Asukastarina: Aira, Helsinki

Millaista on asua M2-Kodeilla? Annetaan asukkaiden kertoa!

Tällä kertaa ääneen pääsee M2-Kotien talossa Helsingissä asuva Aira. Artikkeli on alun perin julkaistu M2-lehdessä 2/2023.

Asukas: Aira

Asuinpaikka: M2-Kotien asunto Mesenaatintiellä Helsingissä

Asunto: 2 h + kk, 46 m2

Muuttanut taloon: joulukuussa 2013

Lisäneliöitä omasta pihasta

”Oma piha tuo oikeastaan kotiini yhden huoneen lisää. Terassilla on erityisen ihana vilvoitella saunavuoron jälkeen. Syksyisin nautin istutusten suunnittelusta, ja keväisin on sitten kiva seurata, mistä nousee mitäkin. Pihani on ollut joka vuosi hieman erilainen, mutta siellä kukkii aina läpi kesän. Avulias seinänaapurini teki minulle yrttilaatikon, jossa kasvatan muun muassa tomaatteja, rakuunaa ja persiljaa. Kerran kokeilin kasvattaa perunoitakin, mutta se sato jäi hyvin vaatimattomaksi.

Myös yhteinen piha on mukavan suojaisa, talon lasten ja omien lastenlastenikin on turvallista leikkiä siellä. Pihallamme kasvaa marjapensaita. Minulla on nytkin viisi litraa sieltä kerättyjä viinimarjoja pakastimessa. Kriikunapuun hedelmistä olen puolestaan keittänyt hilloa. Villiviini hehkuu syksyllä upean punaisena, ja täällä näyttää talvisinkin hienolta, kun lähes kaikilla asukkailla on kausivalot ripustettuna. Omaa pihaani koristaa talvisin myös valoporo.”

Tutustu M2-Kotien vuokra-asuntoihin

Yhteisöllinen naapurusto

Mesenaatintiellä annetaan naapuriapua puolin ja toisin. Naapurit ovat tarjoutuneet Leevi-koiran hoitajiksi. Aira puolestaan auttaa tarvittaessa naapurien koirien hoidossa.

Vinkit lemmikkitalouteen

Teksti ja kuvat: Saara Autere

7 hyvää syytä muuttaa M2-Kodeille

Meistä jokainen on oikeutettu omaan kotiin, riippumatta elämäntilanteesta tai palkkapussin koosta. Kun muutat M2-Kodeille, rahaa jää myös elämiseen.

Tarjoamme kaupungin reiluimmat vuokraneliöt opiskelijoille, perheille, nuorille aikuisille, työssäkäyville, eläkeläisille ja haastavassa elämäntilanteessa oleville.

Miksi M2-Kodit?

Etsi asuntoja

Sinua voisi kiinnostaa myös