Uudenlaista vuokra-asumista Järvenpäähän

Y-Säätiö-konsernin omistama M2-Kodit rakennuttaa Järvenpään Wärtsilänkadulle kaksi kolmikerroksista pienkerrostaloa yhteistyössä Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n kanssa.

Kohteessa yhdistyvät kohtuuhintainen vuokra-asuminen ja tuettu asuminen. Asunnoista 67 on tavallisia M2-Kotien ARA-vuokra-asuntoja ja 20 tukiasuntoa (Hoiva).

Kohde valmistuu vuoden 2020 alussa. Hakuaika kohteeseen on 4.─22.11.

Kansalaistoiminnan keskus liittää yhteen alueen toimijat

Kohteeseen kuuluu kansalaistoiminnan keskus, jonka toimintaan ovat tervetulleita alueen asukkaat, oppilaitokset, järjestöt, naapurit ja vapaaehtoiset. Naapurustotyö on Wärtsilänkadulla tärkeässä ja näkyvässä roolissa. Sen avulla pyritään vahvistamaan alueen turvallisuutta sekä asukkaiden osallisuuden tunnetta. Lisää naapurustotyöstä.

Wärtsilänkatu 10 on malliltaan ensimmäinen laatuaan Suomessa. ”Meillä on ollut hyviä kokemuksia kuntien ja Helsingin Diakonissalaitoksen kanssa tehdystä yhteistyöstä. Uskon, että yhdessä kykenemme myös toimimaan tehokkaammin asunnottomuuden vähentämiseksi”, kommentoi Y-Säätiön toimitusjohtaja Juha Kaakinen.

Wärtsilänkadun harjannostajaisissa vieraillut Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n Heli Alkila korostaa, että kohde on ainutlaatuinen. ”Tämä on koti erilaisille ihmisille. Kohde tarjoaa tavallisia vuokra-asuntoja sekä asuntoja niille, jotka tarvitsevat enemmän tukea. Kansalaistoiminnan keskus liittää asukkaat ja toimijat osaksi yhteisöä.”

Järvenpää on yksi Suomen muuttovoittoisimmista kunnista

Kysyntä kohtuuhintaisille vuokra-asunnoille on kasvanut merkittävästi. Uudet Wärtsilänkadun vuokra-asunnot valmistuvat erinomaisten kulkuyhteyksien päähän, Järvenpään asemalle on noin 900 metriä. Järvenpään keskustan palvelut ovat 500 metrin kävelymatkan päässä.

Talojen läheisyydessä sijaitsee myös Järvenpään lukio sekä ammattikoulu Keuda.

Lisätietoja kohteesta.