Avaimet

Avaimet muuttaessa

Saat uuden vuokrakotisi avaimet, kun sopimus alkaa. Ohjeet avainten noutamiseen löydät muuttokirjeestäsi.

Avaimet voi saada myös edelliseltä asukkaalta, mutta sitä ei suositella. Jos kuitenkin saat avaimet edelliseltä asukkaalta, täyttäkää avaintenluovutussopimus ja toimittakaa se avainhallinnasta vastaavalle taholle, jolla pitää olla tieto avainten palautumisesta. Säilytä myös oma kopiosi avaintenluovutussopimuksesta.

Avaintenluovutussopimus (pdf)

Avainten palautus

Saat ohjeet avainten palautukseen, kun irtisanot vuokrasopimuksen. Muista palauttaa kaikki avaimet. Jos avain puuttuu, lukot sarjoitetaan ja sarjoittaminen laskutetaan sinulta. Avaimet on palautettava viimeistään sopimuksen päättymispäivänä.

Avaimet hukassa

Olet asukkaana vastuussa avaimistasi. Kaikkia avaimia ei kannata säilyttää samassa paikassa. Jos hävität avaimen, ota heti yhteyttä huoltoyhtiöön.

Huoltoyhtiö avaa oven, jos avaimesi unohtuu kotiin tai katoaa. Muista, että ovi avataan ainoastaan niille asukkaille, joiden nimet ovat huoltoyhtiön tiedossa. Siksi on tärkeää ilmoittaa kaikkien asunnossa asuvien nimet huoltoyhtiöön. Sinun tulee todistaa oven avaajalle henkilöllisyytesi.

Oven avauksen yhteydessä huoltoyhtiölle maksetaan ovenavausmaksu. Avausmaksu voidaan laskuttaa myös jälkikäteen, jolloin kokonaissummaan lisätään laskutuslisä.

Voit hakea korvausta oven aukaisusta, avaimen katoamisesta tai lukon sarjoituksesta aiheutuneista kustannuksista M2-Kotien asukkaiden AsumisPlus-vakuutuksen Avainturvasta.