Asunnon hakeminen

Kuinka kauan hakemus on voimassa?

Hakemus on voimassa kolme kuukautta sen lähettämisestä. Voimassaolevaa hakemusta voi päivittää tai sen voi uusia hakemuksen voimassaoloaikana asiakaspalvelumme kautta.

Kuka voi hakea asuntoa M2-Kodeilta?

M2-Kodit pyrkii tarjoamaan asuntoja niitä eniten tarvitseville. Siksi asuntoihin on varallisuusrajat. Varallisuudella tarkoitetaan mm. asunto-osakkeita, kiinteistöjä, säästöjä, rahastoja ja arvopapereita. Varallisuudella ei tarkoiteta esimerkiksi tuloja tai autoa. Varallisuudesta vähennetään siihen kohdistuvat velat, kuten jäljellä oleva asuntolaina.

Koska M2-Kotien asunnot ovat ARA-rahoitteisia, asukasvalinnoissa noudatetaan ARAn asettamia ohjeita. Lue lisää ARAn verkkosivuilta.

Kaupunkikohtaiset varallisuusrajat

Millä perusteella asukasvalinnat tehdään?

Asukasvalintoihin vaikuttavat monet tekijät. M2-Kotien asunnot ovat ARA-rahoitteisia, joka tarkoittaa, että asukasvalinnoissa pyritään tarjoamaan asuntoja niitä eniten tarvitseville. Asukasvalintoihin vaikuttavat hakijan asunnontarpeen kiireellisyys, elämäntilanne, tulot ja varallisuus. Asukasvalinnoissa noudatetaan ARA:n asettamia ohjeita. Lue lisää ARA:n ohjeista asukasvalintaan.

Uudiskohteet

M2-Kodit rakentaa vuosittain uusia M2-Koteja. Tiedot uudiskohteista ja uudiskohteiden hakuajat ilmoitetaan ennen kohteen valmistumista.

Haku uudiskohteeseen tapahtuu asuntohakemuslomakkeen kautta. Mikäli sinulla on jo voimassaoleva asuntohakemus, voit tarkistaa asuntohakemuksesi ja tarvittaessa päivittää hakemustasi asiakaspalvelumme kautta. Asukasvalinnat uudiskohteisiin tehdään hakuaikana tulleiden hakemusten perusteella. Hakuajan jälkeen kohteisiin on jatkuva haku.

Kaikki uudiskohteet ovat savuttomia.

Vuoden 2020 uudiskohteet:

Järvenpää | Pajala, Wärtsilänkatu
67 asuntoa. Valmistuu helmi-maaliskuussa.

Vuoden 2019 uudiskohteet:

Helsinki | Kruunuvuorenranta, Otonkuja
94 asuntoa. Valmistui kesäkuussa 2019.

Uusikaupunki | Ketunkallio, Lukkosepänkatu
31 asuntoa. Valmistui kesäkuussa 2019.

Espoo | Olari, Keelkorvenkuja
57 asuntoa. Valmistui maaliskuussa 2019.

Vantaa | Martinlaakso, Laajaniitynkuja 5
119 asuntoa. Valmistui loppuvuodesta 2018 ja alkuvuodesta 2019.

Uudiskohdetiedotteet:

02/2019 Uusia vuokrakoteja Uuteenkaupunkiin

01/2019 Y-Säätiö rakennuttaa Suomen ensimmäisen massiivipuukerrostalon

11/2018 Ensi vuonna satoja uusia vuokrakoteja

10/2018 Kruunuvuorenranta tarjoaa luonnonläheistä asumista

Vakuus

Meidän mielestämme korkea vakuus ei saa olla este unelmien kotiin muuttamiselle. Siksi M2-Kotien uusissa vuokrasopimuksissa ei peritä vakuutta 23.5.2016 alkaen, mikäli hakijalla ei ole luottotietohäiriöitä. Tarkistamme luottotiedot ennen sopimuksen tekemistä. Jos hakijalla on luottotiedoissa häiriömerkintä, vakuus on 1-3 kalenterikuukauden vuokraa vastaava summa.

Huoneisto vuokrataan siinä kunnossa kuin se vuokrasopimuksen tekohetkellä on. Jos sisäänmuuton yhteydessä huomaat selviä puutteita huoneiston kunnossa, ole yhteydessä asiakaspalveluumme. Huoneistot tarkastetaan asukkaan vaihtuessa. Asumisaikana tehdään tarvittavat pienet korjaukset.

Voiko asuntoa hakea, jos minulla on maksuhäiriömerkintä?

Voi. Maksuhäiriömerkintä eli niin sanottu luottotietojen menetys ei ole välttämättä este asunnon vuokraamiselle ja jokainen hakemus katsotaan tapauskohtaisesti. Luottotietomerkinnät otetaan huomioon muun muassa vakuuden suuruudessa ja vuokrasopimuksen kestossa.

Voiko asuntohakemuksen käsittelynopeuteen vaikuttaa?

Ei voi. Kun hakemus on vastaanotettu, olet automaattisesti mukana asukasvalinnoissa hakemuksen voimassaoloajan. Jos sinulle pystytään tarjoamaan asuntoa, olemme sinuun yhteydessä puhelimitse ja sähköpostitse. Muista siis täyttää hakemukseen voimassaoleva sähköpostiosoitteesi. Voimassaolevaan hakemukseen voi tehdä muutoksia tai sen voi uusia hakemuksen voimassaoloaikana asiakaspalvelumme kautta. Hakemuksesi on voimassa kolme kuukautta.

Voiko asuntotarjouksesta kieltäytyä?

Voi. Asuntotarjouksesta voi kieltäytyä tarjouksessa ilmoitetun voimassaoloajan aikana. Kieltäytymisen jälkeen voit jäädä asunnonhakijaksi, mutta emme pysty lupaamaan, että pystymme tekemään sinulle uuden asuntotarjouksen tai sitä, millä aikataululla uusi asunto voi löytyä.

Valtakirja ja suostumus

M2-Kodit käsittelee vuokralaisia koskevia henkilötietoja. Käsittelyn perusteet ja käytännöt on kuvattu tietosuojaselosteessa. Emme luovuta vuokralaisten henkilötietoja ulkopuolisille ilman tietosuojalainsäädännön mukaisia perusteita. Voit kuitenkin antaa suostumuksen henkilötietojesi luovuttamiseen nimeämillesi tahoille.

Suostumus henkilötietojen luovuttamiseksi (pdf)

Mikäli joku toinen hoitaa puolestasi vuokraamiseen tai vuokrasopimukseen liittyviä asioita, hän tarvitsee valtakirjan. Voit käyttää esimerkiksi alla olevaa tai tehdä oman vapaamuotoisen valtakirjan.

Valtakirja vuokralaisen edustamiseksi (pdf)

 

Vinkkejä asumiseen Näytä kaikki

Mikä M2-Kodit on?

M2-Kodit tarjoaa viihtyisiä vuokrakoteja, joihin ihmisillä on varaa.