Vuokra-asunnot Jyväskylä

Jyväskylä on vireä ja vetovoimainen kaupunki, joka yllättää monipuolisuudellaan. Kaupunki kokoaa  yhteen niin innovatiiviset yrittäjät, lapsiperheet kuin nuoret opiskelijatkin. Me M2-Kodeissa haluamme taata, että pystymme tarjoamaan Jyväskylän asukkaille viihtyisiä ja hyvillä asuinalueilla sijaitsevia vuokra-asuntoja kohtuuhintaan.

Esimerkkejä tarjonnastamme Jyväskylässä

Kekkolantie 22

Kuokkala, Jyväskylä
Luhtitalo, valm. 2006

Esimerkkihuoneistoja:
1 h+tpk+s, 48,5-53 m2, alk. 659 €/kk
2 h+kt+s, 44-60 m2, alk. 646 €/kk
3 h+kk+s, 67,5-74 m2, alk. 817 €/kk
4 h+k+s, 83,5-84 m2, alk. 950 €/kk

Lue lisää

Suuruspääntie 3

Kuokkala, Jyväskylä
Kerrostalo, valm. 1998

Esimerkkihuoneistoja:
1 h+k+s, 37 m2, alk. 578 €/kk
2 h+kk+s, 47-48,5 m2, alk. 627 €/kk
3 h+k+s, 57,5-72 m2, alk. 701 €/kk

Lue lisää
M2-Kodit Jyväskylä Vaihdekuja 6

Vaihdekuja 6

Keskusta, Jyväskylä
Kerrostalo, valm. 2003

Esimerkkihuoneistoja:
tpk, 36-37 m2, alk. 591 €/kk
2 h+kk, 43,5-55,5 m2, alk. 670 €/kk
3 h+k+s, 65,5-71,5 m2, alk. 811 €/kk
4 h+k+s, 83,5-96,5 m2, alk. 1 089 €/kk

Lue lisää

Jyväskylä on vetovoimainen asuinpaikkakunta

Keski-Suomessa sijaitseva Jyväskylä on väkiluvultaan Suomen seitsemänneksi suurin kaupunki, josta on muodostunut merkittävä kasvukeskus, lukuisten tapahtumien keskipiste ja ennen kaikkea viihtyisä ja houkutteleva asuinpaikkakunta. Nykyisin Jyväskylässä on noin 142 000 asukasta.

Jyväskylä:

  • Suomen seitsemänneksi suurin kaupunki
  • 142 000 asukasta

Houkuttelevan maineensa ansiosta Jyväskylä on yksi Suomen suosituimpia muuttokohteita. Kaupungin väestö on korkeasti koulutettua ja aktiivi-ikäistä: vuonna 2018 15–64-vuotiaiden asukkaiden osuus oli yli 66 %. Asukasmäärän kasvu ja asukkaiden moninaiset elämäntilanteet asettavat paineita myös alueen asuntomarkkinoille.

Vuonna 2018 Jyväskylän asuntokunnista rivi- ja pientaloasunnoissa asuvien osuus oli noin kolmannes ja vuokra-asunnoissa asuvien osuus jopa yli 40 %. Kaupungin nopea kehitys tekee Jyväskylän vuokra-asuntomarkkinasta vilkkaan ja monipuolisen. Asukkaiden näkökulmasta on tärkeää pitää Jyväskylän vuokra-asuntojen tarjonta vetovoimaisena ja asukkaiden yksilöllisiin vaatimuksiin sopivana myös jatkossa.

Asuminen Jyväskylässä: kaupunki tarjoaa tekemistä kaikille

Jyväskylällä on monet kasvot, mikä tekee kaupungista houkuttelevan niin lapsiperheiden, yrittäjien kuin opiskelijoidenkin keskuudessa. Kaupunkia kutsutaan muun muassa Suomen Ateenaksi, liikuntapääkaupungiksi, opiskelijakaupungiksi ja Alvar Aallon pääkaupungiksi. Nimitysten rikkaus kuvastaa Jyväskylän monipuolisuutta: kaupungista löytyy erinomaisia liikuntamahdollisuuksia, yliopistokaupungin sykettä sekä kulttuuria, tapahtumia ja elämyksiä jokaiseen makuun. Vesien ympäröimästä Jyväskylästä voi tehdä myös virkistäviä kanavaristeilyjä, joiden kyydissä voi matkustaa jopa Lahteen asti.

