Sähköautopaikat ja latausmahdollisuus

Sähköautojen latausmahdollisuuden kysyntä on kasvanut. Haluamme vastata asukkaidemme tarpeisiin tarjoamalla mahdollisuuden sähköauton lataamiseen. Jos sähköautopaikalle on tarve ja sellaista ei vielä ole tarjolla, asiaa voi selvittää asiakaspalvelumme kautta.

Tähtäämme reiluun siirtymään kohti hiilineutraalia elämää ja tavoitteenamme on olla hiilineutraali toimija vuoteen 2035 mennessä. Haluamme edistää asukkaiden kestävää elämäntapaa. Lataussähkö on vihreää sähköä, kuten taloissa käyttämämme kiinteistösähkö.

Toteutamme ensi vaiheessa latausasemat pääosin älykkäänä etähallittavana lämmitystolppana, jolloin uudistettu tolppa mahdollistaa joko älykkään ajoneuvon lämmityskäytön tai käytön latausasemana (max. teho 1,8–3,7 kW riippuen kohdekohtaisesta sähköistyksestä).

Kun asukas tilaa autonlatausmahdollisuuden, autopaikan vuokrasopimus säilyy ennallaan entisin ehdoin. Auton lataamisesta tulee tehdä lisäsopimus M2-Kotien yhteistyökumppanin eParkingin kanssa.

Sähköautonlatauksen sopimus maksaa 10 euroa kuukaudessa, jonka lisäksi veloitetaan kulutettu sähkö ja autopaikan vuokra. Vuonna 2023 veloitettava hinta on 0,20 €/kWh.

Pyrimme sähköajoneuvokannan kasvun ja latausasematoteutuksien kasvun myötä tarjoamaan tulevaisuudessa myös tehokkaampia latausratkaisuja paljon ajaville asukkaillemme.

Sähköautojen lataus on sallittua ainoastaan niille tarkoitetuilla paikoilla. Sähköauton latausmahdollisuuteen liittyvissä asioissa asukkaitamme auttaa asiakaspalvelu.