Asukastarina: Minna, Vantaa

Millaista on asua M2-Kodeilla? Annetaan asukkaiden kertoa!

Tässä artikkelissa ääneen pääsee M2-Kotien talossa Vantaalla asuva Minna Kiikeri. Kun Minnan nuorimmainen muutti pois kotoa, oli aika vaihtaa pienempään asuntoon ja karsia kuluja. Asumisneuvojan avulla läheltä löytyi juuri täydellinen uusi, oma koti.

Artikkeli on alun perin julkaistu M2-lehdessä 2/2022.

Asukkaat: Minna Kiikeri ja kissat Mörkö & Myy

Asuinpaikka: M2-Kotien asunto Vantaan Hakunilassa

Säästöä vähemmillä neliöillä – muutto M2-Kotien sisällä kannatti

Ulko-ovessa lukee Mimmala. Se avautuu pastellinsävyiseen kaksioon, joka on täynnä valoa ja hyvinvoivia kasveja. Hakunilan kupeessa, Vantaalla sijaitsevassa M2-Kotien asunnossa asuu terveydenhoitoalan ammattilainen, lähes viisikymppinen Minna Kiikeri kahden kissansa, Mörkön ja Myyn, kanssa.

”Tämä on nyt minun kotini, jonka olen sisustanut juuri niin pastellinsävyiseksi kuin haluan”, Minna kertoo.

Olohuoneessa viettävät aikaa myös Minnan tyttäret, jotka asuvat lähellä ja ovat tulleet äidin luokse syömään.

Nuorimmaisen muutto omaan kotiin viime keväänä oli yksi syy sille, että Minna halusi muuttaa pienempään asuntoon 76-neliöisestä kolmiosta.

Ei ole järkevää maksaa hukkaneliöistä. Yhdelle ihmiselle riittää puolet pienempikin asunto. Halusin saada turhia neliöitä ja kuluja pois ja puhuin M2-Kotien asumisneuvojalle toiveesta löytää pienempi koti.

Minna on asunut tyttäriensä kanssa Hakunilan alueella jo 27 vuotta. Nyt hän asuu jo kolmannessa M2-Kotien asunnossa.

Oli aikoinaan onni saada M2-Kotien rivitaloasunto.

Olimme asuneet toisen vuokranantajan isossa tornitalossa, jossa oli kovin rauhatonta. Sen jälkeen olemme asuneet kahdessa M2-Kotien perheasunnossa, joissa tytöt ovat saaneet kasvaa viihtyisässä ympäristössä.

M2-Kodeilta on aina löytynyt helposti Minnan perheen muuttuneisiin tarpeisiin sopiva asunto. Parasta on ollut, ettei Minnan ole tarvinnut muuttaa pois tutulta alueelta, jossa asuvat myös hänelle läheiset ihmiset.

”Täällä on myös ihanat lenkkeilymaastot ja hyvät kulkuyhteydet.”

 

Löytyisikö meiltä uusi koti myös sinulle?

Täydellisesti pintaremontoitu uusi koti

Muutto on onnistunut kaikin puolin. Isosta pienempään muuttaessa tuli myös karsittua turha tavara. Siitä pääsi kuulemma parhaiten eroon lahjoittamalla sitä pieninä kokonaisuuksina. Loput tavarat kuljetettiin nokkakärryillä ja pakettiautolla 150 metrin matka vanhasta kodista uuteen.

Oli ihana muuttaa tänne, sillä asunto oli juuri täydellisesti pintaremontoitu ja tuoksui puhtaalta ja raikkaalta. Jopa viherkasvit olen saanut täällä kukoistamaan.

Pienessä kodissa ovat nyt kaikki tavarat kohdillaan ja omaa aikaa on yllin kyllin. Sitä Minna käyttää muun muassa virkkaamalla mattoja.

”Näitä on syntynyt jopa seitsemän kappaletta puolessa vuodessa. Kudon mattoja, jotka ovat noin puolitoista kertaa kaksi metriä.”

Entä miksi ovessa lukee Mimmala?

”Veljenpojan 3-vuotias Janni-tyttö on minulle hyvin rakas. Hänen kauttaan minulle on vakiintunut ”mummonimeksi” Mimma, joka juontaa juurensa erään toisen pienokaisen tavasta lausua Minna Mimmana. Nyt olen Janninkin mielestä ehdottomasti Mimma ja koti on sen myötä Mimmala.”

Mimmala on nyt Minnan pastellinsävyinen pesä, jonne niin oma äiti, tyttäret kuin pieni Jannikin mielellään tulevat kylään.

 

Näin haet asukkaaksi M2-Kodeille

 

Kaikki rakkaat lähellä – sopiva sijainti ja oma sauna yhdistää

Minnan muistisairas äiti asuu parin kilometrin päässä Minnan uudesta kodista. Rakkaan äidin kodin läheinen sijainti oli yksi kriteeri uutta asuntoa etsittäessä. Äitiä piti päästä helposti katsomaan ja auttamaan.

”Toivoin myös asuntoon omaa saunaa, sillä äiti tykkää saunoa, mutta hänen talossaan olimme sidottuja saunavuoroihin. Nyt on oma saunakin, ja äiti pääsee luokseni saunomaan joustavasti. Aluksi tuli saunottua melkein joka päivä, mutta sähkön hinnannousu hillitsee vastedes menoa.”

 

Hae asuntoja

Lue myös: Tyypillisimmät harhaluulot ARA-asuntoihin liittyen

 

Teksti: Hanna Kangasniemi
Kuvat: Meeri Utti

7 hyvää syytä muuttaa M2-Kodeille

Meistä jokainen on oikeutettu omaan kotiin, riippumatta elämäntilanteesta tai palkkapussin koosta. Kun muutat M2-Kodeille, rahaa jää myös elämiseen.

Tarjoamme kaupungin reiluimmat vuokraneliöt opiskelijoille, perheille, nuorille aikuisille, työssäkäyville, eläkeläisille ja haastavassa elämäntilanteessa oleville.

Miksi M2-Kodit?

Etsi asuntoja