Kompaktissa kaupungissa niin palvelut kuin luonto ovat helposti saavutettavissa ja paikasta toiseen liikkuminen vaikkapa pyöräillen tai kävellen on vaivatonta. Loistavien harrastusmahdollisuuksien lisäksi perusteina liikuntapääkaupungin asemalle toimii se, että Suomen ainoa liikuntatieteellinen tiedekunta sekä Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus löytyvät Jyväskylästä.

Aivan keskustan tuntumassa sijaitseva upea Jyväsjärvi on ikoninen osa Jyväskylän kuvastoa. Koko järven ympäri kiertää miellyttävä rantaraitti, jonka varrelle kaupunkilaiset pääsevät helposti hengähtämään ja nauttimaan järvimaisemista. Näköalapaikoista kuuluisin lienee keskellä Jyväskylää sijaitseva Harju, joka on kaupungin tunnetuin viheralue. Alueelta löytyy myös kaupungin ensimmäinen urheilukenttä, joka on palvellut käyttäjiä jo vuodesta 1926.

Erinomaisia liikuntamahdollisuuksia löytyy niin ikään esimerkiksi Laajavuoresta: talvisin Laajavuoren rinteissä viihtyvät laskettelijat, kun taas kesäisin Laajavuoren seikkailupuisto tarjoaa monia jännittäviä aktiviteetteja, kuten erilaisia kiipeilytehtäviä ja köysiliukuja.

Jyväskylä on tunnettu myös monista tapahtumistaan. Kesäisin ajettava Neste Ralli on koonnut rallikansan Jyväskylään jo useiden vuosikymmenten ajan. Keskeisellä paikalla sijaitseva Messu- ja tapahtumakeskus Paviljonki puolestaan tarjoaa huippuluokan tapahtumia viihdyttävistä musiikkikonserteista stand up -iltoihin ja kiinnostaviin messuihin ja business-tapahtumiin.

Muista suosituista tapahtumista mainittakoon esimerkiksi Lutakonaukiolla järjestettävä Suomipop-festivaali, Jyväsjärvi-soutu ja Jyväskylän tunnelmalliset joulumarkkinat. Elokuvateatterin ja Jyväskylän kaupunginteatterin monipuoliset ohjelmistot täydentävät Jyväskylän kulttuuritarjonnan. Myös historiallinen Alvar Aalto -museo on jokaisen kulttuuriharrastajan “pakko kokea” -listalla.

Opiskelija-asunnot Jyväskylässä

Asema merkittävänä opiskelukaupunkina antaa Jyväskylälle aivan omanlaisensa leiman nuorekkaana ja aktiivisena uusien ideoiden kohtaamispaikkana ja kasvukeskuksena. Opiskelijoiden suuri määrä on myös tekijä, joka tulee huomioida seudun asuntotarjonnassa. Meiltä M2-Kodeissa löytyy erinomainen valikoima vapaita vuokra-asuntoja myös opiskelijoiden tarpeisiin.

Verrattuna Suomen suurimpiin kaupunkeihin Jyväskylässä asuminen on suhteellisen huokeaa myös opiskelijan kukkarolle. Ei ihme, että haalaripukuiset opiskelijat ovat tuttu näky Jyväskylän kaupunkikuvassa.

Jyväskylän kaupunginosat ja vuokra-asunnot

Jyväskylän kaupungin keskusta-alueeksi luetaan tyypillisesti Jyväsjärven ja Harjun urheilukentän välinen alue. Keskusta on tunnettu vilkkaasta kävelykadustaan, hyvistä ostosmahdollisuuksistaan, baareistaan sekä monipuolisesta kahvila- ja ravintolatarjonnastaan. Jyväskylän rautatie- ja linja-autoasemat sijaitsevat keskustan välittömässä läheisyydessä. Tikkakosken lentokentälle matkaa Jyväskylän keskustasta kertyy noin parikymmentä kilometriä.

Jyväskylän rantaraitti on pyöräilijöiden suosiossa. Kuva: Tero Takalo-Eskola/Visit Jyväskylä.

