle parhaalla mahdollisella hetkellä.
  • YOU auttaa tavoittamaan omaan elämään liittyviä tavoitteita, esimerkiksi olemaan kiitollinen tai lopettamaan stressaamisen.
  • Headspace rauhoittaa kiireisen mielen ja opastaa meditoimaan.
  • Daylio on kännykässä kulkeva “mikropäiväkirja”, johon voi laittaa muistiin joka päivän tunteen ja touhut.

3. Tekoäly haltuun verkkokurssilla

Parhaat verkkokurssit ovat innostavia, selkeitä ja helposti saatavilla. Ne sopivat sellaiselle, jolta löytyy ripaus sinniä ja hitusen keskittymiskykyä. Kurssit sisältävät nykyään yleensä luettavaa tekstiä, katsottavia videoita ja näihin liittyviä tehtäviä.

Verkkokurssin suorittaminen vaatii siis omatoimisuutta enemmän kuin pelkkä yhden videon katsominen.

Kokeile tätä:

  • Tekoälyn perusteet eli Elements of AI on vuoden 2018 hittikurssi. Se on Helsingin yliopiston ja teknologiayritys Reaktorin vastaus tekoälybuumiin. Englannin- tai suomenkielinen kurssi on ilmainen ja kaikille avoin. Sen suorittamisesta saa sertifikaatin, jonka voi liittää omaan ansioluetteloonsa.

4. Liity oppimisyhteisöön

Koska itsensäkehittämisestä on tullut iso trendi, nettiin kohoaa jatkuvasti uusia oppimisyhteisöjä. Yhteisössä kuka tahansa voi luoda opettavaa sisältöä omalta erikoisalaltaan ja oppia muilta yhteisönsä osaajilta. Tärkeintä on jakaminen ja yhdessä kehittyminen.

Kokeile tätä:

  • Skillsharesta löytyy suuri määrä erilaisia ilmaiskursseja vesiväreillä maalaamisesta oman talouden suunnitteluun. Osa Skillsharen yli 25 000 kurssista on maksullisia. Ne saa käyttöönsä 8–14 euron kuukausimaksulla.

Teksti: Jenni Junkala / Kuva: John Schnobrich, Unsplash