Uusia M2-Kotien vuokra-asuntoja Espoon Karakallioon

M2-Kodit omistava yhteiskunnallinen Y-Säätiö-konserni rakennuttaa Espoon Karakallioon kerrostalon, johon tulee yhteensä 42 huoneistoa. Valmistuessaan kerrostalo täydentää jo entuudestaan kattavaa M2-Kotien Espoon vuokra-asuntotarjontaa. Uusia kohteita on rakenteilla myös Friisinmäkeen ja Vermonniittyyn.

Karakallion uudiskohde tukee Y-Säätiön strategiatavoitetta, jonka pyrkimyksenä on turvata asukkaiden hyvinvointi tarjoamalla kohtuuhintaista ja laadukasta vuokra-asumista Espoon kaltaisista kasvukeskuksista.

Kaikki M2-Kotien rakentamat uudiskohteet ovat ARA-kohteita, eli ne ovat valtion tuella rakennettuja ja niiden vuokrat ovat säädeltyjä. Tämän vuoksi niiden asukasvalinnoissa noudatetaan tarveharkintaa sekä varallisuusrajoja.

Energiatehokkuus huomioitu lämmitysratkaisuissa

Karakallion kerrostalokohde on valmistuessaan kokonaan lattialämmitetty. Ratkaisu lisää asumisviihtyvyyttä ja on perinteiseen patterilämmitykseen verrattuna energiatehokkaampi vaihtoehto.

”Strategiamme mukaisesti tavoittelemme kiinteistöjemme ympäristöjalanjäljen pienentämistä. Lattialämmitysratkaisu on yksi esimerkki keinoista, joilla pyrimme lisäämään talojemme energiatehokkuutta”, Y-Säätiö-konsernin rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman perustelee.

M2-Kodit mukana täydennysrakentamisen hankkeessa

M2-Kotien kerrostalo rakentuu SATOn vanhalle tontille, joka on aiemmin ollut pysäköintialueena. Uuden kaavoituksen myötä alueelle rakentuu myös SATOn uusia vuokra-asuntoja sekä kaksi uutta pysäköintilaitosta. Pysäköintihalleihin tulee autopaikkoja M2-Kotien sekä SATOn asukkaille. Myös piha- ja leikkialueet ovat talojen yhteiset.

Kotkakuja sijaitsee muutaman minuutin kävelymatkan päässä Karakallion päivittäispalveluista. Lähimmälle linja-autopysäkille on matkaa 300 metriä. Lähimmät juna-asemat sijaitsevat noin kahden kilometrin päässä Kerassa ja Kilossa.

Kotkakuja 1 kerrostalokohteen urakkasopimus on allekirjoitettu 14.4. rakentaminen alkaa toukokuun alussa. Uudet asukkaat pääsevät muuttamaan loppuvuodesta 2022. Kohteen pääurakoitsijana toimii Jatke Uusimaa.