Tämän takia vuokralla kannattaa asua

Kysyimme asukkailtamme, mikä on vuokra-asumisessa parasta. Vastauksissa nousi vuokra-asumisen helppous ja joustavuus elämäntilanteen mukaan.


Näin asukkaat vastasivat:

Ei tarvitse huolehtia mistään, se on ehdottomasti parasta. Olen yksinasuva leski, joten vuokra-asunto on kätevä ja näppärä. Omakotitalossa on aina omat murheensa, ja omistusasumisessa tarvitsee myös pääomia toisin kuin vuokralla. Ja kun vuokra-asunto sattuu olemaan M2-Kotien senioritalossa, yhteisöllistä tekemistäkin riittää.

Riitta Smalin, 61
Asuu Kirkkonummella Volsintiellä

Olemme muuttaneet usein ja kokeilleet asumista erilaisissa kodeissa. Vuokralla asunnon vaihtaminen on helppoa. Samoin jos vaikka liesi tai jääkaappi menevät rikki, apu on puhelinsoiton päässä. Uudet laitteetkin ovat tulleet tosi nopeasti. Yksi nykyisen kodin parhaita puolia on se, että lemmikkihamsterillakin on tilaa ja turvallista kuljeskella välillä vapaana.

Mika Lampinen, 46, sekä 8- ja 11-vuotiaat tyttäret
Asuvat Helsingin Tapanilassa

Vuokra-asumisessa on se hyvä puoli, että se joustaa elämäntilanteen mukaan. Meille on syntymässä pian toinen lapsi, joten ainakin jossain vaiheessa tarvitsemme ehkä lisää tilaa. Jonkin aikaa mahdumme mainiosti pienempäänkin. Pitää muuten kehua, että M2-Kodeilla on Viikissä yhteisöllinen ja lapsiystävällinen henki. Oikein hyvä paikka asua.

Guleed Ahmed, 31
Asuu perheineen Helsingin Viikissä Norkkokujalla

Vuokra-asuminen on paras ratkaisu elämäntilanteessamme, sillä meillä on kodit Suomessa ja Saksassa. Jos meillä olisi omistusasunto, maasta toiseen liikkuminen ei ehkä olisi niin joustavaa. Emme ole myöskään mitään nikkaroijia, joten meille sopii hyvin, että voi tarvittaessa soittaa huoltoyhtiöön tai isännöitsijälle.

Lilli, 33, Vincent, 32 ja Eloisa Paul, 11 kk
Asuvat Helsingin Munkkivuoressa Mesenaatintiellä

Parasta on asumisen joustavuus. Jos esimerkiksi vaihtaa työpaikkaa, ei tarvitse miettiä työmatkan pituutta samalla tavalla kuin jos asuisi omistusasunnossa. Voi muuttaa tarvittaessa lähemmäs työtä. Minulle on tärkeää myös se, ettei ole itse vastuussa ihan kaikesta, vaan saa tarvittaessa apua.

Anneli, 35
Asuu Ränkitiellä Helsingin Suutarilassa

Lue lisää aiheesta: 6 syytä, miksi vuokralla asuminen kannattaa.

Teksti: Leena Filpus / Kuvat: Liisa Takala

Tags: , , , ,

Mitä mieltä olit aiheesta?