Muuttaminen

Minne teen osoitteenmuutoksen?

Kun muutat, tee muuttoilmoitus maistraatiin ja postiin. Muuttoilmoitus kannattaa tehdä ajoissa ennen muuttoa, jotta postisi tulee oikeaan osoitteeseen haluamastasi päivämäärästä lähtien. Muuttoilmoituksen voit tehdä postille ja/tai maistraatille. Lomakkeita saat postista tai maistraatista. Voit tehdä muuttoilmoituksen myös verkossa. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, postin käyttäjätunnuksella tai sirullisella henkilökortilla.

Miten saan nettiyhteyden käyttöön?

Lähes jokaisessa asunnossamme on valmius nettiyhteyteen. Vuokraan sisältyvä nettiyhteys on nopeudeltaan 10 Mb/s. Jos haluat nopeamman yhteyden, ota yhteyttä operaattoriisi.

Tarkista talosi nettiyhteys ja operaattori sekä lisänopeuksien hinnoittelu:

Ongelmatapauksissa tai jos haluat nostaa yhteytesi nopeutta, ota yhteyttä operaattoriin.

Autopaikan varaaminen

Voit vuokrata autollesi tai moottoripyörällesi autopaikan. Autopaikkaa voit tiedustella talosi huoltoyhtiöltä.Talosi huoltoyhtiön yhteystiedot löydät porrashuoneen ilmoitustaululta tai talosivulta.

Piha-alueen kulkureitit tulee aina pitää avoimina pelastusteinä ja siellä pysäköinti on sallittu vain tavaran kuljettamisen ajaksi. Vieraspaikat ovat tarkoitettu vain lyhytaikaiseen pysäköintiin.

Autotallia ei saa käyttää varastotilana, eikä siellä saa säilyttää palavia nesteitä. Auton pesu, huolto ja korjaustyöt tulee suorittaa muualla kuin autotallissa.

Saunavuoron varaaminen

Tarjoamme useimmissa taloissamme asukkaille mahdollisuuden omaan viikoittaiseen saunavuoroon talosaunassa. Voit varata saunavuoron huoltoyhtiöstä.  Tarkista myös talosi ilmoitustaululta, jos talosaunassa on kaikille avoimia lenkkisaunavuoroja. Muistathan pois muuttaessasi irtisanoa myös saunavuorosi, niin naapurit saavat mahdollisuuden niiden käyttämiseen!

Voit varata saunavuoron tai autopaikan, mikäli olet sopimusosapuoli (yksi vuokrasopimuksen allekirjoittaneista) ja olet tehnyt muuttoilmoituksen maistraattiin sekä muuttoilmoituksen huoltoyhtiöön eli ns. talonkirjoihin. Talosi huoltoyhtiön yhteystiedot löydät porrashuoneen ilmoitustaululta tai talosivulta. Talonkirjoihin on merkittävä kaikki huoneistoon muuttavat.

Sähkösopimus

Voit tehdä sähkösopimuksen puhelimitse. Samalla kun teet sähkösopimuksen uuteen asuntoosi, voit irtisanoa edellisen asuntosi sähkösopimuksen. Internetin kautta voit etsiä eri sähköyhtiöitä, ja löytää itsellesi tarjouslaskureiden avulla edullisimman vaihtoehdon.

Mikäli käytössäsi on kaasuhella, sinun tulee tehdä sopimus kaasun käytöstä.

Vakuutukset

Kotivakuutus

M2-Kodit edellyttää vuokrasuhteen ehtona asukkailtaan voimassa olevaa kotivakuutusta. Kotivakuutus korvaa muun muassa asukkaan omalle irtaimistolle tapahtuneet vahingot. Se sisältää myös vastuuvakuutuksen, jota asukas voi tarvita yllättävien asumisessa tapahtuneiden vahinkojen varalta.

AsumisPLUS-vakuutus

M2-Kodit tarjoaa asukkailleen asukasetuna tavanomaista talkoovakuutusta monipuolisemman AsumisPlus-vakuutuksen, josta voi hakea korvausta esimerkiksi kadonnen avaimen, lukon uusimisen tai oven avaamisen kustannuksia. Lisäksi asukkaalla tulee aina olla voimassa oleva kotivakuutus.

