Ympäristöfestarit Suvilahdessa lauantaina 13.5.

Kutsumme pääkaupunkiseudulla asuvat M2-Kotien ja Y-Kotien asukkaat lauantaina 13.5. klo 11-15 asukkaiden ideoimaan ympäristö- ja kierrätystapahtumaan Helsingin Suvilahteen. Tapahtuman avaa Helsingin M2-asukasneuvoston puheenjohtaja Jari Puustinen.

Päivän aikana on monipuolista teemaohjelmaa, lapsia viihdyttävät Lennu-liito-orava ja Kaarlo Karhu. Ilmoittautuneille on tarjolla M2-talkookeittoa ja lapsille ilmapallot kotiin.

Tule hyödylliseen ja aktiiviseen tapahtumaan, jossa voit tutustua myös muihin asukkaisiin. Ilmoita alla olevasta linkistä yhteystietosi ja henkilömäärä, kuinka monta perheestäsi osallistuu tapahtumaan. Ole nopea, sillä tapahtumaan osallistujien maksimimäärä on 1 000 asukasta! Ilmoittaudu viimeistään 3.5. Ilmoittautumislinkistä voit myös peruuttaa osallistumisesi, jolloin kaksi seuraavaa jonossa olevaa voi osallistua puolestasi. Tarkkaile siis sähköpostiasi myös jonotusvaiheessa.

Ilmoittautumislinkki

Kattilahallissa:

 • HSY:n infopiste, jossa voi tutustua vesi- ja jätehuoltoon sekä kompostointiin. Pisteellä voi myös opetella taittelemaan sanomalehdestä biojätepusseja, jotka voi viedä kotiin.
 • Lelujen kierrätyspiste, johon lapset voivat tuoda puhtaan, hyväkuntoisen lelunsa ja ottaa tilalle uuden kierrätyslelun.
 • Sirkusteemainen toimintapiste, jossa voi Voltin ohjaajien opastamana kokeilla temppuilua ja akrobatiaa, jonglerausta, vanteita, keiloja sekä muita hauskoja sirkusvälineitä. Toimintapiste soveltuu 3-10 -vuotiaille lapsille yhdessä vanhempien kanssa.
 • Tasapainorata yli 10-vuotiaille ja aikuisille, jossa pääsee testaamaan vartalonhallintaa sekä tasapaino mm. tasapainolaudoilla ja -tyynyillä sekä testaamaan myös muita hauskoja motoriikkaa kehittäviä, liikunnallisia taitoja.
 • Olohuoneet (sohvaryhmiä ja tuoleja) asukkaiden jutusteluun ja tutustumiseen.
 • SPR:n ensiapupiste.

Energiakentällä:

 • Pyöräparkki, jossa saa myös halutessaan mekaanikolta neuvontaa pyöränhuoltoon. Samalla voi huoltaa pyöränsä.
 • Pieni autojen parkkipaikka. Toinen yleinen parkkipaikka löytyy Suvilahden alueen toisesta päästä.
 • Infoteltassa jaetaan ruokalappuja ilmoittautuneille. Infoteltasta voit tiedustella myös kadonneita tavaroita.
 • Ruokateltasta saa ruokalappua vastaan kasvissosekeittoa (laktoositon ja gluteeniton), täysjyväleipää ja jälkiruoaksi valkosuklaamunkkeja ja mehua. Keiton reseptin saa mukaansa. Ruokatarjoilu on klo 10.30 – 14.30.
 • Kierrätyskeskuksen teltassa on kierrätysinfon lisäksi näpräyspaja, jossa voi valmistaa kesäkorun äitienpäiväksi ja istutuskyltin. Teltassa voi myös ilmoittautua jätteiden kierrätyskisaan. Kisassa 1. palkintoina 100 €:n lahjakortti Kierrätyskeskukseen, 2. palkintona 70 €:n arvoinen kesäinen parveke/piknik-setti ja 3. palkintona 30 €:n arvoinen vapaavalintainen Plan B -laukku.
 • Uuras-teltassa saa siivousopastusta ja voi osallistua siivousaiheiseen tietovisailuun. Palkintona Sinituotteen laadukkaita siivousvälineitä.
 • Uuras-teltan ulkopuolella lapset voivat koristella kukkapurkkeja ja istuttaa niihin yrttien ja kukkien siemeniä. Samalla isät ja äidit voivat tutustua Väinölän asukkaiden klapidemoon ja osallistua klapikorin keräyskisoihin. Palkintona 1. leffa- ja herkkuliput 2:lle, sammutuspeite ja 3. Tiira-ensiapupussi (Design Paola Suhonen).