Keskusta-alueen ohella Jyväskylä on täynnä lukuisia viihtyisiä asuinympäristöjä hyvien kulkuyhteyksien päässä. Meidän M2-Kotien kattavasta vuokra-asuntovalikoimastamme löytyy erinomaisia vaihtoehtoja vuokra-asumiseen erilaisilta asuinalueilta ympäri Jyväskylää, kuten Kuokkalasta, Kortepohjasta, Ainolasta ja Ristonmaalta.  Mannilaan, Palokkajärven läheisyyteen, on myös rakenteilla Suomen ensimmäisen massiivipuukerrostalo.

Kuokkalan sillan kupeessa sijaitseva Kuokkala on kaupungin suurin kaupunginosa aivan Jyväsjärven tuntumassa. Kuokkalassa yhdistyvät loistavat ulkoilumahdollisuudet, hyvät palvelut ja lukuisat koulut ja päiväkodit.

Kuokkala:

  • Suurin kaupunginosa
  • Aivan Jyväsjärven tuntumassa

Siinä missä Kortepohja tunnetaan ennen kaikkea vireästä ylioppilaskylästään sekä Laajavuoren kuntoilu- ja virkistysalueestaan, sijaitsee rauhallinen ja idyllinen Ainola keskustasta katsottuna Jyväsjärven vastarannalla – kuitenkin lyhyen etäisyyden päässä kaupungin keskustasta ja muista palveluista, aivan kuten Kuokkalan kyljessä sijaitseva Ristonmaakin.

Muita suosittuja Jyväskylän asuinalueita ovat muun muassa Vaajakoski, Palokka, Kangaslampi, Halssila, Säynätsalo, Tikkakoski ja Korpilahti.

Haluamme M2-Kodeilla tarjota eri tarpeisiin sopivia vuokra-asuntoja niin Jyväskylän vilkkaalta keskusta-alueelta kuin kaupungin rauhallisimmilta seuduilta läheltä luontoa. Kaikki tarjoamamme asunnot ovat hyväkuntoisia ja sijaitsevat viihtyisillä asuinalueilla.

Vuokra-asuntojen tarjoamisen lisäksi tavoitteemme M2-Kodeilla on panostaa jatkuvasti koko asuinyhteisön ja pihapiirin viihtyvyyteen.

Myös asuntojen koon puolesta valikoimastamme löytyy sopivia vapaita vuokra-asuntoja eri elämäntilanteisiin ja tarpeisiin. Vuokra-asuntomme koot vaihtelevat pienemmistä yksiöistä ja kaksioista suurempiin perheasuntoihin. Kattavasta asuntovalikoimastamme jokainen löytää varmasti itselleen mieluisensa vuokra-asunnon.

Vuokra-asumisen suosio ja hintakehitys Jyväskylässä

Pellervon taloustutkimuksen ennusteen mukaan vuokra-asuntojen vuokrat nousevat vuonna 2019 hieman asuntojen hintoja nopeammin koko Suomessa. Vuokrien ja asuntojen hintojen kehityksessä on kuitenkin alueellisia eroja. Vuonna 2018 vuokra-asuntojen hinnat nousivat eniten pääkaupunkiseudulla. Muiden suurten kaupunkien kesken vuokra-asuntojen hintakehityksessä ei ollut merkittävää vaihtelua.

Jyväskylän vuokra-asuntojen hintataso on hieman koko maan hintatasoa alhaisempi (12,74 eur/neliö vs. 12,94 eur/neliö) ja huomattavasti esimerkiksi Helsingin vuokra-asuntojen hintatasoa matalampi (12,74 eur/neliö vs. 16,67 eur/neliö). (Lähde: Tilastokeskus 2018, koko vuokra-asuntokanta).

Vuokrat Jyväskylässä:

  • 12,74 eur/neliö
  • Yksiön mediaanivuokra 542 eur/kk

Suomen Vuokranantajien julkaisemien tilastojen mukaan vuokra-asuminen lisääntyy Jyväskylässä suhteessa muihin asumismuotoihin. Mikäli kehitys jatkuu samanlaisena, on vuokra-asuminen pian Jyväskylän suosituin asumismuoto. Vuokra-asumisen yleistyminen asumismuotona on merkki paitsi kaupungistumisen kiihtymisestä myös asumismieltymysten muuttumisesta.

