Vantaan Laajaniitynkujalle uusia yhteisöllisiä vuokrataloja

Uusien talojen rakennustyöt alkavat marraskuussa. Tontille rakentuu lähivuosina kaksi 8-kerroksista taloa ja yksi tornitalo.  Ensimmäinen talo on muuttovalmis vuoden 2022 lopussa. 15-kerroksinen tornitalo rakennetaan viimeisenä, siihen asukkaat pääsevät muuttamaan syksyllä 2023. Uusiin taloihin tulee lähivuosina yhteensä 192 uutta, modernia vuokra-asuntoa. Talot rakentaa YIT Suomi Oy.

Tavoitteena yhteisöllinen pihapiiri

Uusiin taloihin rakennetaan viihtyisien vuokra-asuntojen lisäksi uudenlaisia yhteistiloja. Yksi niistä on tornitaloon rakennettava vuokrattava vierashuone, lempinimeltään ”Mummola”.

”Se on yksiö, jossa vaikkapa isovanhemmat voivat yöpyä vierailun aikana”, kertoo projektipäällikkö Riku Lehtiö Y-Säätiöstä.

Tornitalon tehdään etätyöpisteitä ja neuvottelutila, jotka ovat asukkaiden käytössä. Lisäksi ylimpään kerrokseen rakennetaan saunaosasto terasseineen ja yhteistila esimerkiksi perhetapahtumille.

Myös muut Laajaniitynkujan M2-Kotien asukkaat voivat hyödyntää tornitalon palveluita ja yhteistiloja.

Toiseen uuteen 8-kerroksiseen M2-Kotien taloon tulee yksityinen päiväkoti.

Martinlaakson tilat ja palvelut ovat M2-Kodeille uusi kokeilu, jonka tavoitteena on lisätä asumisviihtyvyyttä.
”Emme halua tarjota asukkaillemme pelkkiä asuntoja, vaan luoda yhteisöllisiä ja viihtyisiä pihapiirejä, joiden avulla voimme edistää asukkaidemme hyvinvointia. Jos uudet tilaratkaisut osoittautuvat toimiviksi, voimme tulevaisuudessa kokeilla niitä myös muissa sopivissa M2-Kotien kohteissa”, Y-Säätiö-konsernin toimitusjohtaja Juha Kaakinen sanoo.

Samaan pihapiiriin, Laajavuoren puiston reunalle, rakennetaan myös omistusasuntoja. Kuusikerroksisen talon rakentaa T2H.

Osa Laajaniitynkujan täydennysrakentamista

Martinlaakson Laajaniitynkuja on M2-Kotien suurin täydennysrakennushanke. Tontilta on purettu yhteensä viisi 1970-luvulla rakennettua, kolmikerroksista taloa. Purettujen talojen tilalle on rakennettu vuosina 2018 ja 2019 kolme uutta M2-Kotien kerrostaloa.

Täydennysrakentamisen avulla voidaan rakentaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja valmiiden palveluiden ja liikenneyhteyksien varrelle. A-Insinöörien tutkimuksen mukaan purkava täydennysrakentaminen on ilmastoystävällisempää kuin vanhojen talojen peruskorjaus.
”Tämä täydennysrakennushanke tukee Y-Säätiö-konsernin strategista tavoitetta, joka tähtää hiilineutraaliuteen vuoteen 2035 mennessä”, Juha Kaakinen sanoo.