Vakuutettuina ovat kaikki yhtiössä vakituisesti asuvat ja talkoisiin osallistuvat henkilöt. Tapaturman hoitokulujen osalta vakuutettuina ovat myös taloyhtiön tai asukkaiden vieraat. Vakuutus on voimassa yhtiön piha-alueella, yhteisissä tiloissa ja talkootyöhön liittyvillä matkoilla.

Talkootoimintaan liittyvä vastuuvakuutus täydentää talkoiden aikana työskentelevien asukkaiden sekä muiden ilman taloudellista korvausta talkoisiin osallistuvien yksityishenkilöiden omaa vastuuvakuutusturvaa. Vakuutus on voimassa taloyhtiön virallisesti kokoonkutsumisissa ja asukkaille ennakkoon ilmoitetuissa talkoissa.

AsumisPlus sisältää talkoo-tapaturmavakuutuksen lisäksi muita turvia asukkaalle:

AsumisPlus vakuutus

Vahinkoilmoitukset tulee aina tehdä suoraan vakuutusyhtiöön, joka päättää mahdollisista korvausten maksamisesta vakuutusehtojen mukaisesti. M2 ei voi vaikuttaa korvauspäätöksiin eikä ole vastuussa niistä.

Lisätietoja AsumisPlus -vakuutuksesta ja korvauksen hakemisesta.

Kiinteistövakuutus

Kiinteistövakuutus korvaa kiinteistölle aiheutuneen äkillisen ja ennalta arvaamattoman vakuutusehtojen mukaisen vahingon. Tällaisia vahinkoja ovat muun muassa tulipalo, putkivuoto, viemäritukos, ilkivalta, myrskyvahinko ja vastuuvahingot. Kiinteistövakuutuksesta ei korvata asukkaan aiheuttamia tuottamuksellisia vahinkoja eikä asukkaan irtaimistolle aiheutuneita vahinkoja. Näitä varten asukkaalla tulee olla oma kotivakuutus.

Vakuus

Sinun ei tarvitse maksaa vakuusmaksua, jos luottotietosi ovat kunnossa. Tarkistamme luottotietosi ennen sopimuksen tekemistä. Jos sinulla on merkintöjä luottotiedoissasi, vakuus on 1-3 kuukauden vuokraa vastaava summa.

Avaimet

Voit noutaa uuden vuokrakotisi avaimet sopimuksen alkaessa huoltoyhtiösi toimistosta virka-aikoina. Keskinäiset avaintenvaihdot edellisen asukkaan kanssa ovat mahdollisia, mutta niitä ei suositella. Talosi huoltoyhtiön yhteystiedot löydät porrashuoneen ilmoitustaululta tai talosivulta.

Huoltoyhtiöllä täytyy olla virallinen tieto avainten palautumisesta. Säilytä siis saamasi virallinen avaintenluovutustodistus.

Muuttaessasi pois luovuta kaikki asunnon alkuperäiset avaimet ja mahdolliset lisäavaimet. Jos joku avain puuttuu, lukot sarjoitetaan ja sarjoittamisesta aiheutuneet kustannukset tullaan laskuttamaan sinulta. Mahdollinen vuokravakuus maksetaan takaisin vasta, kun kaikki avaimet on palautettu.

Asunnon kunto

Jos muuttaessasi huomaat asunnossasi puutteita tai vikoja, ota niistä valokuva ja ilmoita niistä talosi huoltoyhtiöön. Talosi huoltoyhtiön yhteystiedot löydät porrashuoneen ilmoitustaululta tai talosivulta.

Miten teen muuttoilmoituksen?

Muuttoilmoitus kannattaa tehdä ajoissa ennen muuttoa, jotta postisi tulee oikeaan osoitteeseen haluamastasi päivämäärästä lähtien. Muuttoilmoituksen voit tehdä postille ja/tai maistraatille. Lomakkeita saat postista tai maistraatista.

Voit tehdä muuttoilmoituksen verkossa. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, postin käyttäjätunnuksella tai sirullisella henkilökortilla.

Vinkkejä asumiseen Näytä kaikki