Asukkaalle vuokra-asuminen merkitsee vapautta ja joustavuutta sopeutua muuttuviin tilanteisiin. Näistä syistä yhä useampi suomalainen suosii vuokra-asumista. Kun elämäntilanteet ja asumistarpeet vaihtuvat tiuhaan, on muutoksiin sopeutuminen helpompaa ilman omistusasunnon ja asuntolainan mukanaan tuomaa sitovuutta.

Kaupungin suuri opiskelijamäärä pitää Jyväskylän pienten vuokra-asuntojen hinnat verrattain korkeina ja toisaalta myös alueen muuttovoitto on lisännyt asuntojen kysyntää. Myös runsas uudisrakentaminen on nostanut Jyväskylän vuokra-asuntojen mediaanivuokria. Uudiskohteiden tarjonnan kasvu onkin keskeinen selittäjä sille, että vanhojen asuntojen hinta- ja vuokrakehitys on pysynyt maltillisena myös kasvukaupungeissa.

Vuonna 2018 yksiöiden mediaanivuokra Jyväskylässä oli 542 eur/kk ja kaksioiden 670 eur/kk. Helsingissä vastaavat kustannukset ovat selvästi korkeammat: 780 eur/kk ja 980 eur/kk.
(Lähde: https://vuokranantajat.fi)

Jyväskylän vuokra-asuntojen keskimääräisissä hinnoissa on jonkin verran aluekohtaista vaihtelua. Odotetustikin vuokra-asuntojen kalliimmat neliöt löytyvät Jyväskylän keskusta-alueelta ja halvimmat kaupungin laitamilta.

Keskimäärin vuokrien osuus asukkaiden tuloista on Jyväskylässä jo noin 35 prosenttia. (Lähde: http://www.ptt.fi/)

Onkin tärkeää varmistaa, että kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja on saatavilla Jyväskylässä myös tulevaisuudessa.

M2-Kodit tarjoaa vuokra-asuntoja reiluilla ehdoilla

Me M2-Kodeilla haluamme tarjota kohtuuhintaisia ja viihtyisiä vuokra-asuntoja asukkaille, jotka niitä eniten tarvitsevat. Siksi asuntoihimme on varallisuusrajat.

Varallisuuden ja tulojen ohella asukasvalinnoissa huomioidaan hakijan asuntotarpeen kiireellisyys ja elämäntilanne. Vuokra-asuntomme ovat ARA-rahoitteisia ja noudatamme asukasvalinnoissamme ARAn asettamia ohjeita. ARA-rahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrien nousun ennustetaan pysyvän maltillisena koko Suomen tasolla. ARA-rahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrien nousu on joka tapauksessa säilynyt viime vuosina hillitympänä vapaarahoitteisiin vuokra-asuntoihin verrattuna.
(Lähde: http://www.ptt.fi/)

Haluamme tehdä vuokra-asumisesta mahdollisimman miellyttävää ja helppoa. Lemmikit ovat vuokra-asunnoissamme sallittuja, emmekä peri asukkailtamme vuokravakuutta vuokrasopimusta tehtäessä.

Säätiöpohjaisena toimijana me M2-Kodeissa emme kerää vuokrista voittoa ja vuokra-asuntojemme vuokratasoa koskevat tietyt rajoittavat säädökset. Asukkaiden kannalta asuminen M2-Kotien vuokra-asunnoissa merkitsee ennen kaikkea varmaa ja huoletonta asumista, sillä emme nosta asuntojemme vuokria vastaavasti kuin yksityiset toimijat.

Mistä löydän vuokra-asunnon Jyväskylästä? Tutustu tarjontaamme!

Minkälainen on unelma-asuntosi, joka vastaa juuri sinun tarpeisiisi ja toimii omassa elämäntilanteessasi? Olitpa kohtuuhintaista vuokra-asuntoa etsivä opiskelija, Jyväskylään muuttoa harkitseva tai asunnonvaihtoa harkitseva asukas meidän vuokra-asuntojemme valikoimasta voisi hyvinkin löytyä juuri etsimäsi vuokra-asunto.

Tutustu vuokra-asuntoihimme Jyväskylässä, lähetä hakemus jo tänään ja nauti huolettomasta vuokra-asumisesta M2-Kotien asukkaana!