Miksi asun missä asun? Kysyimme tällä kertaa tamperelaisilta, mikä heidän asuinalueellaan on parasta, ja miten heidän kodissaan huolehditaan ympäristöstä.

Jonna Hakala, 23, asuu Tuiskunkadulla

”Opiskelen yliopistolla venäjän kieltä ja kulttuuria sekä kansainvälistä politiikkaa. Aloitin juuri maisteriopinnot. Tuntuu hyvältä asua rauhallisessa talossa. Muutin tänne Härmälään Kalevasta. Minulle tuli heti kodikas fiilis, kun kävin täällä ensimmäisen kerran. Sellainen pysyvyyden tuntu, että tämä on koti, ei opiskelija-asunto.

Reilun 30 neliön asunnostani viidennestä kerroksesta on avarat näkymät. Vaikka neliöitä ei ole paljon, kaappitilaa on yllättävän runsaasti. Erityinen plussa on maksuton sauna, josta vuoroja voi varata kaksikin samalle viikolle. Yllätyin, kun näin keittiön roskiskaapin. Ei tosiaankaan tarvitse säätää lajittelun kanssa, kuten edellisessä asunnossani.”

Oskari, 25, asuu Tieteenkadulla

”Minulla kävi mieletön tuuri, kun sain tämän kaksion. Valmistuin kesällä ammattikorkeasta kansainvälisen markkinoinnin tradenomiksi ja jouduin muuttamaan pois opiskelija-asunnostani. Halusin mielelläni jäädä Hervantaan, sillä täällä kaikki on lähellä ja keskustaan pääsee niin näppärästi julkisilla. Ensi vuonna ratikkakin alkaa kulkea ja pysäkki on aivan kodin vieressä. Ei voi parempaa toivoa.

Talo ja koko naapurusto on niin siisti ja hyvin hoidettu. Olenkin nauranut kavereille, että tällaisessa ympäristössä tulee aikuinen olo. Esimerkiksi kierrätys on tehty helpoksi ja kaikki tuntuvat ottavan lajittelun vakavasti. Sekin tuntuu hienolta.

Kotini on vajaan 50 neliön kaksio lasitetulla parvekkeella. Tänne on vain pienet portaat kadulta, mikä on tosi kätevää, sillä minulla on kaksi welsh corgi pembrokea – sitä samaa rotua kuin kuningatar Elisabetilla. Niilo on kuusivuotias ja Nuutti vajaan vuoden. Koirat nauttivat parvekkeesta ja saavat olla siellä myös rauhassa, sillä parvekkeen edessä on puska näkösuojana.”

Salme Nortokoski, 75, asuu Lahdenperänkadulla

”Syksyllä tuli 12 vuotta täyteen samassa talossa ja vaihdoin juuri suurempaan asuntoon. Saman kerroksen naapuri vinkkasi muuttavansa, ja heidän kotinsa vapautui.

Tämä 50-neliöinen on ihana, on erillinen makuuhuone ja jopa vaatehuone. Tyttäreni 4- ja 8-vuotiaat lapset ovat mummulassa usein yökylässäkin, sillä heidän vanhempansa ovat vuorotöissä. Nyt nuorempi voi mennä omia aikojaan nukkumaan, kun me vanhemman kanssa katsomme illalla vaikka televisiota.

M2-Kodit kuuntelee asukkaita. Eräs rouva alkoi ajaa parempia jätteidenkierrätysmahdollisuuksia, ja nyt meillä on yhteinen muovinkeräyspiste naapuritalon kanssa. Minä olen kierrättänyt jo ennen kuin se oli edes muotia.”

M2-Kotien Tampere

  • 426 M2-Kotien asuntoa Tampereella.
  • Tampereen M2-Kotien asunnot sijaitsevat kahdeksassa osoitteessa eri puolilla kaupunkia. Yksi kohteista on seniorikoti 55 vuotta täyttäneille.
  • Lisäksi Tampereen ympäristökunnissa on kohteita neljällä paikkakunnalla.
  • Ensi keväänä Kalevaan valmistuu M2-Kotien ja Elävänmusiikin yhdistys ELMUn yhteinen Tampereen Jallukka. Talon 39 asuntoa vuokrataan esittävän taiteen ammattilaisille.
  • Lue lisää m2kodit.fi/tampere

Ratikka tulee

Tamperelaiset pääsevät testaamaan raitiovaunulla matkustamista ensi maaliskuusta alkaen, ja varsinainen liikenne starttaa elokuussa. Ratikkakiskot vievät Pyynikintorilta Hervantajärvelle ja Yliopistolliselta keskussairaalalta Sorin aukiolle.

Teksti: Leena Filpus

Kuva: VisitTampere

Laura Vanzo

Tags: , ,

Mitä mieltä olit tarinasta?