Arabianrannassa M2-Kodeilla asuva Tuike Merisaari nauttii alueen yhteisöllisyydestä monenikäisine asukkaineen. Kotona Tuire arvostaa selkeyttä ja avaruutta.

”Sokeuduin kolmen kuukauden ikäisenä. En näe värejä, mutta valoja ja varjoja kyllä. Ehkä siksi lempipaikkani kotona on keinutuolissa valoa tulvivan ikkunan ääressä. Parasta kotonani on selkeys ja avaruus. On tärkeää, että kotona on tilaa liikkua, eikä tarvitse pelätä teräviä kulmia. Tavaroilla on myös oltava oma paikkansa, jotta löydän ne.

Sokeudesta huolimatta värit ovat minulle tärkeitä ja harrastan maalaamista. Hahmotan värit asioiden kautta. Esimerkiksi keltainen merkitsee tyytyväistä ja tasaista aikaa, vihreä rauhaa. Taidetta tekemällä voin toteuttaa itseäni, tutkia tunnetilojani ja laittaa tauluun ajatuksia, joita en muuten kokisi. Intuitio auttaa valitsemaan värit.

Nautin Arabianrannassa asumisesta, sillä täällä on esteetöntä liikkua valkoisen kepin kanssa yksinkin. Pidän myös siitä, että täällä asuu eri-ikäisiä ihmisiä, ja että alue on yhteisöllinen.”

 

Asukas: Tuike Merisaari, 30

Asuinpaikka: M2-Kotien asunto, Arabianranta, Helsinki

Asunto: 2 h + kk, 43,5 m2

Muuttanut taloon: loppuvuodesta 2012

Teksti: Leena Filpus

Kuvat: Meeri Utti

Tags: , , ,

Mitä mieltä olit tarinasta?